Putin obljubil maščevanje za pokol v Moskvi, pomoč pri napadu prišla iz Ukrajine, 11 teroristov ujetih

Uradno število žrtev po podatkih ruskih oblasti je po petkovem terorističnem napadu v moskovski koncertni dvorani 133. Določena neuradna poročila omenjajo 140 ali celo več žrtev. Glede na to, da se prizorišče napada preiskuje in procesira in glede na to, da so nekateri hospitalizirani v kritičnem stanju, bo najverjetneje končno število žrtev še višje. V napadu je bilo ranjenih preko 150 oseb. Napad je izvedla skupina dobro opremljenih napadalcev, ki so v intervalih streljali v množice, ko so hodili skozi nakupovalni center proti koncertni dvorani. V bolnišnico so bili prepeljani tudi trije otroci od katerih je eden v kritičnem stanju.

Koncertno in nakupovalno prizorišče Crocus City Hall je bilo v plamenih še pozno v noč. Ruski preiskovalni komite je kasneje sporočil, da so iz tleče stavbe odstranili še dodatna trupla. Ruske oblasti so v soboto objavile, da so ujeli štiri domnevne strelce saj so se na družbenih omrežjih pojavili posnetki, ki naj bi prikazovali vklenjene domnevne strelce.

Vse skupaj so prijeli 11 oseb povezanih z terorističnim napadom. FSB je sporočil, da so med temi 11 osebami tudi “štirje teroristi, ki so bili direktno vpleteni v teroristični napad v Crocus.” V soboto 23.3.2024 je FSB tudi sporočil, da “so storilci poizkusili zbežati z avtomobilom proti rusko-ukrajinski meji. Kriminalci so imeli v načrtu prečkanje rusko-ukrajinske meje in na ukrajinski strani so imeli relevantne kontakte.” Štirje domnevni strelci so bili prijeti “nedaleč stran od meje z Ukrajino“. To pa je tudi povod za sum Kremlja o vpletenosti Ukrajine kljub udarni in obsežni propagandi v NATO/CIA/Mi6 medijskem konglomeratu, da je odgovornost za napad prevzela islamska skupina ISIS-K. Ruski mediji ne poročajo o vpletenosti ISIS-K. Vladimir Putin je v nagovoru obljubil, da bodo storilce barbarskega dejanja kaznovali hkrati pa je povedal, da je Ukrajina pripravila “okno” skozi katerega bi teroristi pobegnili.

V delu skoraj šestminutnega nagovora je Putin povedal sledeče: “Vsi storilci, organizatorji in stranke tega zločina bodo predmet poštene in neizogibne kazni. Kdorkoli so, kdorkoli jih vodi. Ponavljam, identificirali in kaznovali bomo vsakogar, ki sotji iza teh teroristov, ki je načrtoval to grozodejstvo, ta napad na Rusijo in na naše ljudi.”

Iz neznanega razloga WordPress onemogoča prikaz spodnjega twita v katerem je objavljen vidseoposnetek prvega aretiranega strelca tako, da ga dodajamo samo kot hiperpovezavo na objavo v omrežju X:

https://twitter.com/aussiecossack/status/1771474543145566230

Putin je s prstom pokazal na Ukrajino: “Vsi štirje neposredni izvajalci terorističnega napada, vsi tisti, ki so streljali in pobili ljudi, so bili najdeni in prijeti. Poizkusili so se skriti in premikati proti Ukrajini, kjer po naših preliminarnih podatkih na njih čakalo pripravljeno “okno” skozi katerega bi prečkali državno mejo. Skupaj je bilo prijetih 11 oseb.” Putin je nato dodal: “Zvezna varnostna služba Rusije in druge agencije izvršne oblasti delajo na identifikaciji in odkritju celotne teroristične baze – tistih, ki so jim zagotovili transport, izrisali poti za pobeg iz kraja zločina, pripravili zabojnike, zabojnike orožja in streliva.” “Glavni cilj je sedaj preprečiti tistim, ki stojijo izza tega pokola, izvajanje novih zločinov,” je povedal Putin.

22.2.2024 je ukrajinka z ameriškim potnim listom – bivša državna podsekretarka ZDA Victoria Nuland izjavila, da: “S tem dodatnim financiranjem bomo zagotovili, da bodo g.Putina čakala grda presenečenja.” Natanko 1 mesec kasneje do dneva natančno se je zgodil pokol v Crocus City Hall Moskva. Naključja in naključni dogodki v geopolitiki ne obstajajo.

Tako Washington kot Kijev sta oba hitro zanikala kakršnokoli ukrajinsko vpletenost. Tiskovni predstavnik Bele Hiše John Kirby je v petek povedal: “Posnetki so preprosto grozni. Težko gledljivo in naše misli bodo očitno z žrtvami tega groznega, groznega strelskega napada,” preden je poudaril, da “trenutno ni nobenih indicev, da so bili v streljanje vpleteni Ukrajina ali ukrajinci.

Ameriški obveščevalci so v intervjuju za The New York Times povedali, da je krivec za pokol ISIS-K ter, da je Washington celo poizkušal opozoriti Moskvo, da se bo zgodil neke vrste velik terorističen napad. V začetku meseca marca je ameriško veleposlaništvo izdalo varnostno opozorilo s katerim so vse ameriške državljane v Rusiji opozorili, da naj se izogibajo javnim prizoriščem. To opozorilo pa je sumljivo saj zaradi tega opozorila sedaj rusko zunanje ministrstvo zahteva odgovore ameriških obveščevalcev v kontekstu, kaj so vedeli kar Rusi niso in kdaj so to izvedeli.

Ukrajinska vlada se je hitro začela distancirati od napada, svetovalec ukrajinskega predsednika Volodomirja Zelenskya Mykhailo Podolyak je izjavil sledeče:

Ukrajina zagotovo nima nič z streljanjem/eksplozijami v Crocus City Hall.” Podolyak je v svoji objavi povedal: “To nima nobenega smisla. Prvič, Ukrajina se z rusko vojsko bori že več kot dve leti. Vse v tej vojni bo odločeno na bojišču,” je nadaljeval Podolyak. “Samo z kvantiteto orožja in kvalitetnimi vojaškimi odločitvami. Teroristični napadi ne rešujejo nobenih težav

ISIS pa je z izjavo na družbenih omrežjih zadeve za Moskvo še malce zakompliciral, saj je islamska teroristična skupina, ki jo je ustvarila ameriška vlada pod pokroviteljstvom Barrack Obame, CIA, britanske Mi6 in izraelske Mossad prevzela odgovornost za napade.

Omrežje X namenoma blokira objavo uporabnika “sentdefender” v kateri se secira objave ISIS v kontekstu priznanja krivde. Namig – objave ISIS i(terenska celica CIA) so tako luzerske, da opazimo na slikah domnevno posnetih 5min pred napadom, kako ti teroristi nimajo oblečenih niti istih majic, kot pa tisti, ki so bili dejansko prijeti, zato dodajamo povezavo samo v obliki hiperpovezave.

https://twitter.com/sentdefender/status/1771542281436254682

Med Izraelom in ISIS obstaja očitno dolgoletno harmonično sobivanje v arabskem svetu.

V soboto 23.3.2024 je Kremelj obdržal držo obtožb osredotočenih na Ukrajino in tudi močno okrcal Zahod. Tiskovna predstavnica zunanjega ministrstva Rusije Maria Zakharova je na Telegram družbenem omrežju zapisala: “Bistvo je, da ameriške oblasti ne pozabijo kako njihovo informacijsko in politično okolje povezuje teroriste, ki so postrelili ljudi v Crocus City Hall z prepovedano teroristično organizacijo ISIS. No sedaj vemo v kateri državi so se te preklete barabe želele skriti pred roko pravice – v Ukrajini. Ista država, ki se že deset let po zaslugi zahodnega liberalnega režima spreminja v center za širjenje terorizma v Evropo.”

6.7.2015 – Barry Soetorro oziroma Barrack Hussein Obama na tiskovni konferenci sporoči, da pospešeno urijo borce ISIL (ISIS, ISIS-K).

Nismo spregledali izjav Izraela potem, ko je cca. pred enim mesecem Putin v Moskvi sprejel voditelje Hamasa. Odziv Izraela je bil sledeč:

In potem je tui še etnična ukrajinka Victoria Nuland, ki sedaj operira v antiruski sferi izven državnega sistema ZDA potem, ko je nepri8čakovano v mesecu marcu 2024 odstopila iz mesta državne podsekretarke ZDA.
Medvedjev: “Veliko pomembnejše je pobiti vse vpletene. Vse. Tiste, ki so plačali, simpatizirali, ki so pomagali. Pobijte vse.”

Vladimir Putin trdi, da so ti ljudje sedaj “legitimne vojaške tarče” –>

<– Polkovnik MacGregor trdi, da kar sedaj sledi v Ukrajini bo “Zelo Resno”