GEFIRA: Italjanski narod mora razumeti, da je njihova država v vojni

Konflikt med Evropsko Unijo in Italijo je velika finančna vojna. Euro države ne morejo tiskati svojega denarja in iz tega razloga ne morejo imeti neskončnih deficitov. Države znotraj eurocone morajo živeti v okviru svojih zmožnosti, saj bi brez intervencij ECB bankrotirale. Nihče ne pozna posledic italjanskega bankrota in restrukturiranja dolga a zagotovo lahko pripelje do konca eura.

Izvoljen voditelj vs. neizvoljen voditelj

Zato da je euro vzdržen želijo evropske finančne elite pripraviti italjane do krčenja trošenja in da spremenijo proračunski deficit v proračunski surplus. Vendar pa, zaradi krčenja italjanskega prebivalstva, se italjanski proračunski deficit lahko samo poveča. Evropska Komisija zavrača italjanski proračun, ker Rim želi povečati svojo zadolženost daleč preko dovoljenih meja postavljenih s strani ECB.

“To je prvi italjanski proračun, ki ni všeč EU,” je zapisal namestnik predsednika Vlade Luigi Di Maio na Facebooku.


Nobeno presenečenje: To je prvi italjanski proračun napisan v Rimu in ne v Bruslju!

Matteo Salvini je dodal:

“To (zavrnitev načrta za italjanski proračun s strani EU) ne spremeni ničesar.”


Ne napadajo Vlade ampak ljudi. To so stvari, ki bodo italjane še bolj razjezile,” je zapisal.

Država je zašla v demografsko zimo in vzdržna gospodarska rast preprosto ni mogoča, vsaj ne v vidni prihodnosti. Kot je to po celotni Evropi, kontinent potrebuje načrt za podporo prebivalstvu, ki se stara in krči. Kot da se ne zavedajo, establišment v Bruslju in Frankfurtu od Italije želi samo, da se drži svojega varčevalnega načrta, kot naprimer, da se zmanjša javna poraba in odpravi zdajšnja italjanska Vlada, ki se s tem ne strinja.

Da bi spravili predsednika Vlade Luigi di Maio in Mattea Salvinija s položaja, je EU pripravljena narediti vse zato, da uniči italjanski bančni sektor, kot so ga v Grčiji in na Cipru. Leta 2015 je Grčija zaprla svoje banke in jim naročila, da ostanejo zaprte 6 dni, njihova centralna banka pa je vzpostavila omejitve z namenom preprečitve bega denarja iz Grčije.

Jeroen Dijsselbloem, bivši vodja evro skupine, predlaga, da naj finančni trgi poizkušajo znižati vrednost italjanskih obveznic. Nižja vrednost obveznic bo spodkopala kapital italjanskih bank in jih naredila insolventne. Mario Draghi, vodja ECB, je prejšnji teden opozoril, da je nedavna odprodaja italjanskih vladnih obveznic skrčila kapital italjanskih bank, ki držijo približno za 375 milijard EUR tega vrednostnega papirja. Opazke predsedujočega ECB so bile pazljivo pripravljen ponovni namerni napad na italjanki finančni sistem. Zelo nenavadno za centralne bankirje je, da opozorijo banko pod njihovim nadzorom glede možne insolventnosti, istočasno pa poizkusijo sprožiti predčasni bank-run.

Ne zdi se mi primerno, da oseba, ki je zadolžena za finančno stabilnost Evrope, sproži alarm, čeprav kasneje utišan, glede zdravja italjanskih posojilodajalcev, saj je Italija ena od držav pod njegovim bančnim nadzorom,” je pravilno izjavil nek italjanski zakonodajalec.

Italjanska oblast se zaveda, da so napadeni in snujejo načrt, kako bi banke obvarovali pred evropskimi bančnimi avtoritetami. Rim je skoval nacionalno strategijo za ohranitev svojega bančnega sistema, čeprav je to proti evropskim pravilom. Matteo Salvini, voditelj Severne Lige, se je srečal s svojim rojakom iz Gibanja 5 zvezdic, Luigi Di Maio. Pogovarjala sta se o stanju italjanskega gospodarstva, proračunu in bankah je povedal Salvinijev tiskovni predstavnik.

Nobena banka ne bo v težavah,” je dejal Salvini.

Dve stranki, ki vodita državo v koalicijski Vladi, delujeta sinhrono, je izjavil. Predsednik Vlade Guiseppe Conte je pozval vladne agencije naj pripravijo možnosti za pomoč posojilodajalcem, saj če se zgodi padec njihovih portfeljev Vladnega dolga, jih bodo prisiljeni dokapitalizirati, je poročal Corriere della Sera.

Vodstvo v Rimu ne bo pustilo birokratom v Bruslju ali Frankfurtu, da odločajo o tem ali so italjanske banke solventne ali ne. V teoriji lahko vsaka neodvisna Vlada razglasi banko za solventno z zapisom na A4 listu papirja. Italjanske oblasti lahko zavrnejo zahtevo po zaprtju bank in jih prisilijo, da naprej poslujejo. Razlika med Grčijo in Italijo je, da ima Italija surplus na trgovinski bilanci in država ni odvisna od tuje dobave denarja za plačilo svojega uvoza. Puščanje insolventnim bankam, da poslujejo, bo še bolj spodkopalo zanesljivost eura kot skupne valute. Da bi vršila še več pritiska na italjansko Vlado je članica Svetovalnega odbora nemških državnih bank, Karsten Wendorf, predlagala zaplembo zasebnih italjanskih nepremičnin za kompenzacijo za obveznosti iz naslova javnega dolga Italije.

Namesto evropskega sklada, ki kupuje italjanske vladne obveznice in ga sponzorira evropski davkoplačevlec, naj se ustvari nacionalni sklad,” je zapisala Wendorffova v Frankfurter Allgemeine Zeitung v Soboto.

Tak sklad bi bil financiran z “državnimi solidarnostnimi obveznicami”, ki bi jih bila prisiljena pokupiti italjanska ggospodinjstva, naprimer do višine 20% neto vrednosti gospodinjstva. Pri takšni stopnji “bi skoraj polovico italjanskega javnega dolga bilo pretvorjeno v solidarnostne obveznice.” Če bi se načrt implementiral, bi to pomenilo, da bi bili italjanski lastniki nepremičnin prisiljeni plačati 20% vrednosti svojih sredstev tujim bankam. Načrt je prvenstveno sam po sebi opozorilo voditeljem v Rimu, da naj ne kršijo proračunskih pravil. Nemčija je pripravljena zapleniti vse, do česar je upravičena.

Splošna javnost se resnosti problema ne zaveda. Salvini in Matteo, kot tudi italjanski narod, morajo spoznati, da so v vojni z evropskim establišmentom, ki ima namen, da ju odstrani iz položaja. Da bi to bitko dobila, potrebujeta brezpogojno podporo varnostnega aparata države in italjanskega naroda. Konfrontacija med Rimom na eni strani ter Brusljem in Frankfurtom na drugi, pa ne bo izbruhnila pred volitvami v Evropski Parlament.

<– Ekosodus iz spirale pogube: tujci vnovčili rekordne količine italjanskih obveznic  Italija obljubila veto proračuna EU zaradi migrantskega spora –>


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.