Davos razkril gradnike “zelenega” družbeno-kreditnega sistema

Pretekli teden je med enim od WEF prenosov tribun v živo predsednik Alibaba Holdings Michael J. Evans povedal, da podjetje izdeluje aplikacijo preko katere bodo lahko sledili ogljični odtis posameznikov. Bivši podpredsednik Goldman-Sachs je občinstvu sporočil “strateške izglede” v okviru tribune za “odgovorno potrošnjo” (na to zborovanje v Davos – Švica se je seveda omenjeni dvoličnež, ki pridiga svetu, pripeljal z svojim osebnim luksuznim reaktivcem, od letališča pa do Davosa pa je za 10min uporabil helikopter ter tako ustvaril v nekaj urah večji “ogljični odtis” kot pa marsikdo od nas v enem letu):

“Preko tehnologije razvijamo možnost, da potrošniki sami merijo ogljični odtis. Kaj to pomeni? To pomeni kam potujejo, kako potujejo, kaj jedo, kaj konzumirajo na naši platform. Zato: individualni sledilci ogljičnega odtisa.”

Michael J.Evans, predsednik Alibaba Holdings in bivši podpredsednik Goldman-Sachs

No, da takoj razčistimo, Evans je govoril samo za Alibaba platformo…ampak to je precej velika platforma. Kitajsko podjetje je drugo največje podjetje za e-commerce na svetu, prvi je Amazon. Letni obrat Alibaba je nekaj več kot 715 milijard yuanov v letu 2021 (kar je nekaj več kot 110 milijard USD). Ampak Alibaba ni samo še ena e-commerce platforma. Skozi svoja finančna in tehnološka storitvena podjetja Alibaba vodi največji trg spletnih domen, storitev elektronske pošte in hrambe podatkov v oblaku na Kitajskem, hkrati je tudi največja plačilna platforma na svetu. Preko Alihealth dobavljajo spletne farmacevtske storitve kot tudi računalniško tehnologijo bolnicam in klinikam. Leta 2014 so kupili tudi AutoNavi in so sedaj posledično tudi največje podjetje za elektronsko navigacijo na Kitajskem. Vkolikor na Kitajskem želite nekaj plačati na internetu, boste najverjetneje uporabili Alibabo. Vkolikor boste nekaj naročili preko spleta od kakšnega manjšega podjetja, boste najverjetneje uporabili Alibabo. Vkolikor želite second-hand prodati svoje stvari, boste najverjetneje uporabljali Alibaba. Torej eno podjetje za registracijo domen, obisk lekarne, registrirati se v bolnišnico, poslati elektronsko pošto, uporabo zemeljevida ali pa GPS…se vam počasi svita?

Alibabin računalniški oddelek je prav tako vodilni na trgu AI storitev, saj so prva plačilna platforma, ki je v letu 2017 začela uporabljati tehnologijo prepoznavanja obrazov za potrjevanje plačil. Drugi projekti s katerimi se ukvarjajo so “CityBrain” – umetna inteligenca, ki je načrtovana za skeniranje mest in zagotavljanje “streaming” storitev o prometu, opozarjanje o potencialnih nesrečah, kot tudi za optimizacijo javnega potniškega prometa – to je vse jasen korak v smer “Pametnih Mest“.

Pametno mesto, kjer nimate več niti sekunde zasebnosti saj vsiljiva digitalna tehnologija preko AI sledi vašemu vsakemu koraku in ga za vedno shranjuje na strežnike neznanih tujih entitet z neznano politiko ravnanja z vašimi osebnimi podatki.

Podjetje je aplikacijo za “individualni ogljični odtis” predhodno že razvilo, saj so v letu 2017 v njihovi podružnici Ant Financial Services dobili nagrado Fortune za šesto mesto na seznamu najbolj “spreminjamo svet” in sicer za aplikacijo Ant Forrest. Po podatkih Fortune je Ant Forest “največja svetovna platforma za sledenje ogljičnemu odtisu posameznikov” in takole deluje:

“Uporabniki pridobivajo točke za virutalno sajenje dreves z osvajanjem zemlji prijaznih navad. Podjetje posadi resnično drevo za vsakih 17.9kg prihranjenega ogljika.”

Glede načina služenja teh točk so precej nejasni oziroma nespecifični glede tega, kaj točno naj bi “zemlji prijazne navade” bile a ni potrebno biti genij, da lahko naredimo nekaj poučenih ugibanj. Ker smo bili osredotočeni samo na sledilce ogljičnega odtisa za posameznike, proti koncu svojega govora na isti tribuni Evans pove še nekaj prav tako zanimivega:

“Tretja stvar, imenujemo jo “zeleno potovanje”. V okviru našega poslovanja imamo nekaj, kar se imenuje AMAP – beleženje kot Google Maps ali Ways – plus opravila na destinaciji potovanja. Torej, kar bomo ljudem dovolili je, da si najprej izračunajo najboljšo in najbolj učinkovito pot in tudi najbolj učinkovito sredstvo prevoza. Nato pa, če bodo izkoristili ta priporočila, jim bomo dodelili bonus točke, ki jih nato lahko vnovčijo na nači platformi. Tako so spodbujeni k temu, da storijo pravo stvar, kljub temu, da imajo možnost storiti napačno stvar.”

Michael J.Evans, predsednik Alibaba Holdings in bivši podpredsednik Goldman-Sachs

Torej, če združimo vsa ta tri dejstva, lahko sklepamo, da ima Alibaba trenutno aplikacije, ki so bodisi že v uporabi ali pa v razvoju, ki:

  1. Nadzirajo potovalne poti in načine potovanja in “nagrajujejo” uporabnike za izbor “pravilne izbire”.
  2. Sledijo posameznikovim “ogljičnim odtisom”, vključno z tem, kaj jedo in kje jedo.
  3. Dodeljujejo uporabnikom “zaslužene točke” za “zemlji prijazne navade”.

Vsaka funkcionalnost teh aplikacij sama za sebe je precej zaskrbljujoča, a združene nam slikajo precej zaskrbljujočo sliko prihodnosti. Združite te funkcionalnosti z tem, kar je znanega o dometu podjetja preko svojih podružnic: pametna mesta, bančništvo, zdravstveni zapisi, elektronska sporočila, internetna aktivnost itd…

Preberite tudi: Veliki Brat vohuni za vami na tisoč načinov in vse te informacije se sedaj stekajo v centralizirane “fuzijske sisteme”

Kako dolgo bo trajalo preden bo Alibaba začela “nagrajevati” druge “pravilne izbire”, ki nimajo nobene veze z okoljem? Kot cepljenje z eksperimentalnimi genskimi terapijami naprimer. Kako dolgo bo trajalo preden začnejo kaznovati za “napačne” odločitve? Tehnično gledano že imajo dostop do vseh podatkov, ki jih potebujejo za izgradnjo takšnega sistema. Bilo bi ekstremno naivno vkolikor ne vidimo kam vse to pelje. In seveda, to ne bo samo na Kitajskem. Vkolikor Alibaba to počne, potem Google, Amazon, Apple in ostala tehnokratsko-obveščevalna elita ne zaostaja prav dosti. Edini način, da se temu v prihodnosti izognemo je, da izstopimo iz ZN, EU, WHO ter ustanovimo lastno centralno banko in uporabljamo lasten denar, ki ima podlago v fizičnih zlatih rezervah. Dokler pa se to ne zgodi (če se bo sploh kdaj) pa priporočamo, da storitev in produktov korporacij kot so Alibaba, Google, Apple, Facebook, Twitter, Instagram, Amazon, Tesla, Paypal ne uporabljate več (tudi njihovih delnic ne) oziroma, da podjetij, ki gradijo digitalni gulag ne nagrajujete več s svojim denarjem oziroma potrošnjo in vašimi osebnimi podatki/informacijami, saj na ta način sami sebi in svojim otrokom gradite digitalni zapor tako za fizično telo kot za dušo/zavest/um.

“Pandemična pogodba” WHO je “povezana z globalnim digitalnim potnim listom in identifikacijskim sistemom” –>

<– Psihologija manipulacije: 6 lekcij mojstra propagande

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.