Trump odvzel bivšemu šefu CIA Brennanu varnostne akreditacije

Partizansko močvirsko bitje ne more več vnovčevati zaupnih informacij trdi Bela Hiša.

House Intelligence Cmte Holds Hearing On Russian Interference In U.S. Election

Trumpova administracija je odvzela varnostno akreditacijo bivšemu direktorju CIA John Brennanu, sodeč po izjavah predsednika.

“Kot glava izvršne veje oblasti in vrhovni poveljnik, imam edinstveno ustavno odgovornost ščitenja narodovih zaupnih informacij, vključno z nadzorom dostopa do njih. Danes, v izpolnjevanju teh dolžnosti, sem se odločil, da bom odvzel varnostno akreditacijo John Brennana, bivšega direktorja CIA,” je dejala tiskovna predstavnica Bele Hiše, Sarah Sanders, ko je brala Trumpovo izjavo.

“Zgodovinsko gledano, imajo bivši direktorji obveščevalnih in policijskih agencij dovoljenje, da obdržijo dostop do zaupnih informacij tudi po opravljenem služenju vladi, zato, da se lahko posvetujejo s svojimi nasledniki glede zadev za katere imajo morda poseben vpogled in iz razloga posebne vljudnosti. Nobeden od teh razlogov ne podpira nadaljevanje dostopa g.Brennana do zaupnih informacij.”

“Prvič, na tej točki moje administracije, kakršnekoli ugodnosti, ki bi jih višji uradniki pridobili skozi konzultacije z g.Brennanom so sedaj manjše, kot pa varnostna tveganja, ki jih povzroča njegovo nepredvidljivo vedenje in obnašanje,” je nadaljevala Sandersova.

“Drugič, to vedenje in obnašanje je testiralo in daleč preseglo meje kateregakoli profesionalnega obnašanja, ki ga je dolžan izvajati. G.Brennan ima zgodovino, ki pod vprašaj postavlja njegovo objektivnost in kredibilnost.”

Eden od primerov na katerega se je nanašala izjava Trumpa je, ko je Brennan lagal leta 2014 o vohunjenju CIA za kongresniki.

Dodatno je Sandersova poudarila, da je Brennan prav tako lagal Kongresu pod prisego lansko leto, ko je trdil, da obveščevalna skupnost ni uporabila zloglasnega Steele dosjeja, da bi si zagotovila FISA odredbe za nadziranje uradnikov Trumpove kampanije v letu 2016.

Sandersova je prav tako dejala, da ga Brennanova “neosnovana in škandalozna navajanja” in “divji izbruhi” o Trumpu, diskvalificirajo glede ohranjanja dostopa do zaupnih informacij, katere “vnovčuje” na MSNBC, kjer sedaj dela kot komentator.

Najava je prišla dan po tem, ko je Trumpov odvetnik, Rudy Giuliani opozoril, da Brennanu grozi veliko zaslišanje pred poroto, zaradi napihovanja lažne preiskave o ruskem vmešavanju.

“Človek, ki vse to vodi je Brennan. In moral bi biti na zaslišanju pred veliko poroto,” je Giuliani dejal pri Hannity.

“Vkolikor ni največji kreten med obveščevalnimi agenti, ki so kadarkoli obstajali – čeprav kaj veliko obveščevalnega dela ni počel – je lažen. Ko ga pogledaš (dosje) se mu samo smejiš.”

Senator Rand Paul je pohvalil odločitev Trumpa v sredo na Twitterju.

“Aplavdiram predsedniku Trumpu za odvzem varnostne akreditacije Johna Brennana. Predsednika sem pozival naj to stori,” je dejal Paul.

Brennan je kasneje odgovoril preko Twitterja in trdil, da je namen odvzema njegove varnostne akreditacije “teptanje” njegove “svobode govora.”

“To dejanje je del širšega truda g.Trumpa, da bi poteptal svobodo govora & kaznoval kritike. To bi moralo zelo skrbeti vse američane, vključno z profesionalnimi obveščevalci, glede cene govorjenja. Moja načela so vredna veliko več kot akreditacije. Ne bom popustil,” je tvitnil.

 

<– Je bila Hillary Clinton resnična kolaborantka?      IZDAJA: QAnon objavil OBAMA/HILLARY 16-letni načrt za Coup D’etat v ZDA –>

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.