Strokovnjaki svarijo: Islamizacije države se ne more preprečiti, če muslimansko prebivalstvo doseže 16%

Sodeč po študiji Univerze Harvard, se islamizacije države ne more več preprečiti, ko muslimansko prebivalstvo doseže 16% celotnega prebivalstva. To je dejala strokovnjakinja za islam – Nikoletta Incze 22.6.2018 na madžarski državni televiziji.

Incze je raziskovalka v Centru za študijo političnega islama, fundacija ameriškega kritika islama Billa Warnerja, ki je aktivna v večih državah. Intervju z strokovnjakinjo za islam je bil prikazan kot del poročila v jutranjem magazinu, ki se osredotoča na širjenje islama v Evropi. Naslov oddaje je “Islamski napredek – v Evropi že 44milijonov vernikov”.

islamic-children-knife

Na začetku pogovora Nikoletta Incze poudari, da je bilo mnogo držav, ki so dandanes islamske, izvorno krščanskih. Kot primer navede Turčijo, Egipt in Sirijo. V drugih državah, ki niso izvorno krščanske, je islam prav tako spodrinil prejšnjo vero in sicer je bil Pakistan večinoma hindujski, Afganistan budističen, Iran pa je bil večinoma zoroastrianističen. Mohamed in njegovi nasledniki so podredili te države vojaško in jih islamizirali. Islamizacija je bil proces, ki je trajal stoletja. Vprašanje, ki se poraja je, na kateri točki se je odločilo, da islam zavlada v teh državah?

Nikoletta Incze citira študijo Univerze Harvard. Sodeč po tej študiji, je islamizacija države neizogibna ko odstotek islamskega prebivalstva doseže nekje okoli 16%. Nato traja še okoli 100 – 150 let, preden je islamizacija zaključena.

Trenutno Nikoletta Incze vidi islamizacijo Evrope. Obstaja pa ena velika razlika glede islamske ekspanzije v srednjem veku: takrat so se temu uprli. Danes se muslimane tretira z toleranco in sprejemanjem. Islam se tretira kot enakovredno religijo, ignorira pa se politično ideologijo, ki jo islam vedno prinese s seboj na ozemlja, katera osvaja.

islamic-jihad-demotivational

Prevod: Islamski Jihad se skriva za ženskami in otroci za slavo alaha

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.