Novi nemški voditelji presenetljivo zavrnili zahtevo Angele Merkel po 2 tedenskem Covid lockdownu

Nova nemška “semaforska” koalicija ni stara niti en dan in že izgleda, da novi vodja te “semaforske” koalicije, trenutni finančni minister Olaf Scholz, prekinja tradicijo predhodnika glede ravnanja z najbolj pomembno domačo zadevo v Nemčiji: ravnanje z koronavirus plandemijo, še posebej ravnanje ob “četrtem valu”, ki je sprožilo (oziroma ni kriv “4 val” ampak so ustne napovedi ukrepov s strani nekaterih politikov) množične demonstracije po Nemčiji in EU.

Po članku v tabloidu Bild sodeč (glede na to, da je feminiziran Bild tabloid, je potrebno njihov članek smatrati z rezervo ali pa vsaj goro soli) je nova nemška vlada zavrnila zahtevek Angele Merkel po uvedbi dvotedenskega “lockdowna za vse” po njenem odhodu iz vlade. Vkolikor pravilno razumemo Bild, si je Angela Merkel 2 tedenski lockdown zaželela kot neke vrste poslovilno 2-tedensko komemoracijo njenega dela za vse državljane Nemčije. Po eni strani je “14 dnevni poslovilni Lockdown” logičen, saj če bi Angela Merkel organizirala poslovilno zabavo, bi tja prišli samo sirci, afganistanci, turki in pakistanci, nemci bi po vsej verjetnosti bojkotirali praznovanje njenih “političnih” dosežkov.

Zahtevek je bil zavrnjen s strani predstavnikov Socialnih Demokratov, Zelenih in fiskalno konzervativnih NFP, ki so se v torek zvečer dobili v kanclerski pisarni, predvidevamo, da potem, ko so pogajalski partnerji kanclerju nakazali, da se bodo pogajanja po več kot petih tednih pogovorov zaključila. Večina nemcev je mnenja, da bo Scholz iz pogajanj izšel kot novi kancler potem, kot je na septemberskih zveznih volitvah prejel največ glasov med kandidati za vodjo nove vlade.

Sedaj izgleda kot, da ima Nemčija končno voditelja, ki osebne svoboščine in pravice postavlja pred zahteve farmacevtskega lobija in vsakodnevne plačane razglase “katastrof” The ScienceTM ekipe. Scholzu je uspelo premostiti ideološke razkole med Zelenimi in konzervativno FDP, s tem pa je ustvaril najbolj vključujočo vlado v zadnjih desetletjih. Z neverjetno koalicijo treh strank je Scholzu uspelo zaključiti skoraj dve desetletji trajajočo vladavino desne sredine saj mu je uspelo premakniti nemški politični okvir vse do…leve sredine.

Na tej točki je težko povedati kaj realnega o perspektivi nove nemške vlade pod fuhrerjem Scholzom a prvi znaki kažejo na bolj sredinsko, utilitaristično delovanje. Scholz bo prevzel kot kancler,vodja FDP Christian Lindner bo prevzel bivši Scholzov položaj finančnega ministra. Zeleni pričakujejo nagrado v obliki stolčkov dveh večjih ministrstev za svoje voditelje – Roberta Habecka in Annalena Baerbock. Novo gospodarsko in podnebno ministrstvo za Habecka in zunanje ministrstvo za Baerbockovo. Scholz je v sredo povedal, da bo Nemčija razmislila o obveznem cepljenju za “nekatere skupine” a kaj je s tem mislil, ni pojasnil.

Demonstracije proti novim omejitvam so se konec tedna odvile v Avstriji, Hrvaški, Italiji, Severni Irski, Veliki Britaniji, Nemčiji in Nizozemski.

Prevzem novega svetovnega reda je zelo resničen…in začel se bo z Nemčijo in Kitajsko –>

<– Vodja nemškega policijskega sindikata poziva k prepovedi anti-lockdown protestov

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.