Kakšne bodo posledice v realnosti zaradi prihajajoče energetske krize v EU?

Vsakdo, ki ima vsaj trohico razuma je sitacijo predvidel – Evropa je na začetku gospodarske in socialne krize kakršne ni bilo vse od druge svetovne vojne – in v bistvu so si evropejci to krizo izdelali popolnoma sami. Vse od začetka vojaških operacij v Ukrajini in posledičnih NATO sankcij proti Ukrajini, so mnenjski voditelji v osrednjih medijih javnosti stalno podajali neskončne zgodbice o tem, kako EU ne potrebuje ruskega zemeljskega plina. Od korporativnih novinarjev in lažnjivih politikov smo poslušali celoten nabor teorij in opazovali ogromno udarjanja po prsih v stilu srebrnohrbtih goril – vsi so delovali tako prepričano in iz njihovih ust smo stalno dobivali zagotovila, da bo Rusija izolirana in gospodarsko uničena praktično naslednji teden. To se seveda ni zgodilo in sedaj se utegne zgoditi celo nasprotno – izolirana in gospodarsko uničena utegneta biti EU in Velika Britanija.

Da bi dobili sploh občutek kakšne dezinformacije se porivajo javnosti v glavo glede te teme si oglejte samo “10 točkovni “bojni načrt“”, ki ga je spravila skupaj International Energy Agency (IEA) v mesecu marcu 2022 glede odklopa EU od ruskega energetskega uvoza in s katerim naj bi se EU rešila pred krizo:

1) Ne podpisujte nobenih novih pogodb o dobavi plina z Rusijo. (REALNOST: Ta trditev neumno predvideva, da Rusija sploh želi podpisati nove pogodbe z Evropo).

2) Nadomestite ruske plinske zaloge z alternativnimi viri. (REALNOST: Na svetu ne obstaja noben alternativen vir energije, ki bi lahko vsaj približno zapolnil evropske energetske potrebe in katerega se lahko brez težav transportira. Evropa bo prisiljena uvažati energetske surovine iz celega sveta, s tem bo zavzela velik kos vse manjše pite hkrati pa bo s tem navila cene energetskih uvozov v višave za večino narodov na tem planetu.)

3) Vzpostavite pravila za minimalne zaloge plina. (REALNOST: Ta točka predvideva, da bo kasneje na voljo plin, ki se ga bo lahko skladiščilo.)

4) Pospešite izgradnjo vetrnih in solarnih projektov. (REALNOST: Anti-ogljična pravljična dežela nima temeljev v znanosti. Ne obstaja nobena zelena energija, ki bi bila sposobna ogrevati evropske domove in poganjati evropsko industrijo razen nuklearne a EU vlade so stalno sovražne do nuklearnih projektov.)

5) Maksimizirajte plinsko elektriko iz bio-energije in nukleark. (REALNOST: Več bio-goriva/energije razvijate manj rodovitne kmetijske zemlje je na voljo za proizvodnjo hrane. Gradnja nukleark traja več let – v najboljšem primeru 10-12 let, EU vlade pa so še vedno proti gradnji le-teh. Vkolikor bi EU uporabila nekaj teh milijard EUR, ki jih je dobesedno pokurila za zeleno tehnologijo in programe razogljičenja, ter jih uporabila za jedrske elektrarne recimo pred petimi leti, bi danes zaradi tega bili v bistveno boljši situaciji.)

6) Vzpostavite kratkoročne davčne ukrepe na gromozanske energetske dobičke – režite račune za energijo ko so cene plina visoke. (REALNOST: Višjih davkov proizvajalcem energije in hkrati rezanja računov za energijo ni mogoče vzpostaviti brez državne/vladne regulacije cen. Regulacija cen vedno vodi v manjše dobave/proizvodnjo. Bolj, kot se bo obdavčevalo proizvajalce energije bolj se bodo dražili računi za energijo – ker se bo s tem kompenziralo. Temu se ni mogoče izogniti.)

7) Pospešite menjavo plinskih kotlov in toplotnih črpalk. (REALNOST: Pred zimo? Ni šanse. Čas za te premike je bil nekaj let nazaj. Prav tako je potrebno omeniti, da IEA brez-ogljična agenda predvideva ukinitev plinskih kotlov do leta 2025. Precej priročno, da energetska kriza pospešuje njihove cilje okoli zelene energije kajne?)

8) Pospešite energetsko učinkovitost stanovanjskih stavb in industrijskih objektov. (REALNOST: Kdo pa bo plačal za vse to?)

9) Spodbujajte začasno nižanje termostatov za 1°C za potrošnike. (REALNOST: To odpre pot “smart-meteringu” – termostati/števci, katere lahko kontrolirajo/nastavljajo energetska podjetja in vlade – brez vašega privoljenja.)

10) Pospešeno diverzificirajte in razogljičite vire fleksibilnosti elektro-energetskega sistema. (REALNOST: Še več zelene energije, ki se je znova in znova izkazala kot popolnoma neučinkovita zamenjava za goriva, ki temeljijo na ogljiku.)

IEA je inštitucija, ki je sovražna energiji, ki jo pridobivamo iz ogljika (les, plin, nafta…) kot tudi industrijam, ki se bavijo z proizvodnjo teh goriv. IEA poziva k končanju vseh ogljičnih emisij do leta 2050. Zato seveda nobena od njihovih 10 točk navedenih zograj, ki jih je IEA izdala marca 2022, ni delovala oziroma ne deluje. Njihovi cilji niso narejeni zato, da bi delovali, namenjeni so promociji nadaljnih kontrol ogljika obenem pa so namenjeni škodovanju globalne proizvodnje energije.

Trenutno praktičnih nadomestkov za nafto, premog in zemeljski plin ni – ne obstajajo. Še posebej ne obstajajo v razumnem časovnem okviru, ki bi evropejcem prihranil obsežno katastrofo, ki se v EU že dogaja. Edini način, kako bi zelena energija lahko zagotovila dovolj energije za svetovno prebivalstvo je, da se število svetovnega prebivalstva zmanjša za več kot 90% (zagovorniki zelene energije in obnovljivih virov energije imate sedaj priložnost narediti nekaj za planet zemljo in sočloveka – lahko se prostovoljno ubijete in s tem pokažete, da vam je mar za okolje in planet ter, da ste možje in žene, ki stojite s svojim življenjem za vašimi stališči). Evropska energetska kriza dejansko pomaga pri agendi IEA, prav tako pomaga podnebnim agendam, kot jih promovirata ZN in WEF. Kaj pa vsi ti ljudje, ki bodo v tem obdobju zelo trpeli?

Preberite tudi: Izbor najboljših videoposnetkov iz Ukrajine

Pričakujte obsežne omejitve porabe energije to zimo v EU. Okoli 80% vsega zemeljskega plina EU se uvozi iz Rusije, ruski naravni plin pa obsega okoli 40% evropskega ogrevanja in elektrike. Rusija je svoj energetski izvoz zaradi sankcij sedaj zmanjšala na 20% običajnega nivoja zato je 0% možnost, da bo EU lahko ohranila normalno porabo energije. Manjko dobav bo povzročil eksplozijo cen, ko bomo vstopili v zimo, saj takrat seveda povpraševanje še naraste. Cene imajo potencial, da se do začetka 2023 vsaj podvojijo ali potrojijo od današnjih (konec avgusta 2022) cen.

Cena baseload elektrike 1 leto forward 1GWh Francija, Nemčija

Evropske vlade bodo najverjetneje prioritetno zagotavljale energijo za ogrevanje domov prebivalcev pred energijo za industrijo. S tem se bodo poizkusili izogniti obsežnim družbenim nemirom pred katerimi so nekateri vladni predstavniki znotraj EU že posvarili. Obstaja velika verjetnost, da bo EU industrija popolnoma ohromljena saj se bo dobave energije preusmerjalo v javno potrošnjo. Nekaj podobnega smo videli letos v Kitajski, ko se je zgodovinska suša še poslabšala in je močno upadla proizvodnja električne energije.

Eurocona – realne izpogajane plače – kupna moč 1998 – 2022

A družbeni nemiri se bodo najverjetneje kljub temu zgodili. Podnebne omejitve, pravila zelene energije na ogljikove emisije in drugi nori ukrepi evropjecem onemogočajo prilagoditev na krizne dogodke. Cene bodo visoke in omejitve cen ne bodo pripomogle pri pomanjkanju dobave. Ko bodo ljudje začeli zmrzovati bomo priča besu, jezi in obupu – najverjetneje bodo letos prve smrtne žrtve med nosilci javnih funkcij (člani občinskih/mestnih/regionalnih svetov, župani, poslanci, člani vlad) zaradi zagovarjanja popolnoma zgrešenih zelena-energija neto-nič emisij politik.

Edina legitimna kratkoročna rešitev, ki bo to zimo preprečila zgodovinski energetski pokol v EU, je umaknitev sankcij proti Rusiji. A NATO je dal jasno vedeti, da se to ne bo zgodilo. Tako se evropejce pozicionira, da se soočijo z posledicami, hkrati pa se jim govori, da ne bo posledic. Klasična taktika s katero najprej zmedeš žrtev nato pa jo z lahkoto odpelješ v klavnico, ker ko so ljudje zmedeni so vodljivi. A ko bo bolečina začela udarjati…vam bodo preko osrednjih medijev NATO lutke v Sloveniji sporočile, da je to za “višje dobro” ter za “podporo Ukrajini” ter, da boste tako “premagali tirana iz Kremlja in uničili Rusijo”. Kot, da si običajni ljudje želimo vojn, krvi, trpljenja s katerim bi pokradli naravne vire neke druge države.

Medijsko zavajanje neukih bralcev. 80% popolnjenost skladišč plina konec poletja v EU pomeni, da ob običajni porabi za ogrevanje, industrijo in proizvodnjo elektrike to zadostuje za cca.2-3 mesece porabe in nikakor ne za celotno zimsko sezono.

Putin: Unipolarnega sveta je konec, Zahod se bo soočil z “menjavo elit”, Rusija je postala še močnejša –>

<– Escobar: Kako bo Rusija udarila nazaj zaradi ZDA/EU deklaracije vojne

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.