Escobar: Kako bo Rusija udarila nazaj zaradi ZDA/EU deklaracije vojne

Samo samozadostnost si lahko privošči popolno neodvisnost. In “the big picture” je globalni jug razumel precej dobro. Ena od ključnih tem Rusija/Ukrajina/NATO matrice je, da je bil Imperij Laži (copyright by Putin) pretresen do jedra zaradi kombinirane sposobnosti ruskih hipersoničnih raket in obrambnega ščita zmožnega blokiranja prihajajočih jedrskih izstrelkov iz zahoda, s tem so zaključili z politiko M.A.D. (Mutually Assured Destruction). To je pripeljalo američane do tega, da so skoraj tvegali vročo vojno zato, da bi lahko pripeljali hipersonične rakete (katerih še vedno nimajo) do zahodnih meja Ukrajine, tako hipersonična raketa potrebuje samo 3min do Moskve. Da bi američani to lahko izvedli seveda potrebujejo Ukrajino kot tudi Poljsko, Romunijo in vzhodno evropo. V Ukrajini so američani odločeni bojevati boj do zadnje evropske duše – če je to potrebno. To bi lahko bil zadnji met “jedrske” kocke. Zato je sedaj zadnja možnost oziroma ukrep za poizkus podrejanja Rusije z uporabo preostalega, delujočega ameriškega orožja za množično uničenje: SWIFT. A to orožje za množično finančno opustošenje se z lahkoto nevtralizira z hitro uvedbo samozadostnosti.

Vrnitev Sergei Glazieva

Glaziev, predvidljivo osovražen v vseh atlantskih krogih, je bil ključni gospodarski svetovalec predsednika Putina, sedaj pa je minister za integracijo in makroekonomijo Evrazijske Ekonomske Unije (EAEU). Vedno je bil goreč kritik ruske centralne banke in tolpe oligarhov, ki so tesno povezani z anglo-ameriškimi financami. Njegov zadnji esej Sanctions and Sovereignty je v originalu objavil expert.ru, prevod pa je zagotovil Helmer. Spodaj si lahko preberete enega od ključnih sporočil eseja:

Ruske izgube potencialnega BDP od leta 2014 znašajo okoli 50 bilijonov rubljev. A samo 10% izpada BDP se lahko pojasni preko sankcij, 80% izgub BDP pa so posledica monetarne politike. ZDA profitirajo od anti-ruskih sankcij, saj nadomeščajo izpad izvoza ruskih ogljikovodikov v EU kot tudi na Kitajsko kot tudi nadomeščajo uvoz evropskih dobrin v Rusijo. V celoti bi se lahko izognili negativnim posledicam finančnih sankcij vkolikor bi Bank of Russia izpolnila svojo ustavno dolžnost zagotavljanja stabilnega menjalnega tečja rublja in nebi poslušala priporočil finančnih organizacij iz Washingtona.

Sergei Glaziev in Vladimir Putin

De-offshore ali bankrot

Glaziev v bistvu priporoča da se:

  • Resnično “de-offshorezira” gospodarstvo
  • Sprejem ukrepov za bolj tesno reguliranje valute zato, da bi ustavili izvoz kapitala in razširili ciljno posojanje podjetjem, ki potrebujejo financiranje investicij
  • Obdavčitev valutnih špekulacij in transakcij v dolarjih in eurih na domačem trgu Rusije
  • Resne investicije v R&D zato, da bi pospešili razvoj lastne tehnološke baze na področjih, ki so jih sankcije prizadele
  • Najprej obrambna industrija, energija, transport in komunikacije.
  • De-dolarizacija naših forex rezerv, menjava dolarja, eura in funta z zlatom.

Ruska centralna banka očitno posluša saj je večina teh ukrepov že uvedenih. Vidni so tudi znaki, da bosta Putin in ruska vlada končno zagrabila rusko oligarhijo za jajca in jih prisilila v to, da delijo rizike in izgube v ekstremnih situacijah v dobro naroda. Poslovite se od kopičenja sredstev odpeljanih ven iz Rusije v offshore oaze in Londongrad. Glaziev je smrtno resen. Decembra 2014 se je Glaziev preko telefona javil na konferenco v Rimu. Dva citirana paragrafa tega telefonskega “predavanja” oziroma javljanja na konferenco se bereta sledeče:

“Na simpoziju, ki se je odvil v božansko pofreskani dominikanski menzi iz 15 stoletja, ki je sedaj del knjižnice intaljanskega parlamenta, je Sergey Glaziev, preko telefona iz Moskve, povedal ostro napoved hladne vojne 2.0. V Kijevu resnična vlada ne obstaja, glavni v Kijevu je ameriški veleposlanik. V Washingtonu so zasnovali anti-rusko doktrino s katero bodo zanetili vojno v Evropi – evropski politiki pa so kolaborantje v tej vojni. Washington želi vojno v Evropi ker izgublja tekmo z Kitajsko. Glaziev je prav tako naslovil sankcijsko demenco: Rusija hkrati poizkuša reorganizirati politiko Mednarodnega Denarnega Sklada, hkrati bije boj proti odlivu kapitala in hkrati poizkuša minimizirati učinek zaprtja kreditnih linij s strani bank za mnogo poslovnežev. A končni rezultat sankcij bo, trdi Glaziev, da bo Evropa ultimativni gospodarski poraženec. Birokracija v Evropi je izgubila gospodarski fokus saj so situacijo prevzeli ameriški geopolitiki.”

Potebno je plačati “davek na neodvisnost”

Očitno se pojavlja v Moskvi konsenz, da se bo rusko gospodarstvo hitro stabiliziralo, saj bo velik manjko osebja za industrijo in potrebnih bo veliko dodatnih rok. Zato ni nezaposlenosti. Lahko so kje posamična pomanjkanja ampak nobene inflacije. Prodajo zahodnih luksuznih dobrin se je že omejilo. Uvožene proizvode se bo podvrglo kontrolam cen. Vsi potrebni rublji bodo na voljo preko kontrol cen – kot se je to zgodilo v ZDA med WW2. Najverjetneje nas čaka val nacionalizacij sredstev. ExxonMobil je že objavil, da se umika iz 4 milijarde usd vrednega Sakhalin-1 projekta (predhodno so se umaknili tudi iz Sakhalin-2 projekta, ker so ga ocenili, da je predrag), kjer se proizvede 200.000 sodčkov nafte dnevno. Exxon se je umaknil potem, ko sta BP in norveški Equinor objavila, da se umikata iz skupnih projektov z Rosneft. BP je celo sanjal, da bi celoten delež Rosnefta odnesel s seboj. Po besedah predsednika vlade Mikhail Mishustina Kremelj sedaj blokira prodajo kapitala, ki je v lasti tujih investitorjev, ki želijo dezinvestirati. Paralelno ob temu pa bo naprimer Rosneft zbral kitajski in indijski kapital, ki so že manjši investitorji pri večih projektih in odkupil v 100% deležu te projekte – odlična priložnost za ruska podjetja.

Kaj bodo uvedli kot “mati-vseh-protisankcij” še ni bilo objavljeno. Podpredsedujoči Varnostnega Sveta Rusije Dmitry Medvedev je sam namignil, da so na mizi vse opcije. Zunanji minister Sergey Lavrov, ki osebno kanalizira potrepljenje 10000 taoističnih menihov, še vedno pričakuje, da bo trenutna histerija ugasnila. Lavrov sankcije opisuje kot “neke vrste davek na neodvisnost” kjer države pod močnim mednarodnimpritiskom svojim podjetjem prepovedujejo delo v Rusiji. Smrtonosnih protiudarcev ni za izključiti. Poleg popolne dedolarizacije – kot jo priporoča Glaviev – bo Rusija najverjetneje blokirala izvoz titana, redkih kovin, jedrskega goriva in, to pa že velja, raketnih motorjev. Zelo toksične poteze bi bile zapelmba vseh sredstev sovražnih narodov, zamrznitev poplačila posojil zahodnim bankam in plasiranje sredstev na zamrznjen račun v eni od ruskih bank, popolna prepoved delovanja medijev iz sovražnih držav (CNN je že zbežal iz Rusije) kot tudi tujega medijskega lastništva in prepoved delovanja nevladnih organizacij, ki so ponavadi del aparata CIA, dobava najmodernejšega orožja prijateljskim narodom, deljenje obveščevalnih podatkov in skupna urjenja in vojaške vaje.

Kar pa je zagotovo je, da bo različnim narodom po Euraziji in globalnem jugu ponujena nova arhitektura plačilnih sistemov, kjer se bosta združila ruski SPFS in kitajski CHIPS, saj je veliko teh narodov, kot naprimer Iran, Venezuela, Kuba, Nikaragva, Bolivija, Sirija, Irak, Lebanon in DPRK, pod sankcijami. Počasi a zagotovo smo na poti vzpostavitve precej velikega kosa globalnega juga – bloka, ki bo imun na ameriško finančno bojevanje. Rusija, Indija in Kitajska so že povečale trgovino med seboj v svojih lastnih valutah. Če si pogledamo seznam narodov v ZN, ki so glasovali proti Rusiji ali pa so se vzdržali obsodbe operacije Z v Ukrajini in države, ki niso proti Rusiji uvedle nobenih sankcij, vidimo, da Rusijo podpira 70% globalnega juga. In ponovno smo v situaciji, kjer je zahod z svojimi kolonijami, kot so Japonska in Singapur ali pa EU(niti EU si ni enotna glede Rusije) proti ostalim: Euraziji, Jugovzhodni Aziji, Afriki in Latinski Ameriki.

Prihajajoče sesutje evrope

Michael Hudson je povedal, da “sta ZDA in Zahodna Evropa pričakovali Froelicher Krieg (vesel vojno)”. Nemčija in druge države so komaj začele čutiti malce bolečine zaradi manjka plina, mineralov in hrane. To bo tista resnična igra. Cilj bi bil, da se prekine oblast ZDA nad Evropo preko NATO. To bo zahtevalo vmešavanje na način, da se ustvari New World Order politično gibanje in stranka, kot je bil komunizem pred enim stoletjem. Lahko se temu reče tudi Veliko Prebujenje.”

Azov bataljon in NATO zastava v Ukrajini

Potencialno Veliko Prebujenje zagotovo še dolgo ne bo vključevalo NATOstan sfere. Kolektivni zahod je izbral resno Veliko Odklapljanje, celotno gospodarstvo militarizirano z javno izraženim ciljem uničenja Rusije in celo njihove večno mokre sanje – sprožitve spremembe režima. Sergey Naryshkin, vodja SVR je zadevo opisal sledeče:

Maske so padle. Zahod ne samo, da poizkuša Rusijo obdati z novo “železno zaveso” ampak govorimo o poizkusih uničenja naše države – njeno “ukinitev”, kot je sedaj običajno izražanje v “tolerantnem” liberalno-fašističnem okolju. Ker ZDA in njene zaveznice nimajo priložnosti niti duha, da bi to poizkusile v odprtem in poštenem vojaško-političnem konfliktu, zato se izvajajo zahrbtni poizkusi vzpostavitve gospodarske, informacijske in humanitarne “blokade”.”

Eden od rezultatov zahodne histerije je začetek 2022 neonacističnega jihada: 20000 glava vojska plačancev se zbira na Poljskem pod nadzorom CIA. Večina njih prihaja iz zasebnih vojaških podjetij, kot so Blackwater/Academi in DynCorp. Njihova krinka: “vrnitev ukrajincev iz francoske tujske legije”. Ta afganistanski remix prihaja naravnost iz scenarija, ki ga pozna CIA.

Preberite tudi: Ukrajinska korupcija: Obama, Biden, Soros, Schiff, Bolton, Pelosi, Kerry, Romney, Clinton

Nazaj v realnosti pa dejstva na terenu kažejo na to, da bodo celotna zahodna gospodarstva postala razbitina – z kaosom v surovinah, ki bo pripeljal do ponorelih cen energije in hrane. Naprimer do 60% nemške in 70% italjanske proizvodne industrije je lahko prisiljeno za vedno zapreti svoja vrata – seveda z katastrofalnimi socialnimi posledicami. Neizvoljeni nad-kafkastasti EU stroj v Bruslju se je odločil za trojni hari-kiri z zavzemanjem pozicije vazalov Imperija, uničenja preostalih impulzov nemške in francoske suverenosti in uvedbo odtujitve od Rusije in Kitajske.

Medtem pa bo Rusija kazala pot: samo samozadostnost lahko povzroči popolno neodvisnost. Velika perspektiva pa je bila prav tako precej dobro razumeta s strani globalnega juga saj je nekega dne nekdo moral vstati in povedati “Dovolj je”.

Ron Paul: “Vse je odvisno od NATO” –>

<– Videoposnetek: Putinov govor glede Ukrajine, ki so ga globalisti skrili pred svetom

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.