Grčija vložila 214 mio EUR težko tožbo proti Novartis zaradi podkupovanja doktorjev in bolnišnic

Po pričakovanjih je Grčija vložila tožbo proti švicarskemu farmacevtskemu gigantu Novartis preko katere zahtevajo 214 milijonov eurov kompenzacij. Grški zdravstveni minister Thanos Plevris je v izjavi sporočil, da grška država zahteva kopenzacijo za povzročeno škodo, ki jo je utrpela zaradi “dejanj katere je sam Novartis priznal ameriškim oblastem in se navezujejo na podkupovanje doktorjev”. Zdravstveni minister Grčije je dodal še, da si država pridržuje pravico do odškodnine preko nove tožbe ter, da je jasno, da “bodo sprožene vse sankcije proti Novartisu zaradi protizakonitih praks” so zapisali v grškem novičarskem outletu Ekathimerini.com (povezava).

Protizakonite prakse Novartisa v ZDA, Grčiji, Vitnamu, Južni Koreji (in najbrž še kje, kjer ima Novartis podružnico) zajemajo podkupnine nekdanjim vladnim uradnikom ter ponudnikom zdravstvene nege z ciljem povečanja prodaje Novartis produktov v državi. Tožba je prišla dve leti po tem, ko je podjetje Novartis ameriškemu Department of Justice (pravosodno ministrstvo) in Securities and Exchange Commission (neke vrste agencija za trg vrednostnih papirjev) plačalo 345 mio USD globe iz naslova poravnave zaradi podkupovanja v različnih državah, med njimi tudi v Grčiji. V dokumentih, ki so bili podlaga za poravnavo v ZDA je Novartis priznal, da je uporabljal zdravstvene dogodke in akademsko študijo za podkupovanje grških predstavnikov oblasti in ponudnikov zdravstvene nege. Ker je vlada ZDA že dobila poplačano poravnavo od omenjene (tudi v Sloveniji prisotne švicarske farmacevtske korporacije) sedaj Grčija prav tako želi svoj kos pogače. V škandal s podkupovanjem je vpletenih deset (10!) bivših predsednikov grških vlad in ministrov iz Nove Demokracije in PASOK političnih strank. Torej lahko sklepamo, da je v Sloveniji podobna situacija čeprav tega ne raziskuje nobena osrednja medijsko – propagandna ustanova.

Najava obtožnice Novartis v ZDA iz leta 2020: https://www.sec.gov/news/press-release/2020-144

Novartisu zadnje čase ni lahko. V mesecu junij 2022 so bili predmet hekerskega napada in je hekerska skupina objavila dolčene podatke podjetja, čeprav so iz Novartisa sporočili, da ni bilo objavljenih še nobenih “občutljivih” podatkov. Vodstvo Novartisa je seveda reden vsakoletni obiskovalec sestankov globalistov iz kluba WEF v Davosu – Švica.

Najmočnejša roka globalizma – zdravstveni kartel –>

<– Covid-19: Farmacevtski giganti, Gates, Fauci, predstavniki britanske oblasti obtoženi zločinov proti človeštvu v pritožbi na mednarodnem kriminalnem sodišču ICC

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.