Tretji najmočnejši predstavnik Vatikana uradno spoznan za krivega posilstva otrok

Bivši tretji najmočnejši predstavnik Vatikana in najvišji predstavnik avstralske katoliške cerkve – kardinal George Pell je bil spoznan za krivega spolne zlorabe otrok na procesu v Melbourneu. Sodba je bila izrečena 11.12.2018 in je bila predmet nerazkritja oziroma prepovedi poročanja do sedaj, medtem ko se je prejšnji proces z istimi petimi obtožbami zaključil z neopredeljeno poroto – kar je pripeljalo do ponovnega sojenja.

Kardinal George Pell, tretji najvišji predstavnik katoliške cerkve na svetu, je bil spoznan za krivega spolne zlorabe otrok v Avstraliji.

Pell, zakladnik Vatikana, je bil spoznan za krivega, da je spolno penetriral otroka mlajšega od 16 let hkrati pa je bil spoznan za krivega tudi pri štirih drugih obtožbah nespodobnega ravnanja z otrokom mlajšim od 16 let, sodeč po poročanju The Guardiana. Pell je obtožen, da je oralno posilil dva korovska dečka, ki jih je zasačil pri pitju posvečenega vina na hodniku cerkve.

Primer okoli Pella se vrti okoli dogodkov izpred 22 let. Porota je ugotovila, da je v drugi polovici decembra 1996, medtem, ko je bil nadškof Melbournea, prišel do dveh 13 letnih fantkov iz kora po nedeljski maši v katedrali St.Patrick ter jih spolno napadel.
Ko sta zapustila procesijo, je dejal tožitelj, sta se on in tisti drugi fant izmuznila nazaj v cerkvene hodnike ter vstopila v duhovnikovo zakristijo, kraj, za katerega sta vedela, da ne smeta biti tam. Tam sta našla zakramentno vino in pričela piti. Tožitelja sta trdila, da je Pell prikorakal do njih in jima povedal, nekaj v smislu, da sta v težavah. Pell je odmaknil svojo haljo, tako da je razkril svoj penis. Stopil je do drugega fanta in ga prijel za zadnji del njegove glave ter prisili fantkovo glavo na svoj penis, je izjavil tožeči na sodišču. –The Guardian

Kardinal George Pell, najvišji predstavnik katoliške cerkve v Avstraliji prihaja na sodišče v Melbourneu 2.5.2018, kjer se je soočil z obtožnico, ki ga bremeni spolnih zlorab, ki so trajala desetletja. (AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

V nekem drugem incidentu, je Pellov obtožitelj dejal, da ga je pozno v 1996 oziroma v 1997 Pell napadel ponovno, medtem, ko je hodil po hodniku do garderobe za člane cerkvenega kora. Pell se je izrekel kot nedolžen glede vseh obtožb, poimenoval jih je “veliko smeti in netočnosti” v posnetem intervjuju iz oktobra 2016. Njegovo sodbo se bo izreklo v sredo 27.2.2019. Pell je na prostosti v zameno a varščino, trenutno pa okreva od operacije kolena.

Papež Frančišek, ki je do nedavnega hvalil Pella zaradi njegove iskrenosti ter odziva na obtožbe o spolni zlorabi otrok, še vedno ni javno spregovoril a samo dva dni po sodbi v decembru, o kateri se ni popolnoma nič poročalo, je Vatikan objavil,da sta Pell in še dva druga kardinala bila odstranjena iz pontifovega sveta svetovalcev. Pellova obsodba in verjetna zaporna kazen bo povzročila močan šok skozi globalno katoliško kongregacijo, hkrati pa je to udarec Frančiškovim naporom, da ukroti spolne zlorabe znotraj katoliške cerkve. –TheGuardian

Za več geo-političnih analiz in novic obiščite: www.infowars.si

Novica o Pellovi obsodbi prihaja samo nekaj dni po vatikanovem srečanju vrha Vatikana zaradi spolnih zlorab, med katerim je vrhovni kardinal Nemčije, Reinhard Marx, med govorom o desetletjih spolnih zlorab katoliške cerkve priznal: “Datoteke, ki so dokumentirale ta grozodejstva in bi lahko poimenovale odgovorne, so bile uničene ali pa sploh nikoli ustvarjene.

Preden se je Pell vrnil v Avstralijo, da se sooči z obtožnico, je tri leta delal kot prefekt sekretariata za gospodarstvo Svetega Sedeža, “kar ga je naredilo za enega najvišjih predstavnikov katolikov na svetu”, sodeč po Guardianu. Pella se je smatralo za svetovalca papeža Frančiška, kateremu je najbolj zaupal, saj je bil ročno izbran s strani papeža, da nadzira finance Vatikana in izkorenini korupcijo.

Pell je stal tiho in brez čustev, ko se je sodba, po več kot mesec dni trajajočem procesu, prebrala. Njegov odvetnik, Robert Richter QC, je izjavil, da se bodo “absolutno” pritožili na sodbo.

<– Papež Frančišek in 12 javnih promocij ene svetovne religije ali novega svetovnega reda

Sodobna Francija menja cerkve za moŠeje –>

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.