40% držav sveta bo v letu 2020 doživelo družbene nemire

Skoraj 40% držav po celem svetu bo doživelo neko obliko družbenih nemirov ali demonstracij v letu 2020, je zapisano v novi študiji.

Podjetje za politično analizo Verisk Maplecroft napoveduje, da bo 75 od 195 držav, letos doživelo neko obliko družbenih nemirov. To je povečan obseg nemirov, glede na to, da je 47 držav sveta doživelo družbene nemire v letu 2019. Poročilo prav tako napoveduje, da bo intenzivnost teh nemirov večja zaradi nevarnosti, da bodo demonstranti predmet zlorabe človekovih pravic s strani oblasti. Študija navede večje države, kot so Rusija, Kitajska, Saudska Arabija, Turčija, Tajska in Brazilija, ki bodo najverjetneje doživele večje nemire v letu 2020. Prav tako isto poročilo opozarja korporacije, da se jih bo dojemalo kot, da so na strani avtoritarizma vkolikor ne bodo reagirale odgovorno v prizadetih državah.

“Družbe so v veliki nevarnosti, da bodo sokrive, če bodo uporabile državne ali pa zasebne varnostne sile, ki bodo povzročile kršitve,” je zapisano v poročilu. Kot smo že večkrat omenili, konec globalizacije s seboj lahko prinese turbolentno desetletje, ki bo povzročilo, da bodo surovine, kot je zlato, ter nepremičnine, poletele v nebo.

Globalizacija – najbolj starodavna in vedno nedelujoča utopija –>

<– Video: Ali Evropa razpada ali globalisti izgubljajo oblast?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.