Francoski državjani na ulicah, v Franciji divjajo nemiri zaradi načrta o obveznih cepilnih potnih listih

Policija uporablja solzivec na demonstrantih. Francozi so se na načrte predsednika Macrona o obveznih cepilnih potnih listih za vstop na lokacije kot so nakupovalni centri, restavracije, bari, bolnišnice, cafeji in za dostop do javnega potniškega prometa odzvali z množičnimi nemiri. Od avgusta 2021 naj bi ljudje v Franciji za vstop na te lokacije potrebovali potrdilo o cepljenju ali pa negativen Covid test. Glede na to, da naj bi vsak sam poravnal račun za vsakokratno PCR testiranje, ki ga je predpisala politična elita Francije, bi to pomenilo, da je cepivo de-facto obvezno za vsakogar, ki bi rad živel “normalno” življenje.

Ljudje v Parizu so se na dan Bastille odzvali z nemirnim protestom, ki je povzročil, da je francoska policija uporabila solzivec za razbitje demonstrantov.

“Policija je z akcijo začela potem, ko so prve skupine demonstrantov začele hoditi po centralnem Parizu v sredo brez ustreznih dovoljenj pariških oblasti,” poroča Reuters. “Nekateri med njimi so nosili značke, na katerih je pisalo “Ne cepilnemu potnemu listu””. Ceste je policija zablokirala z policijskimi kombiji in kordoni policistov v bojnih uniformah z namenom preprečevanja nadaljevanja sprevoda demonstrantov.

V Franciji so se tudi že odvili protesti, ker je francoska vlada želela narediti cepljenje za pogoj za uporabo javnega potniškega prometa. Zaradi močnega odziva jeznih in nezadovoljnih množic je francoska vlada takrat opustila te načrte. V naslednjih tednih bomo zagotovo izvedeli vkolikor so bili nemiri tudi tokrat dovolj močni, da se bo Macaron ponovno premislil.

Medtem v Angliji…

Francija je bila sicer več mesecev zapored priča gromozanskm demonstracijam rumenih telovnikov, ki so se začeli 2018, končali pa so se marca 2020 zaradi prvih Covid-19 lockdownov. Rumeni telovniki so sicer populistično gibanje, ki združuje pomisleke tako levice kot desnice, kar pomeni, da se lahko ponovno množično dvignejo v obliki upora proti Covid potnim listom vkolikor bo francoska vlada vztrajala pri uvedbi takšnih drakonskih in orwellowskih ukrepov.

Videoposnetki demonstracij proti uvedbi obveznega cepljenja in cepilnih potnih listov v Franciji. Video je posnel in sestavil Luke Rudkowski iz WeAreChange.org
Pariz, Francija, sobota 17.7.2021 Anti cepilni potni listi anti obvezna cepljenja z covid cepivi demonstracije.

Ukrepajte: Zaustavite EU zelene cepilne potne liste –>

<– WHO zavrnila cepilne potne liste “na tej stopnji”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.