Nemčija ne bo odobrila NordStream2 do julija 2022: cene plina v EU poletele na nove rekordne nivoje

Evropski futuresi za plin so poskočili na rekordne nivoje v četrtek potem, ko je Nemčija sporočila, da plinovod NordStream2 iz Rusije v Evropo ne bo obratoval do julija 2022, poroča Bloomberg. Nemška agencija za zvezno plinsko omrežje Bundesnetzagentur je zaustavila certifikacijo NordStream2 sredi novembra. Regulator je zahteval, da operater plinovoda ruski Gazprom PJSC, ki ima sedež v Švici, odpre nemško podružnico zato, da bo skladen z evropskimi regulacijami.

Takoj ko bo Gazprom odprl podružnico v Nemčiji (ter s tem ustvarjal davčno izgubo zaradi neugodnih davkov po celotni EU) se bo proces certifikacije nadaljeval. Na tiskovni konferenci je predsednik Bundesnetzagentur Jochen Homann sporočil “odločitev ne bo sprejeta v prvi polovici leta 2022“. Po komentarjih Homanna je nizozemski enomesečni futures za plin (ki služi tudi za evropski benchmark) poletel na nove rekordne nivoje in sicer na 135eur (letos se je podražil za več kot 650% glede na preteklo leto). Noro tiskanje denarja znotraj ECB seveda ni vzrok za inflacijo vseh cen, ne samo energentov. Izguba zaupanja globalnih trgov glede ECB in eura tudi najbrž nima nobene povezave z skoki cen. Napovedana reapreciacija eura proti ostalim FIAT iz zraka natisnjenim valutam tudi najbrž nima nobene povezave z skoki cen znotraj EU.

Gradnja NordStream2 je bila zaključena v septembru, obratovati naj bi začel predvidoma v začetku 2021, a temu očitno ne bo tako. Evropa se trenutno sooča z skrbmi glede zimske dobave plina, saj zaloge naravnega plina kopnijo.

Ruska dobava plina preko plinovoda Yamal – Evropa, ki poteka preko Belorusije, Poljske do Mallnowa v Nemčiji, poteka v skrajno zmanjšani obliki – še en razlog za višje cene plina (poleg neprestanega tiskanja denarja, negativnih obrestnih mer in eko-frik-ideologije centralnih bankirjev zahoda – to so vse stvari, ki uničujejo zaupanje v FIAT EUR “denar”).

Potrebno je tudi poudariti, da Evropska Unija, nima velikih zalog plina, okrnjene dobave plina, geopolitične skrbi in hladno vreme pa bo posledično ceno naravnega plina še zvišalo po celotni severni hemisferi. Zanimivo pa je, da je situacija v ZDA popolnoma drugačna – topla zima in obilje plina so povzročili znižanje cen. Evropski plin še nikoli ni bil dražji v primerjavi z cenami v ZDA.

Rekordne cene so že same po sebi dovolj velika težava, za malce konteksta, evropske cene plina so trenutno ekvivalentne sodčku nafte po ceni 270usd/barrel (borzna cena za barrel WTI se giblje okoli 70usd).

Brez delujočega NordStream2 bodo cene energije po evropskem kontinentu nadaljevale z poletom proti pticam na nebu.

Nemčija, z svojimi “zelenimi idioti” vseh barv in političnih odtenkov, popolnoma zgrešeno energiewende ideologijo, brez nekih omembe vrednih naravnih virov, se je ponovno ustrelila v nogo (in tudi vse države znotraj EU), s tem, ko ni dovolila zagona NordStream2 že to zimo. Koga briga mraz, če pa še vedno obstajajo notranji državni sovražniki v Nemčiji – querdenkerji in necepljeni. Mraz, lakota, energetska revščina, brezupje in splošna mentalna klošarija, katero imamo v letu 2021 možnost opazovati v Nemčiji, niso pomembni. Pomembno je, da cepec Scholz lovi svoje nedolžne državljane, ki se ne želijo izpostavljati za poizkusne zajčke z covid19 gensko terapijo. Vkolikor bi se “prebudil” Adolf, bi najprej v eksterminacijskih taboriščih eksterminiral celoten nemški političen in korporativen in bankirski družbeni razred – to je dejstvo.

Oglejte si skrito sto petdeset tisoč milijardno dolarsko agendo, ki se skriva izza “križarskega pohoda” proti podnebnim spremembam –>

<– Euro in njegove samomorilske želje

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.