Kitajski znanstveniki eksperimentirajo z anti-gay razpršilom

Okoli sredine novembra je HRW izdal šokantno poročilo, ki detajlno opisuje kitajski problem konverzije homoseksualcev. Močna pričanja iz prve roke razkrivajo, kako državne bolnišnice uporabljajo naprave za elektrošoke in zdravila za spreobračanje homoseksualcev nazaj v neko obliko normalnosti. To postopanje je javna skrivnost na Kitajskem, kjer večino homoseksualcev starši oziroma družine pošljejo v bolnišnice, kajti v kitajki kulturi je splošno priznano, da je to ozdravljiva bolezen. Celo svetovno združenje psihiatrov je obsodilo to prakso kot “neetično, neznanstveno in škodljivo”.

anti-gay-naprava

Govori se, da se z zaporniki v Guantanamu ravna bolje, kot pa z ljudmi na Kitajskem, ki so jih vključili v program spreobračanja. V luči teh govoric so Kitajci vedeli, da bo preostali svet izvedel za nehumano ravnanje, kjer dobesedno šokirajo homoseksualca ven iz vas. Zato je leta 2015 kitajska vlada odobrila, raziskovalni ekipi iz fakultete Zheijang, raziskovanje učinkov pršenja oxytocina v nosove homoseksualnih moških, z namenom ugotovitve učinkov na njihovo spolno orientacijo.

anti-gay-spray

Oxytocin je najbolj poznan zaradi svoje vloge v ženskem reproduktivnem sistemu. V zadnjem času znansveniki raziskujejo vlogo okytocina pri različniv oblikah vedenja, vključno z orgazmom, spolnim prepoznavanjem, vezah in materialnim obnašanjem. Članek trdi, da je poznan kot “ljubezenski hormon” oziroma “hormon ljubimkanja”, kajti nivo okytocina se poviša med objemi in orgazmi. Povezavao oxytocina z ljubeznijo in spolnosjtjo še ne razumemo dobro, kar je spodbudilo znanstvenike, da so z dve leti trajajočimi kliničnimi testi, pršili ta naravni hormon v nosove homoseksualnih moških. Darius Longarino, senior v Paul Tsai kitajskem centru na pravni fakulteti Yale je na Twitterju objavil, da bo 2-letna študija kmalu zaključena in da bodo rezultati znani konec decembra.

Na spletni strani registra kitajskih kliničnih testiranj je naveden cilj študije: “funkcija možganske aktivnosti in socialne spolne kognitive v moških homoseksualcih ter vpliv oxytocina na njih”. V zasledovanju cilja so izbrali 20 naključnih prostovoljcev. Med drugim so morali biti prostovoljci desničarji (glede na roko s katero pišejo in ne politična orientacija), stari med 18 in 40 let in morajo imeti “popolno moško homoseksualnost.”

kitajski-register-testov

Raziskovalci so nato izvedli slepo študijo z 20 subjekti testiranja, razdeljenimi na dve skupini. Ena skupina je dobila poškropljen oxytocin v nos, druga pa je dobila placebo v obliki solne raztopine. Sodeč po članku se je študija začela v letu 2015 in je sedaj v končni fazi.

“Študija se je začela oktobra 2015 po odobritvi etičnega komiteja in se pričakuje, da bo zaključena konec leta 2017. Testirance se meri po Kinseyevi skali, Kleinovi skali, preko kognitivnih spolnih testov, preko funkcionalne magnetne resonance z snemanjem možganov ter s testiranjem krvnega tlaka. Hu Shaohua, namestnik direktorja Oddelka za psihiatrijo na šoli za medicino na univerzi Zhejiang, je vodja te študije.”

Dalje članek navaja:

“Jiayun Feng, novinar SUP China, navaja, da je študija povzročila kar nekaj kontroverznosti zaradi objave v kitajskem registru kliničnih testov v začetku 2017, saj je bilo razkrito, da je nekdo v obrazec registra, v razdelek “ciljna bolezen” zapisal “moška homoseksualnost”.”

Od takrat naprej se je eksperiment preimenoval v osnovno študijo, brez namena zdravljenja bolezni ter s tem tudi ni potrebno izpolniti razdelka o raziskovani bolezni.

Zanimivo bo videti, kaj bodo odkrili. V letu 2015 so znanstveniki iz Universidad Veracruzana v Mehiki ugotovili, da so lahko povzročili pogojno homoseksualno preferenco v podganah moškega spola s tem,d a so jim administrirali oxytocin in psihoaktivno zdravilo quipirole.

Najmanj, kar lahko pričakujemo je, da se je ena skupina moških v tej klinični študiji imela veliko lepše, kot druga skupina. Študija iz leta 2013 je ugotovila, da uživanje oxytocina pred spolnostjo poveča intenzivnost orgazma in občutka zadovoljstva, posebej pri moških.

spol-razlika-kitajska

Mogoče zgornji graf razkriva, zakaj se Kitajka vlada trudi čimprej odkriti najbolj človeško možno metodo spreobračanja homoseksualcev, saj se razlika med spoloma pripravlja na naslednji skok, podoben tistemu v 1980ih in tistemu iz sredine 2000ih oziroma se razlika med spoloma veča. Anti-gay pips je očitno odgovor komunističnega režima v boj proti homoseksualnosti.

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.