Globalisti združeno: elite uperjene proti Trumpu, nacionalizmu v Davosu

Populizem, nacionalizem ogrožata New World Order, trdijo globalisti

Številni globalni voditelji na World Economic Forumu v Davosu, Švica, so izrazili globoko nestrinjanje z nacionalizmom, ki razgrajuje globalni svetovni red. Globalni voditelji vključno z nemško kanclerko Angelo Merkel, francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom, kanadskim predsednikom Vlade Justinom Trudeauom, indijskim predsednikom Vlade Narendra Modijem, brazilskim predsednikom Michel Temerom so se izrekli proti nacionalizmu in “protekcionizmu” med vrhom.

Ko je bila vprašana o porastu nacionalizma v Evropi je Merklova to poimenovala z besedo “strup”.

“Upam da ne bo rasel, ampak to je strup” je dejala v sredo. “Nemčija želi biti dežela, ki posoja svoj prispevek v prihodnosti za reševanje svetovnih problemov skupaj, mislimo da nas zapiranje in izolacija ne bo pripeljala v dobro prihodnost. Protekcionizem ni pravilni odgovor.” (komentar avtorja bloga: vprašanje na koga misli Angela Merkel, ko govori o dobri prihodnosti oziroma v čigavem imenu je pravzaprav izrekla te besede).

Globalisti ne želijo “protekcionizma”, ker je to eden od načinov, kako lahko narodi izražajo svojo narodno suverenost napram “globalizaciji”.

“Ne bodimo naivni…globalizacija gre skozi veliko krizo,” je dejal Macron občinstvu na WEF.

“Vse se fragmentira. Družbe imamo sestavljene iz nomadov. Vse več ljudi je mnenja, da je izstop iz globalizacije pravi korak,” je dodal.

Ta retorika ni nič drugega kot s tančico prekrit jezik proti nacionalizmu, samo-odločanju in narodni suverenosti.

“Vsi se preveč dobro zavedamo da živimo v svetu, kjer izolacijski trendi pridobivajo, vendar pa vsi vedmo, da protekcionizem ni rešitev”

je dejal Temer, ki ima 6% stopnjo podpore v Braziliji.

Indijski predsednik Vlade je celo trdil, da je protekcionizem hujši kot terorizem.

“Sile protekcionizma dvigajo glave proti globalizmu, njihov namen ni samo izogib globalizaciji sami ampak želijo celo obrniti njen naravni tok,” je dejal Modi. “Mnogo držav je postalo osredotočenih navznoter in globalizacija se krči in takšne tendence se ne morejo smatrati kto manjša grožnja kot terorizem ali podnebne spremembe.”

Mogoče je omembe vredno, da imajo vsi, Macron, Merkel in britanska predsednica Vlade Theresa May, slabše ratinge priljubljenosti kot Trump, sodeč po anketi.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.