#ImateZlatoaliRublje? Ali je Rusija pravkar zlomila hrbet zahoda?

Mnenja smo, da niso še vsi dojeli pomembnosti ruske objave o najnižji možni ceni zlata. Ampak, da bo jasno, Rusija je pravkar zlomila shemo umetno nizke cene zlata, ki se umetno nizko drži preko trga papirnatega zlata. V petek je Bank of Russia objavila:

5000 rubljev za unčo pri menjalnem tečaju 100 rubljev za 1 USD nakazuje na 1550 USD za ceno unče zlata. Nekaj dni pred to objavo, za katero so vedeli, da prihaja, je Zahod tekal v krogu z več različnimi zakoni s katerimi bi preprečili prodajo ruskega zlata.

Klovni v G7 klubu klovnov so mnenja, da sankcije udarjajo tako močno, da bo Putin prisiljen prodati svoje zlato zato, da bi se izognil sankcijam in plačal obveznosti. V njihovih (G7) glavah jim teče scenarij, ki se v realnosti ne odvija. No ampak neokonzervativci nikoli niso srečali konflikta ali pa palice s katero nebi želeli pretepati po glavi nekoga. Škoda, da vse kar počnejo v kontekstu Rusije je pretepanje avtomobilske pnevmatike. Ker situacija je takšna, da Rusija ne bo prodajala nobenega zlata. Dejansko ga bo kupovala. In mi govorimo o arhitektih globalnega monetarnega sistema za katere bi človek mislil, da ga najboljše razumejo. A očitno zahodni arhitekti finančnega sistema nimajo pojma o sistemu katerega vodijo. Mnenja so, da razumejo, da še vedno nadzorujejo tokove surovin po svetu preko shem za umetno nizko tlačenje cen surovin na CRIMEX, LBMA in ICE. Jasno je, da je to še ena od zahodno imperialističnih blodenj. Na koncu vedno “zunanji denar “premaga” notranji denar”.

Le kaj bi slovenski državljan brez bedakov, ki vodijo medije in vsebino propagande. Tokrat nas Nova24tv analfabeti prepričujejo, da so ruske zlate rezerve neuporabne. In to servirajo javnosti v Sloveniji 18.3.2022…

Avstrijska šola ekonomistov, vsaj nekateri med njimi, so vedno razumeli, da notranji denar (denar, ki obstaja znotraj finančnega sistema) slej kot prej propade, ker ni nič drugega, kot ponzi shema zgrajena na vrhu zunanjega denarja – denar, ki obstaja izven finančnega sistema, kot so naprimer surovine in bitcoin.

Denar je hit!

Začnimo z osnovami. Zakaj ustvarjamo denar? Zato, da zmanjša časovni riziko med prodajo tistega, kar imamo in kupovanjem tistega, kar želimo. Zato prodajamo svoje delo danes, da bi lahko jutri kupili bencin, papir za tiskalnike in fafanje kurca. Med danes in jutri pa držimo v roki denar (FIAT denar ustvarjen na podlagi iz zraka ustvarjenega kredita). Gre za način, kako spremeniti misel in osebno porabo energije in časa v žeton, ki lahko priskrbi resnične dobrine v resničnem svetu. S tem v mislih sedaj razmislite o trenutnem finančnem sistemu, kjer je ves “notranji denar” ustvarjen tako, da se najprej proda nekomu dolžniški inštrument, ki ga je pripravljen držati v zameno za obrestne prihodke. Sedaj pa se vrnimo k rublju in zlatu. Ker, ko boste enkrat razumeli novo strukturo spodbud vam bo jasno, zakaj G7 v tem boju nima več prijateljev.

Preberite tudi: Videoposnetek: Ricardo Bosi (voditelj AustraliaOne) trdi, da je Putin v Ukrajini kači odrezal glavo

Moč elit iz Davosa je skoncentrirana v tem, da lahko ustvarijo kredit iz zraka in ga prodajo z pozitivnim obrestnim donosom proizvajalcem surovin (sposojen denar z obrestmi, ki naj bi bile nižje, kot obrestni prihodki od prodaje kredita proizvajalcem surovin). Ker naj bi bilo osnovno proizvajanje surovin v kakršnemkoli učinkovitem trgu poslovni podjem z zelo nizko stopnjo donosa – v rangu 1% – 4% letnega donosa, prodajanje dolga za ekstrakcijo nafte ali pa zlata iz zemlje pri višjih stopnjah, kot je omenjenih 1% – 4% letno, na koncu izsesa ves dobiček iz omenjenega poslovnega podviga črpanja nafte iz tal ali pa kopanja zlata iz tal. Prosti trgi, ko se jim dovoli normalno delovanje, nakopljejo dobiček preko konkurenčne arbitraže. Gre za proces, ki je hkrati brutalen a hkrati tudi iskra novih inovacij in učinkovitosti. Proces pa poganja želja po višjih dobičkih, kot pa je panožna osnova.

Pri osnovnih surovinah je v najboljšem primeru težko to storiti. Zakaj? Ker pri osnovnih surovinah ne gre za nič drugega, kot dobrino drugega reda. Prvi red bi bilo recimo podiranje dreves za hlodovino ali pa kopanje rude iz zemlje. Višjega ranga, kot je dobrina, bolj je specializirana, višja je priložnost za dobiček preko diferenciacije na nekaj drugega kot ceno. To je najtežje pri izboljšanju ekstrakcije resursov, ker večina izboljšav v učinkovitosti se je zgodila v preteklosti, ko je bilo gospodarstvo manj specializirano.

Zmeda glede “sistema”

Vkolikor so banke na obeh koncih trgovanja in določajo ceno denarja, potem banke na koncu odločajo kdo zmaga in kdo izgubi, ko se to nadaljuje. Dobiček se naredi pri tistih, ki proizvajajo dobrino najvišjega ranga z najbolj kompleksno dobaviteljsko verigo. Banke dobičke kujejo na osnovi originalnega dolga, ki so ga prodale podjetjem, ki proizvajajo dobrine višjega nivoja s katerimi se zagotovi, da dobrine nižjega nivoja ne proizvajajo nobenega premoženja zaradi arbitraže v celotni dobaviteljski verigi. Ne verjamete? Vprašajte kmete, ki gojijo govedo. V tem kontekstu je financiranje teh industrij nič drugega kot bolj virtualizirana verzija kolonialnega gospodarskega modela uporabljenega med 15 in 19 stoletjem. Namesto, da bi uporabili fizično vojsko za podrejanje lokalcev preko naprednejšega orožja in podkupnin zato, da kopljejo mineralno bogastvo, katerega nato kolonialisti vzamejo nazaj domov, danes uporabljamo post WW2 inštitucije, ki vodijo enak sistem preko izdajanja dolga za capex (uporaba dolga za kupovanje dolgotrajnih in fiksnih sredstev) in plačilo obresti (v primeru obresti gre za čisto ekonomsko rento – nezasluženo bogastvo). Države proizvajalke mineralnega bogastva na tem svetu niso nič drugega, kot dolžniški sužnji gospodarjem kredita v Bruslju, City of London in New Yorku. To je ves gig celotne zadeve. Ker smo dosegli točko prenasičenosti z dolgom, kjer je nastala situacija, da se ne more natisniti nič več dolga za ekstrakcijo mineralnega bogastva in trgi ne verjamejo več, da se lahko ta dolg kadarkoli poplača nazaj, je potrebno resetirati sistem. Celotna operacija Veliki Reset, ki jo vodijo klovni iz Davosa, pomeni samo to, da se sesuje celoten sistem a na oblasti legalno ostanejo isti kolonialisti. Tako preprosta je ta zadeva. Ko enkrat razumete to dinamiko potem razumete zakaj je še posebej Rusija, kot neke vrste branitelj globalnega juga, zainteresirana za spremembo svetovnega sistema. Rusija je tudi država, ki ima takšno moč pri proizvodnji surovin, da lahko izpostavi ranljivosti sistema.

To je lepo…#GotRubles?

In na tej točki vstopi vezava rublja na zlato. Bank of Russia je sedaj kupec zlata pri ceni 5000 rubljev za gram oziroma 155500 rubljev za unčo. V petek 25.3.2022 je bila cena rublja proti ameriškemu dolarju 96.62 rublja za 1 usd. To nakazuje na ceno zlata pri 1610 USD za unčo.

Rubelj se sedaj prosto krepi proti ameriškemu dolarju.

No to samo po sebi ni nič posebnega.

1. Pri 1550 usd za unčo imamo učinek prvega reda, ki nakazuje RUB/USD pri nekje 75. S tem se je spodbudilo tiste, ki imajo rublje, da nadaljujejo, tisti, ki pa jih potrebujejo pa bodo dvignili ceno od trenutnih nivojev.

2. Ta dinamika ustvari pozitivno krožno spodbudo, ki bo rubelj pripeljala nazaj na nivoje pred vojno. Potem pa, ko bodo učinki trga dominirali in bo povpraševanje po rubljih postalo strukturno, bo to našlo osnovo v ruski trgovinski bilanci.

3. Ko se bo to zgodilo in bo RUB/USD padel pod 75, potem bo cena zlata v USD začela rasti in to bo strukturno izsušilo trge z papirnatim zlatom in sesulo finančni sistem, ki temelji na zlatem vzvodu/hipotetičnem papirnatem zlatu. Takrat pa bomo že v obdobju arbitraže in nekateri analitiki napovedujejo 1000bbls/oz oziroma 1000 sodčkov nafte za 1 unčo fizičnega zlata.

Tako ta shema spodbuja ruse, da varčujejo v rubljih, ker je rubelj podcenjen. Prav tako ta shema spodbuja tuje trgovce, da nakupijo rublje, ker je rubelj podcenjen relativno na precenjeno odprto ceno zlata. Forex špekulanti v Moskvi, Šanghaju, Singapurju, Mumbaju in Hong Kongu imajo zagotovo terensko ekskurzijo zaradi te situacije. V navezi z putinovimi zahtevami, da “neprijateljske države (da, zaradi reakcij Janeza Janše in ostalih evrpskih klovnov na situacijo v Ukrajini je Rusija na seznam sovažnih držav uvsrtila EU in vse članice EU, tudi Slovenijo)” plačujejo svoj uvoz ruskih stvari z zlatom ali rublji, je naravna izbira zaenkrat kupovanje rubljev dokler cena rublja in cena zlata ne bosta usklajena na mednarodnih trgih. Zavijanje od bolečine s strani G7 in še posebej Nemčije je tako patetično kot smešno saj se pritožujejo, da je Putin “prekršil pogodbo”, ker zahteva namesto pogodbeno določenih eurov, drugačno valuto plačila za plin.

V ponedeljek je nemški gospodarski minister Robert Habeck iz Berlina sporočil, da Kremelj zahteva plačilo pogodb o dobavi zemeljskega plina v rubljih in , da je to “enostranska jasna kršitev pogodbe”, sporočil je, da se mora vsebino pogodbe spoštovati pod prejšnimi pogoji. Habeck je dejal, da “to pomeni, da plačilo v rubljih ni sprejemljivo in relevantna podjetja pozivamo, da se ne strinjajo z putinovimi zahtevami“. “Putinovi napori, da med nami sproži razkol so očitni a lahko vidite, da ne bomo dovolili, da smo razdeljenji in odgovor G-7 je jasen: pogodbe se bo spoštovalo.” Kremelj je besede nemškega gospodarskega ministra in G-7 stališče glede rublja v ponedeljek hitro sestrelil. V ponedeljek je prišel odgovro preko RIA Novosti: “Ruski zakonodajalec Abramov trdi, da bo zavrnitev plačila v rubljih za ruski plin s strani G-7 zagotovo pripeljalo do zaustavitve dobav.”

Ko so rusi razpizdeni imajo odličen smisel za izbiranje besed. Ruski TASS je sporočil:

Moskva se ukvarja z podrobnostmi glede načrta za dobavo plina neprijateljskim državam in plačila v rubljih, a ne bo se ukvarjala z humanitarnostjo vkolikor bo Evropa zavrnila plačilo v ruski valuti.

-Dmitry Peskov, tiskovni predtavnik Kremlja, 28.3.2022-

Tiskovni predstavnik Kremlja ni posebej omenjal ukrepe, katere lahko sprejme Rusija vkolikor se Evropa odloči, da v rubljih ne bo plačala za plin, povedal je zgolj, da “te stvari je potrebno reševati, ko se razvijajo.” “Ampak definitivno plina ne bomo dobavljali brezplačno, to je dejstvo. Težko je verjetno in racionalno, da se bomo v tej naši situaciji ukvarjali z dobrodelnostjo” je poudaril. Če ste pozorni na to, kar ste pravkar prebrali potem vam je sedaj jasno, da Rusija euro in ameriški dolar (in vse ostale na kreditu zasnovane valute) smatra za ničvreden papir in vkolikor bi sprejemali eure in dolarje za plin in nafto, bi se povedano z ruskimi besedami “ukvarjali z dobrodelnostjo”. Slišite to agenti Davos v Sloveniji in po svetu? To je zvok ure, ki vam tiktaka.

Trgovinska menjava je stvar…

Razlog zakaj ta shema že deluje je ta, da ima Rusija pozitivno trgovinsko bilanco večinoma iz osnovnega surovinskega izvoza. Davos ne želi, da bi zaslužili kaj denarja z prodajo teh surovin svetu in bo nadaljeval z uvajanjem sankcij zato, da bi ljudem preprečil uporabo rubljev. A Davos psihopati in strokovnjaki za depopulacijo človeštva, ki se enkrat letno dobivajo v Davos, Švica, kjer govorijo o tem, kako bomo običajni smrtniki plačevali Co2 takse na izdihan zrak, kako bomo jedli pečene žuželke, kako bo govedina in svinjsko meso in svoboda samo še spomin ter kako nam bodo z genskimi covid terapijami spremenili človeško DNA do te mere, da nas bodo lahko patentirali kot njihovo last ter nas na koncu sistematično do 2030 pobili. No ti Davos psihopati se sedaj borijo proti nevidni roki trga Adam Smitha. Povpraševanje po rubljih bo zraslo nad predvojne menjalne tečaje, ki so bili nekje pri 75:1 proti ameriškemu dolarju. Cenovno razmerje med zlatom/rubljem nakazuje na ta menjalni tečaj. Rusija bo to na koncu Q2 revidirala. To pa tudi nakazuje na to, da pričakujejo, da bo rubrelj/USD padel pod 75 do konca Q2, če ne že prej. Potem pa, vkolikor se rubelj ojača preko 75:1 proti USD, lahko prilagodijo kupno ceno zlata. Vkolikor tečaj rubelj/usd pade pod fiksirano ceno bodo kupci dobili nafto z diskontom vkolikor jo bodo plačali z zlatom. To bo prisililo CRIMEX in LBMA v situacijo, kjer jim bo zmanjkalo dobave fizičnega zlata ali pa bodo prisiljeni zaustaviti ekspanzijo papirnatega zlata proti fizičnemu zlatu in bodo prisiljeni, da spustijo ceno fizičnega zlata v prosti tok – navzgor seveda.

Vkolikor bodo sankcije uspešne in bodo prestrašile vse, da ne bodo uporabljali ruskih surovin potem bo menjalni tečaj trmasto vztrajal nad 75:1 in svet, ki bo bojkotiral ruske surovine bo izgubil konkurenčno prednost pred tistimi, ki bodo dovolj pogumni in bodo kljub bevskanju ZDA uporabljali ruske surovine, do katerih bodo imeli precej poceni dostop. To vse skupaj pa predstavlja konfiguracijo, kjer obstaja priložnost za končanje umetno potlačene cene fizičnega zlata preko rehipotekacije (kjer banke in trgovci uporabljajo sredstva svojih strank za svoje potrebe) fizičnega zlata na papirnatih trgih zlata, ki je osnova za celoten sistem finančne kolonizacije, kot je opisan zgoraj v prispevku.

Samo za informacijo, isti scenarij se bo odvil pri Bitcoin kriptovaluti, saj je Rusija povedala, da “prijateljske države” lahko za svoje uvoze ruskih surovin plačujejo z Bitcoini. Ste opazili nedaven skok najbolj osovražene kriptovalute laneta iz 38k na 47k? Kot, da USD in EUR nista več vredna ničesar. Sedaj smo dobili kompleten zlato/bitcoin/rubelj (in kmalu tudi Yuan) sistem medsebojne konverzije, ki popolnoma in brezpogojno odreže Davos psihopate in tudi uniči njihov kolonialni dolžniški model, hkrati pa jim tudi odvzame moč sesuvanja gospodarstev preko dotoka in odtoka “vročega denarja”. Ker naslednji korak v vsej tej situaciji je, da bo Rusija zaprla svoje kapitalske račune in nacionalizirala Bank of Russa – s tem bo edini vir mednarodnih rubljev postala ruska vlada. Interno bo rubelj de facto podprt z zlatom in bo svobodno krožil po Rusiji. In mi, reveži v untermenschen arbeits-konzentrationslager Slowenien, že več mesecev gledamo gledališke predstave Zelenskega, manifestacije mentalne retardacije uredništev osrednjih medijev ter….lažno zaigranega obiska Janeza Janše v Kijevu. Da, hrvati so velikega hlapca NATO in ameriške globoke države Janeza ujeli pri prevari. Za kakšno prevaro glede obiska v “Ukrajini” gre, si lahko preberete na hrvaškem portalu Logično (nam se počasi govorjenje in pisanje o slovenskih klovnih v politiki in gospodarstvu ne zdi več intelektualno, ker so v Sloveniji koalicija in opozicija žalitev za intelekt in človeško eksistenco).

Vojna brez konca se je končala

Vojne je konec dragi bralci. Rusija, Kitajska in ostanek globalnega juga so zmagali. G7 ne morre storiti ničesar več drugega, kot razširiti vojno na tleh. Ta del ostaja. In nakazuje se, da se bo zgodilo natanko to. Mentalno hendikepiran Joe Biden, ki je onemogel in ostarel starček, ki ima bojda že težave z zadrževanjem blata in zato nosi že plenice za odrasle govori zadeve precej naglas. Tako je nedavno na evropski turneji govoril z 82nd Airborne enoto glede vstopa v Ukrajino, pozval pa je tudi k spremembi režima v Moskvi. Kljub temu, da je Joe Biden predsednik ZDA zaradi volilne prevare, saj so ga tja namestile sile, ki tvorijo ameriško globoko državo, se analitična javnost sprašuje, če ni Biden povzročil več škode New World Order globalistom kot pa so upali, da bi jo lahko. A dejstvo je, da ljudje, kot so Joe Biden in Janez Janša, še vedno verjamejo svojemu sranju do točke kjer mislijo, da bo to postal konflikt katerega rusi ne morejo zmagati.

Putin je svet spustil na tla z lahkoto z sledečo izjavo. Lahko bi takoj rekel 8000 rubljev za gram oziroma 2575 usd za unčo, kar bi trge v petek zlomilo, saj bi tako prodajal rusko nafto in plin po močno diskontirani ceni. A Putin je počakal do konca OpEx prejšnji petek in počakal je do najave FED glede višanja obrestnih mer. Timing je pomemben fantje. A na ta način je Putin zelo potiho podprl FED in načrt FED, da odvzame vse dolarje iz evrope, ker bo na ta način cena zlata ostala obvladljiva še za nekaj časa, ECB pa ne bo mogla spodnesti skokov zahtevanih yieldov za evroobveznice z višjimi zlatimi rezervami v njenih bilancah. Putin z leve, Powell z desne, Lagardova (ki je mimogrede v Franciji obsojena kriminalka) pa bo raztrgana na pol vkolikor se Davos ne bo ohladil in prenehal z svojimi agendami. Težava seveda je nepotešljiva aroganca evropskih elit, ki preprosto ne verjamejo, da jih lahko premagajo “kolonije” v ZDA in “umazani slovani” v Rusiji. Več kot očitno je, da evropske politične in gospodarske elite in dejanja le teh poganja prirojen rasizem. Zato ne bodite presenečeni, če bodo uspeli naplahtati neokonzervativce v Veliki Britaniji in ZDA, da od tu naprej situacijo eskalirajo. Znamenja, da sta Pentagon in Bela Hiša na isti frekvenci glede eskalacije, se kopičijo. State Department in Treasury Department sta gnezdi modrasov, ki sta uzurpirali ameriški Kongres do te meje, da lahko vodijo vojne brez, da jih razglasijo.

Samo upamo lahko, da resni in odrasli ljudje znotraj Pentagona lahko končajo ta nesmisel preden se znajdemo v vojni katere si nihče ni želel razen peščice med seboj poparjenih in genetsko deformaranih Eurotrash elit katerim je rok trajanja že krepko potekel. Zlikovci ponavadi zanetijo državljanske vojne a nato so potrebne celotne vojske, da jih končajo. Lahko samo upamo na to, da ne bo potrebne nobene druge vojske kot ruske za končanje roparskega globalizma, ki se je desetletja napajal v Ukrajini. Medtem pa ne pozabite, sporočilo je precej jasno: #GotGoldorRubles ?

Rumena barva: proti Rusiji (sovražne države) / Siva barva: za Rusijo (prijateljske države). Če bi zgolj pobili politično, korporativno finančno elito v rumeno obarvanih državah, bi živeli precej bolj svobodno in človeka in družine vredna življenja. Tako pa rumeno obarvane države predstavljajo novodobni na dolgu zasnovani kolonialni model suženjstva kjer posameznik, družina, organska hrana, moralni zakoni, življenje, narodna država in Bog ne pomenijo ničesar več. Vse je podrejeno interesom nadnacionalnih globalističnih združenj elitistov (npr. klub Davos, Komite300, Bilderburg, IMF…), slavi se smrt (LGTBQ agenda), uporablja se lažen iz zraka natisnjen denar, ki je proizvedel lažne #Fake ljudi z #Fake življenji in #Fake moralo kot tudi #Fake hrano in nenazadnje #Fake cepivi, ki so namenjena depopulaciji človeštva.

Lawrence Lepard: “FIAT valute bodo spektakularno propadle” –>

<– Escobar: Kako bo Rusija udarila nazaj zaradi ZDA/EU deklaracije vojne

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.