Jeff Bezos z 65 mio USD vrednim Gulfstreamom vodil parado 400 zasebnih letal na podnebno konferenco COP26

Izgleda, da svetovna elita ni zmožna prenehati uničevanja otroštev. Sodeč po poročanju Daily Mail je ustanovitelj Amazona Jeff Bezos “vodil parado 400 zasebnih letal na COP25”, med drugimi so se z zasebnimi letali pripeljali princ Albert iz Monaka ter na desetine drugih članov kraljevih družin in “zelenih” CEOjev. Ustvarili so ogromen prometni zamašek zaradi katerega so morala prazna letala odleteti na 50km oddaljeno parkirišče na Prestwick letališču.

Jeff Bezosov Gulfstream

V nedeljo je MailOnline opazoval vsaj 52 zasebnih letal, ki so pristala v Glasgowu – ocene števila vseh letal, ki so priletela na konferenco, se gibljejo okoli 400. Konzervativna ocena izpuhov ogljikovega dioksida, ki so posledica flote zasebnih letal, ki so priletela na COP26 konferenco, se giblje nekje pri okoli 13000 ton izpuhov – ekvivalent CO2 emisij, ki jih v enem letu povzroči cca. 13000 bitancev. Med tistimi, ki so potovali z zasebnim letalom iz G20 v Rimu na COP26 konferenco v Glasgowu, je bil tudi princ Charles, razkriva Daily Mail. Podatki o letu nakazujejo na to, da je šlo za letalo britanskega MOD.

Daily Mail

Da, govora je o istem princu Charlesu, ki v slogu pravega dvoličneža poziva k “obsežni kampaniji v vojaškem stilu” z bilijoni iz zraka ustvarjenega FIAT denarja zato, da bi izsilili “temeljni ekonomski prehod”, ko se gre za okolje.

In izgovor princa Charlesa je sledeč:

“Njegovo kraljevo visočanstvo se je osebno zavzelo za premik k vzdržnemu letalskemu gorivu in se je v Rim odpravilo šele potem, ko so se strinjali, da bo uporabljeno vzdržno gorivo v tem letalu” je povedala tiskovna predstavnica Clarence House in dodala, da bo takoimenovano vzdržno gorivo uporabljeno “kjerkoli bo to možno…od sedaj naprej.”

Boris Johnson se je iz Rima pripeljal z Airbus A321 in je v prometnem zamašku ostal 20 min (letalo je krožilo nad Glasgowom) zaradi ogromnega števila zasebnih letal, ki so priletela na dogodek. Johnson je bil v vrsti za predsednikom Južne Koreje, ki se je prav tako pripeljal z letalom iz G20 konference v Rimu.

Dassault Falcon 8X, ki je v lasti kraljeve družine Monaka, prispel v Edinburgh.

Za tiste brez zasebnih letal, torej na stotine ne tako bogatih COP26 delegatov, pa je pot do dogodka postala nemogoča zaradi brutalnih viharjev, ki so zaustavili železniški promet ter ljudi prisilili, da so spali na tleh železniške postaje Euston v Londonu.

Železniška postaja Euston, London.

Bezosov prihod na podnebno konferenco se je zgodil po praznovanju 66 rojstnega dne Bill Gatesa, ki ga je Gates praznoval na superjahti blizu obale Turčije. Najem superjahte je stal cca.3 milijone USD na teden, Bezos pa se je na jahto pripeljal z helikopterjem.

Ustanovitelj Amazona se je zaradi pogovora o podnebnih spremembah srečal z princem Charlesom in twitnil:

“Waleški princ je v boju proti podnebnim spremembam in zaščiti našega čudovitega sveta veliko dlje kot večina. Imela sva priložnost, da na večer #COP26 spregovoriva o teh pomembnih zadevah – iščemo rešitve za ozdravitev našega sveta ter kako lahko @BezosEarthFund pomaga.”

Jeff Bezos in princ Charles med pogovorom v okviru COP26 vrha.

Medtem se za predsednika Joe Bidena pričakuje, da bo ustvaril cca. 998 ton ogljikovih izpustov zato, da bo lahko prispel na COP26 vrh, saj prihaja z štirimi letali, MarineOne helikopterjem in ogromno motorizirano karavano.

Predsedniško vozilo Joe Bidena, poznano tudi kot “the beast”, med vožnjo po M8 avtocesti na poti v Salsburgh, Škotska.
Eno od spremljevalnih letal ameriškega predsednika Bidena, Boeing C-17A Globemaster III, med pristankom na letališču Glasgow ta teden.
Air Force One, Boeing C-40B, z ameriškim predsednikom Bidenom na krovu, med pristankom v Glasgowu ta teden.
Helikopter ameriškega predsednika Marine One na letališču Glasgow ta teden.

Doug Casey: Zakaj je ogljična histerija velika grožnja Vaši osebni svobodi in finančni prosperiteti –>

<– Brandon Smith: Globalne elite niso človeške

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.