Elektonska sporočila ameriške CDC: Naša definicija cepiva je “problematična”

Septembra 2021 je ameriška CDC povzročila (še enega več…) škandal, saj je spremenila definiciji “cepljenja” in “cepiva”. Definicija za cepiva/cepivo pri ameriški CDC je vsebovala imunost. Do sedaj. Vse to se je spremenilo 1.9.2021.


Definicija cepiva/cepljenja, ki je veljala še 26.8.2021 (povezava):

Cepivo: Proizvod, ki stimulira imunski sistem osebe zato, da proizvaja imunost na specifično bolezen in ščiti to osebo pred to specifično boleznijo. Cepiva se ponavadi vnese preko vbodov z injekcijskimi iglami, lahko pa se tudi vnesejo skozi usta ali pa preko razpršila v nos.

Cepljenje: Dejanje, ko se v telo vnese cepivo za proizvajanje imunosti na specifično bolezen.

Definicija cepiva/cepljenja, ki je veljala od 1.9.2021 naprej (povezava):

Cepivo: Preparat, ki se uporablja za stimulacijo imunskega odziva telesa proti boleznim. Cepiva se ponavadi vnese preko vbodov z injekcijskimi iglami, nekatera pa se lahko vnesejo skozi usta ali pa preko razpršijo v nos.

Cepljenje: Dejanje, ko se v telo vnese cepivo za proizvajanje zaščite pred specifično boleznijo.


Menjava definicij je povzročila precej kontroverznosti, prvi je spremembo v ZDA opazil Representative Paul Massie, opazil je, da se je definicija spremenila iz “imunosti” v “zaščito”.

Mnogi opazovalci situacije se strinjajo, da je CDC definicije spremenila zaradi upadajoče učinkovitosti Covid-19 cepiv. Učinkovitost naprimer Pfizerja sčasoma upade, v izraelski študiji iz avgusta 2021 so izraelci pokazali, da je cepivo “samo 16% učinkovito proti asimptomatski okužbi za posameznike, ki so januarja 2021 prejeli dva odmerka”. Ameriška CDC priznava upadajočo učinkovitost, kar pojasni njihovo promoviranje poživitvenih odmerkov.

Seveda so običajni sumljivci (med mediji) zagovarjali CDC. Washington Post je naprimer javno podvomil v dejstvo, da je CDC spremenila definicijo zaradi težav z Covid-19 cepivi. Ameriška CDC je celo poizkusila z medijsko izjavo utišati situacijo, saj so sporočili, da “majhne spremembe besednja sčasoma…niso vplivale na splošno definicijo”.

Interna elektronska sporočila CDC

Elektronska sporočila so bila pridobljena preko Freedom of Information Act (FOIA) in razkrivajo zaskrbljenost CDC, ker Covid-19 cepiva niso ustrezala lastni definiciji CDC glede “cepivo/cepljenje”. CDCjino Ministrstvo za resnico je pošteno zavihalo rokave, ko so se soočili z legitimnimi vprašanji javnosti.

V enem od avgustovskih 2021 sporočil se je zaposleni v CDC pritoževal, da “Zanikovalci Covid-19 iz desnega krila uporabljajo tvojo definicijo “cepiva” za argumentacijo, da mRNA cepiva niso cepiva…

Potem, ko je Lead Health Communication Specialist ameriške CDC prejel nekaj podobnih namigov, se je sprehodil navzgor po prehranjevalni verigi zato, da je predlagal spremembe definicij: “Posodobiti moram to stran Immunization Basics | CDC ker so te definicije potekle in se uporabljajo s strani nekaterih, da trdijo, da Covid-19 cepiva niso cepiva po lastnih definicijah CDC.

Ker na sporočilo ni bilo odgovora je teden dni kasneje sledilo še eno elektronsko sporočilo: “Definicija cepiva, ki jo imamo objavljeno je problematična, ljudje jo uporabljajo zato, da trdijo, da Covid-19 cepivo ni cepivo po naših lastnih definicijah.

Sprememba definicij “cepljenja” je bila nato 31.8.2021 odobrena. Naslednji dan, 1.9.2021 so odobrili spremembo definicije “cepivo”, da sedaj govori o zaščiti in ne imunosti.

Pozitivna dejanja za multinacionalne korporacije. Zakaj bi multinacionalne korporacije spremenile svoja cepiva, ko pa lahko samo spremeniš definicijo cepiva zato, da ustreza njihovim neustreznim cepivom? Čestitke vsem skeptikom tam zunaj – uspeli ste zbuditi dovolj pomislekov, da je ameriška CDC poizkusila spremeniti realnost.

Agenda orwellovskega cepilnega potnega lista se zanaša na laž “družbene pogodbe” –>

<– Videoposnetek: Dokumentarni film Covidland – 1.del – Lockdown

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.