Martin Armstrong svari: Politiki ustvarjajo največji ekonomski kolaps v zgodovini

Politiki so absolutno in popolnoma narobe razumeli trende v globalni ekonomiji in sedaj, kot rezultat njihovega dela, ustvarjajo enega največjih ekonomskih debaklov v zgodovini.

Večkrat je že bilo pojasnjeno, da je večina investicijskega kapitala vezana na dva primarna sektorja – (1) Vladne obveznice in (2) nepremičnine. Zaradi davkov na dohodek je nepremičnina predstavljala način za služenje denarja s kapitalskimi dobički, brez da bi Vam bilo potrebno plačati dohodnino.

Denar je iskal parkirišča v nepremičninah po svetu zaradi večih različnih razlogov saj v Italiji naprimer pomeni to pobeg pred davki na dediščine in darila ter bankami ali pa v Vancouverju, kjer Vam pomaga pri pridobitvi rezidenstva, če bežite iz Hong Konga. V Avstraliji obstaja Super Annuation Fund, ki omogoča ljudem uporabo pokojninskih sredstev za nepremičnino.

Ljudje zapravljajo več, ko verjamejo, da imajo velike dobičke v svojih domovih.

Recesija v letih 2007 – 2010 je bila tako huda, zabeležila je največje krčenje od časov Velike Depresije naprej, vse samo zato, ker je spodkopala vrednosti nepremičnin. Ljudje so nato zapravljali manj, ker so videli padce vrednosti svojih nepremičnin.

Ko so davki rasli je vrednost povprečne nepremičnine padala, hitrost kroženja denarja se je upočasnila. Še posebej, ko so vrednosti nepremičnin padale in so obresti na varčevalnih računih izginile, kar je prizadelo starejše, ki so varčevali denar za upokojitev, saj so ugotovili, da njihovi prihranki proizvajajo manj prihodka, takrat pa se je hitrost kroženja denarja močno upočasnila.

Hitrost kroženja M2 monetarnega agregata

Hitrost kroženja denarja se je ponovno začela višati samo v ZDA samo zato, ker so se začeli dvigi obrestnih mer. Upokojenci so nenadoma lahko začeli služiti nekaj na prihrankih, enkrat za spremembo po dolgem času. To je nekaj, kar ECB še vedno ni ugotovila za Evropo, saj je izbrisala tako prihranke starejših, kot pokojninske sklade.

Ne glede na vse, pa so politiki znoreli z vzpostavljanjem vseh mogočih predpisov, ki bolj kot ne kriminalizirajo tujca, ki želi kupiti nepremičnino.

V Novi Zelandiji je nova Vlada želela razglasiti, da so tuje investicije preprosto nezakonite. V Avstraliji je kriminalno dejanje, če tujec kupi nepremičnino in ne obvesti Vlade, da so tujci. V Londonu so uvedli nepremičninski davek, ki je povzročil zlom nepremičninskega trga. ZDA so ciljale samo na New York in Miami, kjer se zahteva, da podjetja predrejo svoje korporativne tančice in razkrijejo, kdo je v resnici za čem.

Davkov niso predpisali samo tujcem niti niso z zakonom prepovedali tujega lastništva nepremičnin. Zato je trg luksuznih nepremičnin okreval, povprečen stanovanjski trg pa ne.

O čem nimajo pojma? O tem, da ta napad na nepremičninski trg, kjer se tuje kupce smatra za zlobne, spodkopava nepremičnine kot celoto in to je to, kar ustvarja največje gospodarsko nazadovanje v zgodovini.

To spodkopava bančni sistem, ki je uporabljal nepremičnine kot zavarovanje za hipotekarne kredite ter spodkopava trošenje potrošnikov, saj ljudje prihranijo več, ko vrednost njihovega premoženja pada.

Politiki ustvarjajo najslabši možni scenarij za napredek gospodarstva.

Dobrodošli v novi podobi neumnosti. Tako so distancirani od realnosti, da izgleda, kot da sedijo na veji na nekem drevesu in to vejo žagajo, pričakujejo pa, da bo padlo drevo. To so naredili nepremičninskemu sektorju, kar poteze, ki jih je naredil naprimer Goldman Sachs v letu 2007, če jih primerjamo, prikaže kot otroško igrico.

Sedaj pa dodajte še zadolževanje Vlade, ki tekmuje z zasebnim sektorjem in zadeva postane še bolj neumna. Potem imamo možgansko-mrtve investitorje, ki dejansko verjamejo, da je državni dolg “kvaliteten”, povzročili pa so ga idioti, ki nimajo v prihodnosti na NOBENI točki NOBENIH namenov, da bi poplačali svoj dolg. Vlade in države si sposojajo leto za letom brez razumevanja, kaj pravzaprav počnejo celotnemu gospodarstvu in kako s tem povzročajo rast nezaposlenosti z vedno več davki in zadolževanja, ter tako tekmujejo z zasebnim sektorjem na vsakem nivoju.

Nato narod/družba izvoli ljudi z absolutno NIČ poslovnih izkušenj, ki nato imenujejo akademike, ki imajo čudovite teorije, ki se še nikoli in nikdar niso obnesle ali delovale! In ljudje se čudijo, zakaj jih nikoli ne poslušajo pri preprečevanju krize, ki tako nimajo nobene druge izbire, kot da počakajo na padec in inferno.

<– Nihče ni pripravljen na ECB prihajajoča dolžniška kriza eurocone

ECB-jino kupovanje državnih obveznic kako se ne posreduje analiza poizkus pomiritve trgov vodi v zmedo –>

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.