Nova študija: Roboti lahko perejo možgane otrokom in jih pripravijo do “brezumskega soglašanja”

Nova študija je pokazala, da roboti lahko operejo možgane otrokom, pravzaprav lahko sprogramirajo njihove ume v “brezumsko soglašanje”. Na otroke lahko močno vplivajo naprave, celo ko so bili roboti očitno v zmoti.

robo-asistant

Ko so pisali za Science Robotics, so raziskovalci Univerze v Playmouthu, ki stoji izza študije, prišli do ugotovitev, da imajo roboti potencial za negativen vpliv na ranljive otroke. Otroci, to je pokazala študija, zaupajo odgovorom robota bolj, kot pa lastni presoji, čeprav so bili odgovori robota napačni, kar naredi “robotski pritisk” nov “pritisk vrstnikov”.

“Ljudje pogosto sledijo mnenjem drugih in dolgo časa že vemo, da se je težko upirati vplivom pogledov in mnenj ljudi okoli nas. To poznamo kot strinjanje. Ampak ker se bo robote našlo doma in na delovnem mestu, smo se spraševali, če bi se ljudje strinjali z roboti.”

“Kar prikazujejo naši rezultati je, da se odrasli ljudje ne strinjajo s tem, kar govori robot. A ko smo poizkus naredili z otroci, so se strinjali z roboti. To nakazuje, da bodo otroci morda imeli več afinitete do robotov, kot odrasli ljudje, pri čemer pa se poraja vprašanje: Kaj če bi roboti predlagali, naprimer, katere izdelke kupiti ali kaj misliti?-Profesor robotike Tony Belpaeme, eden od sodelujočih znanstvenikov pri študiji.

Profesor Noel Sharkey, ki vodi Foundaton for Responsible Robotics, se je odzval na raziskavo preko Twitterja.Če roboti lahko prepričajo otroke, da so napačne informacije resnične, so možnosti zlorabe prihajajoče komercialne rabe robotov za otroško rudarjenje in učenje problematične,” je zapisal.

Seveda, to lahko počnejo tudi učitelji, saj se otroke uči spoštovati najprej avtoriteto namesto iskanja pravilnega dejstva,kot odgovora. Otroke v javnih šolah se že uči, da če se bodo strinjali in podredili in naredili, kar se od njih zahteva, ne glede na moralo, ki je prisotna pri nalogi, da bodo s tem uspeli.

Zaradi te nove študije, so raziskovalci opozorili, da se mora opraviti diskusija o tem, kakšne zaščite se morajo vzpostaviti, da se minimalizira nevarnost za otroke, ko se uporaba robotov širi. Za nas ostale pa, tako izgleda to, ko se vsi (od Vlade do korporativnih medijev do prehrambene in zdravstvene industrije) trudijo zmanipulirati Vaše mnenje za njihov dobiček.

Eden od klovnov iz SVIZ (Branimir Štrukelj) (Sindikat Vzgoje Izobraževanja in Znanosti) je verjetno pomotoma zašel na demonstracije ekstremno levičarske grupacije AntiFa na Kotnikovi ulici 2016 leta. Če lahko robot otroka prepriča, da je zemlja ploska, si predstavljate, kaj vse lahko javni učitelji v javnih šolah v Sloveniji naplahtajo Vaše otroke, če učno snov določa oseba, ki je usmerjena v verovanje v državo, verovanje v NOB pravljice, verovanje v ekstemistične družbene kulte komunizma in socializma?

 komis1

<– Kako dolgo bo trajalo, preden bo Umetna Inteligenca povzročila, da bomo ljudje odvečni?         Google v preiskavi v Avstraliji zaradi domnevnega sledenja uporabnikov telefonov na stroške uporabnikov –>

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.