20 dejstev o prihajajočem globalnem pomanjkanju hrane, ki vas bodo šokirala

Globalno pomanjkanje hrane se je že začelo in postalo bo samo še slabše v prihajajočih mesecih. To niso dobre novice in ljudje si zaslužijo, da razumejo kaj se dogaja. Prav tako si zaslužijo priložnost, da se pripravijo. Hitrost odvijanja sprememb po svetu v tem trenutku je osupljiva a večina ljudi predpostavlja, da se bo življenje preprosto nadaljevalo naprej kot vedno. Na žalost je resnica, da se pred našimi očmi razvija zelo resnična planetarna kriza. Spodaj je seznam 20 dejstev o nastajajočem globalnem pomanjkanju hrane, ki vas bodo šokirala.

#1 Eden od najbolj pomembnih francoskih vladnih predstavnikov nam sporoča, da naj se pripravimo na “izredno resno” globalno prehransko krizo…

“Francoski zunanji minister Jean-Yves Le Drian je povedal, da se mora EU soočiti z obetom, da bi vojna v Ukrajini lahko sprožila “izredno resno” globalno prehransko krizo.”

#2 Joe Biden je nedavno priznal, da bodo pomanjkanja hrane “resnična”, njegova vlada pa sedaj odkrito uporablja besedo “lakota” s katero opisujejo to, kar prihaja…

“Bidenova vlada je zaskrbljena, ker bo ruska invazija Ukrajine povzročila lakoto po nekaterih delih sveta, je v petek za CNBC povedala White House Council of Economic Advisers Chair Cecilia Rouse.”

#3 Pojavlja se vse več člankov, v katerih poročajo, da se bo hrana v nemških supermarketih kmalu podražila za 20 do 50 odstotkov

“Samo nekaj dni potem, ko je Nemčija objavila najvišje podatke o inflaciji v generaciji (februarski CPI leti pri 7.6% letnem tempu in je presegel vsa pričakovanja), so lokalni prebivalci bili deležni neprijetnega deja-vu občutka še pred rusko invazijo Ukrajine, ki je zlomila še tistih nekaj preostalih dobaviteljskih verig, kar je cene poslalo še bližje stratosferi… …v ponedeljek bo Nemčija storila še en korak k vrnitvi weimarske hiperinflacije, ko naj se sodeč po German Retail Association (HDE), potrošniki pripravijo na nov val višanja cen vsakdanjih potrebščin in špecerije, saj Reuters poroča, da bodo cene v nemških trgovinskih verigah eksplodirale med 20 in 50%.”

#4 Omejevanje potrošnje se je v Španiji že začelo

“V Španiji se je začelo sporadično pomanjkanje različnih proizvodov, kot so jajca, mleko in drugi mlečni proizvodi, skoraj takoj po izbruhi vojne v Ukrajini. V začetku marca 2022 so večje trgovinske verige, kot so Mercadona in Makro, začele omejevati nakupe sončničnega olja.”

#5 Omejevanje se je prav tako že začelo v Grčiji

“V Grčiji so vsaj štiri verige nacionalnih supermarketov začele omejevati količine proizvodov, kot so moka in sončnično olje, zaradi kritično nizkih zalog, ki so posledica prekinjenih dobaviteljskih verig iz Rusije in Ukrajine.”

#6 Vodja BlackRock opozarja, da bo prvič, da bo ta generacija “šla v trgovino in ne bo mogla kupiti tistega, kar želijo“…

“V torek je predsednik BlackRock Inc. Rob Kapito občinstvu, ki ga je v Austinu v Texasu gostilo združenje Texas Independent Producers and Royalty Owners Association, da bo celotna mlajša generacija hitro spoznala, kaj pomeni trpljenje zaradi pomanjkanja zalog, je poročal Bloomberg.”Prvič bo ta generacija šla v trgovino in ne bo mogla kupiti tistega, kar hočejo,” je povedal Kapito. “In imamo generacijo, ki misli, da ji vse pripada kateri nikoli ni bilo potrebno žrtvovala nečesa.””

#7 Od marca 2021 do marca 2022 so se cene nekaterih gnojil podražile za skoraj 300 odstotkov.

#8 Mnogo kmetov v Afriki si letos gnojil sploh ne bo moglo privoščiti, to pa se ocenjuje, bo zmanjšalo kmetijsko proizvodnjo za količino s katero bi lahko nahranili “100 milijonov ljudi“…

“Ker so se cene v zadnjih 18 mesecih potrojile se mnogo kmetov letos odloča za odpoved nakupov gnojil. To pa povzroči, da se tržišče z dolgo opevanim potencialom za rast, skrči za skoraj tretjino, sodeč po podatkih Sebastiana Nduva, ki je programski menedžer pri raziskovalni skupini AfricaFertilizer.org. Povedal je, da to lahko zmanjša pridelek žitaric za 30 milijonov ton, kar je dovolj, da se hrani 100 milijonov ljudi.”

#9 Rusija je ponavadi ena največjih globalnih izvoznic gnojil

“Rusija je ključni globalni igralec pri zemeljskem plinu, ki je glavna vhodna surovina pri proizvodnji gnojil. Višje cene plina in manjko dobave bodo še dodatno gnale višje cene gnojil. Rusija je ena največjih izvoznic treh glavnih vrst gnojil (dušik, fosfor in kalij). Fizične prekinitve dobav lahko dvignejo cene gnojil še višje.”

#10 V normalnem letu Rusija in Ukrajina skupaj izvozita približno 30% vsega globalnega izvoza žita.

#11 Polovica afriškega uvoza žita ponavadi pride iz Ukrajine ali pa Rusije.

#12 Druge države se zanašajo na ruski in ukrajinski izvoz žita še bolj kot Afrika

“Armenija, Mongolija, Kazahstan in Eritreja praktično vse svoje žito uvozijo iz Rusije in Ukrajine in morajo sedaj poiskati nove vire. A tekmujejo proti veliko večjim kupcem kot so Turčija in Egipt, Bangladeš in Iran, ki prejmejo več kot 60% žita iz Rusije in Ukrajine.”

#13 Eden od predstavnikov ruske vlade opozarja, da bo njegov narod kmalu izvažal hrano samo še v “prijateljske države”

“Ruski vladni predstavnik je zagrozil, da bo Rusija omejila svoje vitalne prehranske izvoze samo na narode, ki jih smatra za “prijateljske”. Dmitry Medvedev, višji varnostni uradnik, ki je bil tudi na funkciji predsednika, je zagrozil, da lahko Rusija zahod kmalu odreže od izvoza hrane.”

#14 V petek je bilo objavljeno, da se bilo v Iowi potrebno uničiti še dodatnih 5 milijonov kokoši, ki nosijo jajca, ker so bile okužene z ptičjo gripo.

#15 Število mrtve perutnine zaradi ptičje gripe bo samo v Iowi preko 13 milijonov kokoši, kar je posledica najnovejšega izbruha.

#16 Skupna bilanca ZDA v kontekstu smrti zaradi ptičje gripe trenutno izgleda sledeče: “22 milijonov kokoši, ki nesejo jajca, 1.8 milijona piščancev, 1.9 milijona piščancev za meso in 1.9 milijona puranov.”

#17 Kitajski kmetijski minister je sporočil, da bo zimska žetev žita na Kitajskem “najslabša v zgodovini“.

#18 V ZDA opozarjajo, da bo zimska žetev žita “katastrofalna” zaradi obsežne suše.

#19 Med nedavnim intervjujem je znan ameriški kmet izjavil, da večini američanov ne bo všeč, ko “bo vaš mesečni račun za špecerijo poskočil za 1000$“.

#20 Vodja UN World Food programa trdi, da to, s čimer se planet sedaj sooča, nismo videli vse od druge svetovne vojne naprej…

“”Ukrajina je samo potencirala katastrofo na vrhu druge katastrofe,” je povedal David M. Beasley, izvršni direktor World Food programa, agencije Združenih Narodov, ki vsak dan nahrani 125 milijonov ljudi. “Ničesar niti blizu podobnega se ni zgodilo vse od druge svetovne vojne.””

Ko boste prebrali sledeče, najverjetneje ne boste nikoli več želeli imeti na krožniku genetsko modificirane hrane –>

<– Escobar: Kako bo Rusija udarila nazaj zaradi ZDA/EU deklaracije vojne

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.