Videoposnetki: Nori videoposnetki protivladnih demonstracij iz Kazahstana, ljudje odstavili vladajoči režim in Vlado, razorožili vojsko, policijo, zavzeli pisarno župana glavnega mesta

V Kazahstanu je nezadovoljstvo z visokimi cenami pogonskih goriv (torej vhodna energija za gospodarstvo) povzročilo, da so močno razjarjene množice državljanov izvedle državni udar, odstavile vlado, razorožile določene segmente vojske, prevzele funkcije policije, izgnale župana glavnega mesta iz pisarne in iz njegovega položaja. Demonstranti so zasegli tudi rezidenco predsednika Kazahstana v Almatiju. Do sedaj je bilo ubitih 8 policistov in vojakov nacionalne garde. Ranjenih (od lažje do težje) je bilo še 317 policistov in vojakov. Oblasti so med drugim ugasnile celoten internet v Kazahstanu (tako, da “najverjetneje” sedaj v Kazahstanu uporabiš Bitcoin za nakup mleka in kruha /s). Na prvi pogled izgleda, kot da je nekdo ugotovil, da noben režim na tem planetu, ki se nam na očeh javnosti prodaja kot Vlada, ni impresioniran z “mirnim nestrinjanjem”. Ko stvari dosežejo točko vrenja ni nikogar na svetu, ki lahko zaustavi odločno množico, ki nima več kaj za izgubiti v življenju. Jasno je, da je ta upor usmerjen proti politični in korporativni eliti v Kazahstanu tako kot proti vsem strukturam javnih uslužbencev, ki so parazit na produktivnem delu v vsakem narodu in predstavljajo davčno breme vseh ostalih. Vprašanja, ki se sedaj porajajo so, kdo vodi niti iz ozadja in komu Kazahstan predstavlja “interesno regijo” zaradi surovin ter, kako pristen je ta pokol politične in korporativne elite v Kazahstanu ter kako odločni bodo pri tej situaciji kazahstanci, saj bo varnostno zavezništvo CSTO, katerega del je Kazahstan in tudi Rusija (Armenija, Belorusija, Kirgigistang, Tadžikistan), odreagiralo po vsej verjetnosti z vojaško zasedbo države. Videoposnetki so precej impresivni:

Videoposnetek je v lasti Reuters zato si ga lahko ogledate na tej povezavi: https://rumble.com/vrz48s-kazakhstan-govt-resigns-after-violent-fuel-protests.html
Zgradba v kateri je pisarna župana glavnega mesta Almaty je v plamenih.
Pri vhodu v administrativno zgradbo mestnih oblasti glavnega mesta Almati je odjeknilo več eksplozij preden so protestniki zasedli stavbo.
Demonstranti v Alma-Ata regiji so odstranili kip posvečen Nazarbajevu.

Kot smo zgoraj omenili, se je začela vzpostavitev vojaške zasedbe države in razorožitev…

Zadeva smrdi po CIATM organizacijski podpori 🙂

Hunter Biden in Joe Biden imata v Kazahstanu dobre prijatelje in “partnerje” – bivšega predsednika vlade Kenes Rakishev(levo) in Karim Massimov (desno).

Skoraj ob identičnem času je bilo v Braziliji na anti-covid tiranija demonstracijah 3 milijone ljudi – naenkrat. V mestu Sao Paulo se je zbralo več kot 2 mio ljudi.

Zanimivo je opazovati brazilski pristop do županov, ki so v svojih mestih in občinah poizkusili uvesti obvezno cepljenje za otroke in covid potrdila oziroma cepilne potne liste za vstope v trgovine in restavracije ter ostale lokacije, kjer se lahko kupuje hrano in pijačo. Lokalni prebivalci mesta Toritama so se svojega župana lotili na najbolj preprost in najbolj učinkovit način.

“Tisti, ki so se pripravljeni odreči osnovni svobodi zato, da kupijo malce začasne varnosti, si ne zaslužijo ne svobode niti varnosti.” -Benjamin Franklin-
Izgleda kot, da je židovski “komik” Sasha Baron Cohen narobe predstavil osebnostno strukturo povprečnega kazaka v precej čudaškem Boratu. Cohen jih predstavlja kot šibke in polpismene ter incestno povezane. Januarja 2022 je postalo svetu jasno, da temu ni tako.

Množične demonstracije proti Covid19 omejitvam na Nizozemskem 2.1.2022 –>

<– “Nikoli ne bomo odnehali” – demonstracije izbruhile po svetu zaradi vladne COVID tiranije

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.