Zakaj je Hillary Clinton poslala Roberta Muellerja v Moskvo z uranom leta 2009?

Muellerjeva tajna naloga v Rusiji se časovno ujema z napori Clintonove, da odproda 20% ameriškega urana Kremlinu.

Zakaj točno je državna sekretarka ZDA Hillary Clinton ukazala FBI direktorju Robertu Muellerju tajni let v Rusijo 21.9.2009, da bi prinesel nazaj vzorec urana, ki ga je zasegla CIA štiri leta prej v operaciji v bivši sovjetski republiki Gruziji, ostaja zavito v tančico skrivnosti. Diplomatska depeša, ki jo je razkril Wikileaks, in razkrije tajno nalogo, zahteva nadaljno preiskavo. Še posebej obremenjujoče v diplomatski depeši Clintonove z dne 17.8.2009 so navodila, da je “potrebno zagotoviti prenos materiala na letališču, ob letalih, takoj po prihodu direktorjevega(Muellerjevega) letala.” Zakaj je bilo potrebno Muellerju, po letu iz Washingtona v Moskvo, prenesti na vzletni stezi, “odgovorni avtoriteti ruske policijske oblasti” 10gramov težak vzorec visoko obogatenega urana (HEU – Highly Enriched Uranium), ki je bil zasežev v Gruziji, namesto, da bi organizirali uraden prenos obogatenega urana v katerikoli ruski vladni agenciji, kjer bi Mueller lahko začel z obsežnimi pogovori glede incidenta z ruskimi oblastmi? A diplomatska depeša jasno navaja: “Zahtevamo da se prenos tega materiala izvede na letališču, na asfaltu blizu letala, po prihodu direktorjevega letala.” Diplomatska depeša prav tako jasno navaja, da so ruske oblasti zadržane glede odziva, kot da je Rusija tako nezainteresirana glede pridobitve majhnega vzorca obogatenega urana, da Rusija “ni odgovorila” na predloge Vlade ZDA, da naj ruske oblasti prevzamejo vzorec v ZDA. V četrtek 25.1.2007 ob 12:44 GMT je novinar Associated Press Desmond Butler prvi poročal o CIA sting operaciji in kraji obogatenega urana v Gruziji, ki se je pravzaprav zgodila eno leto prej, januarja 2006.

“Gruzijske oblasti so s pomočjo CIA prejšnje poletje pripravile sting operacijo, ki je pripeljala do aretacije ruskega moškega, ki je poizkušal prodati majhno količino urana, pripravljenega za jedrsko bombo, kar v plastični vrečki v žepu svoje jakne, so izjavili predstavniki ZDA in Gruzije,” je poročal AP (Associated Press).

AP nadalje potrjuje, da sta FBI in Ameriško ministrstvo za energijo priskrbela podrobnosti preiskave, skupaj z notranjim ministrom Gruzije Vanom Merabishvilijem.

“Oblasti trdijo, da ne vedo, kako je moški prejel jedrski material. Prav tako ne vedo, ali so trditve o dostopu do bistveno večjih količin resnične,” se nadaljuje branje poročil AP. “On in trije gruzijski pomagači so v gruzijskem zaporu in ne sodelujejo s preiskovalci.”

Poročanje AP je prav tako vključevalo sledeče podrobnosti glede operacije sting v letu 2007:

 • “Sting operacija je bila pripravljena potem, ko so Gruzijske oblasti, med preiskovanjem kriminalnih skupin znotraj bivših sovjetskih republik, odkrile obsežne tihotapske mreže, je izjavil Merabishvili.”
 • “Ko smo začeli pošiljati kupce, so se kanali skozi Abhazijo in Južno Osetijo začeli širiti in lahko smo opazovali velik tok materiala” je dejal. “Včasih je bil to nizko kvaliteten obogaten material, a to je bil prvi primer visoko obogatenega materiala.”
 • “Sodeč po njegovem lastnem pričevanju, je med preiskavo v Južni Osetiji gruzijski tajni agent, ki se je predstavljal kot bogat tuj kupec, vzpostavil stik z ruskim prodajalcem v Severni Osetiji, ki je del Rusije.”
 • “Potem, ko je rus ponudil, da proda vzorec, je agent ponovno zahteval, da se transakcija zgodi v Severni Osetiji in vztrajal pri tem, da rusi pridejo v Tbilisi, prestolnico Gruzije.”
 • “Na sestanku v Tbilisiju je moški iz žepa svoje jakne potegnil plastično vrečko, ki je vsebovala material. Uran ima nizko stopnjo radioaktivnih emisij in se ga lahko prevaža bistveno bolj varno, kot druge radioaktivne materiale.”
 • “Moški je bil aretiran in kaznovan z 8 -10 let v zaporu pod obtožbami tihotapljenja. Njegovi pomočniki so bili obsojeni z bolj blagimi obtožnicami in kaznovani z milejšemi kaznimi.”
 • Ruske oblasti so vzele vzorec materiala a jim ni uspelo ponuditi kakršnekoli pomoči, kljub pozivu po pomoči s strani Gruzije, je izjavil Merabishvili.

AP dodatno navaja, da je CIA “odklonila komentiranje primera medtem, ko je tiskovni predstavnik FBI Richard Kolko potrdil, da je bil v preiskavo vključen tudi FBI ter preiskavo poimenoval z uspešno, a podrobnosti ni navedel.”

Drugo poročanje, z datumom četrtek, 25.1.2007 ob 8:32 GMT, AP poroča, da so uradni predstavniki ruske državne agencije za jedrsko energijo Rosatom in agenti ruske zvezne obveščevalne službe obiskali zaslišanje pridržanega osumljenca, identificiranega kot Oleg Khinsagov, prebivalec Vladikavkava v Severni Osetiji, regiji Rusije, ki meji na Gruzijo. “Predan jim je bil majhen vzorec jedrskega materiala, je izjavil uradnik Rosatoma, povzeto po Interfax.”

Če je Rusija imela vzorec ukradenega obogatenega urana leta 2007, zakaj sta bila potem državna sekretarka Hillary Clinton in direktor FBI Robert Mueller tako odločena, da bo Mueller letel v Rusijo na tajni misiji septembra 2009, da preda Rusiji vzorec prestreženega obogatenega urana, ki ga je Rusija že posedovala?

Kaj pravi geigerjev števec? Zaznava Uranium One in denar.

Januarja 2007 so bili novinarji pri AP “presenečeni”, češ zakaj se o tem ni poročalo več kot eno leto.

“Anton Khlopkov, namestnik direktorja centra PIR v Moskvi, ki se ukvarja z neprofileracijskimi vprašanji, je opomnil, da je zasežena količina majhen del celote, ki je potrebna za izdelavo jedrskega orožja. Prav tako je izjavil, da ni zagotovo, da je prišel iz rusije.” je poročal AP.

“Zakaj so bile te informacije objavljene sedaj? Izgleda kot poizkus Gruzije ali pa ZDA, da vzpostavi sliko Rusije kot jedrskega tržišča,” je izjavil Khlopkov. “Gruzija želi pridobiti politični kapital iz te situacije.”

New York Times, ki je prvič poročal o tem incidentu v pozni izdaji v četrtek 25.1.2007, je nakazal, da je rus Oleg Khinsagov “prišel na srečanje s kupcem, ki mu naj bi plačal 1mio USD in dostavil material muslimanskemu moškemu iz “resne organizacije”, sporočajo oblasti.” New York Times je prav tako poročal o vsebini zaupnega memoranduma ruske obveščevalne agencije F.S.B., namenjene Gruzijski Vladi, v katerem je bilo zapisano: “Detajlna analiza ni določila izvora materiala, kar ne izključuje ruskega porekla. Analiza je pokazala, da je bil uran procesiran pred več kot desetletjem nazaj.”

Torej ponovno, če je ruska Vlada v letu 2007 že ponovno pregledala vzorec visoko obogatenega urana iz operacije CIA v Gruziji iz leta 2006 in tudi določila poreklo, zakaj sta torej, državna sekretarka Hillary Clinton in direktor FBI Robert Mueller, poslala s tajnim letom 10 gramski vzorec ruskim oblastem in zahtevali predajo na asfaltu na letalski stezi v Moskvi?

Glavni akterji ameriške globoke države in avtorji lažne preiskave Trumpa

Tu je poročanje New York Times o incidentu iz 2006:

 • Mož, ki je poizkušal prodati uran, je po besedah gruzijskih oblasti Oleg Khinsagov, v ponošene cunje napravljen 50-letni trgovec, ki je specializiran za ribe in klobase.
 • Prišel v stik z štirimi gruzijci, ki so že bili pod Vladnim nadzorom. Štirje moški so šli v Severno Osetijo, sosednja regija znotraj Rusije, ter uredili, da pretihotapijo uran v Gruzijo. Na tej točki so gruzijske oblasti postavile svojo past.
 • Namestili so gruzijskega operativca, ki govori tekoče turško, da se je srečal z posredniki in jim sporočil, da zastopa muslimana iz “resne organizacije”. G.Khinsagov, in več ljudi iz njegove kohorte, je vstopilo v Gruzijo pozno januarja 2006, 1. februarja pa so bili, v dvo-sobnem stranovanju v 8. nadstropju rušeče se zgradbe sovjetskega izgleda v okrožju nižjega sloja Tbilisija, aretirani.
 • “Dobili smo teh 100 gramov in jih dali v škatlo in bili zelo prestrašeni,” je izjavil g.Merabishvili – notranji minister. Kje je tihotapec dobil uran in ali ima še večjo količino, ostaja nejasno.
 • Gruzijci so na pomoč poklicali ameriške diplomate, ki so poslali strokovnjake iz FBI in DOE (Depratment Of Energy). Ameriški uradniki trdijo, da je g.Merabishvili izjavil, d so ga američani šokirali, ko so uran vzeli in ga preprosto dali v “njihov žep”. Uran v takšni obliki oddaja malo sevanja in predstavlja malo ali nič nevarnosti za rokovalce z njim.
 • Ko je bil analiziran v laboratorijih Energy Departmenta v pacifiškem severozahodu, so ugotovili, da ima U-235 čistost 89.451%, kar je “primerno za določene vrste raziskovalnih reaktorjev, vir materiala za proizvodnjo medicinskih izotopov in vojaške namene, vključno z jedrskim orožjem.”

Ponovno, leta 2009, zakaj Muellerjev tajni let v Moskvo, da dostavi 10-gramski vzorec urana, ko pa je Department of Energy dal na voljo laboratorijsko poročilo Obamini administraciji, ki bi lahko poslala dotično poročilo po faksu ali internetu v Moskvo?

Robert Mueller, nekoč direktor FBI, ki je osebno dostavil 10g vzorec urana v Moskvo, danes predseduje posebni preiskovalni komisiji, ki preiskuje rusko vmešavanje v kampanijo Donalda Trumpa.

26. Januarja 2007 Associated Press poroča, da je Igor Shkabura, namestnik direktorja Bochvar Inorganic Materials enote dejal, da je zaseženi vzorec urana na stopnji vojaškega orožja, a je vzorec premajhen, da bi se lahko določilo njegovo poreklo, citirano iz RIA-Novosti in ITAR-Tass. Poročilo ponovno potrjuje, da je Rusija imela vzorce ukradenega visoko-obogatenega urana, kar seveda poraja vprašanja, kot so, kakšna je sploh vrednost majhnega 10 gramskega vzorca, ki ga dostavi Robert Mueller tajno v Rusijo skoraj štiri leta kasneje, za nadaljevanje primera. Depeša State Departmenta, ki je datirana z 28.6.2009 in jo je prav tako objavil WikiLeaks, dokumentira napredek Uranium One podjetja pri pridobivanju pravic na uranovi rudi v Kazakhstanu, samo tri mesece pred Muellerjevim tajnim izletom v Rusijo. Depeša navaja, da je 15.6.2009 podjetje Uranium One kupilo 50% delež v podjetju visoke vrednosti – Kazakhstan Uranium Holding Company, ki je v 50% lasti Kazakhstanskega državnega jedrskega podjetja Kazatomprom. To je bila točka vzleta širjenja Uranium One podjetja, ki ga je zasnoval Bill Clinton z kanadskim podjetnikom Frank Guistra že leta 2005. Podatki kažejo, da je Frank Giustra na koncu prispeval 31 mio USD Clinton Fundaciji in depeše State Departmenta, ki jih je objavil Wikileaks, kažejo, da so vodilni v State Departmentu pridobili v jeseni 2009 interni memo iz Rosatoma, ki je svaril pred nameni Moskve glede “napenjanja mišic” na tržišču urana. Kljub temu opozorilu – eno leto pred prvim potrjevanjem CIFUS – Clinton ni izvzel State Departmenta iz dveh CIFUS glasovanj, ki so Putinu prinesle nadzor nad 20% uranove rude v ZDA.

Nato je oktobra 2010 državna sekretarka Clintonova, z State Departmentom, ki je ena od devetih agencij v komiteju za tuje investicije v ZDA (CIFUS), medagencijski komite, ki deluje iz Treasury, dovolila Rosatomu, da pridobi večinski nadzor nad Uranium One, s tem pa efektivno dala Vladimirju Putinu nadzor nad 20% vsega ameriškega urana. Hillary Clinton je dovolila State Departmentu, kot enemu od članov CIFUS, ponovno glasovanje v 2013, s čimer je dovolila Rosatomu pridobitev vseh preostalih delnic Uranium One in tako zagotovila, da je nihče drug, kot Putin lastnik 20% vsega urana, ki se ga rudari v ZDA.

<– Je bila Hillary Clinton resnična kolaborantka?

Hillary Clinton financirala nasilno AntiFa gibanje v ZDA –>

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.