Madžarska elektrificirala ograjo na meji v luči upiranja EU migrantskih kvot

Opozorila natiskana v arabskem jeziku.

051217hungaryfence

Madžarska, ki se upira EU zahtevam glede sprejema migrantov, je po poročilih lokalnih medijev, elektrificirala dvostransko ograjo na Madžarsko-Srbski meji. Madžarski mediji so dobili namig, ko so mejni uradniki namestili na ograjo nova opozorila o elektrošoku v arabskem, madžarskem in srbskem jeziku.

elektrificirana-ograja-opozorilo

“Mogoče ni napeljana po celotni ograji vendar paralelno s tlemi tečejo pritrjne žice.” je poročal novinar Andras Foldes. “12 žic, ki so nameščene okoli izoliranih točk se vidi na obeh ograjah dvoje ograje, pri čemer so izolirani deli na notranji strani ograj, saj predvidevajo da bodo (migranti) prišli samo iz zunaj, če pridejo v državo.”

“Prav tako smo izvedeli da je delavec med nameščanjem doživel elektrifikacijo in je bil hospitaliziran.” je dodal.

051217hungaryscreenshot1

Madžarska vlada je dejala, da bo dodatno opremila ograjo z “kamerami za nočno gledanje, kamerami za zajemanje toplotnih slik in naprav za odkrivanje gibanja.”

Država se upira odločitvi EU glede prerazdeljevanja migrantov – večina je vojaško sposobnih moških – po državah članicah na osnovi “obveznih kvot”, kar pa seveda neposredno ruši Madžarsko nacionalno suverenost in samoodločanje.

“Soočen z množičnimi prihodi v Italijo in Grčijo, so septembra 2015 notranji ministri EU odločili premestitev 120.000 ljudi v druge države članice – na osnovi obveznega kvotnega sistema v obdobju 2 let.” je poročal EU Observer. “Članice, ki so se uprle idejam obveznih kvot – Češka, Madžarska, Romunija in Slovaška – so bile preglasovane s strani drugih držav članic v glasovanju kvalificirane večine, katere upoštevajo faktorje, kot je velikost prebivalstva.”

“Madžarska in Slovaška sta se odločili, da izpodbijata odločitev v decembru 2015.”

Predsednik vlade Madžarske, Viktor Orban je cel zaprl mejo v letu 2015, ko je bil naval migrantov najštevilčnejši.

Leto kasneje je 95% madžarske javnosti zavrnilo obvezne EU migrantske kvote, ko je država organizirala referendum o imigraciji.

Zmaga je dovolila Orbanu nadaljevanje oblikovanja ukrepov za zaščito meje, vključno z elektrificirano ograjo na MAdžarsko-Srbski meji.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.