Rusija: NATO jedrske konice bodo prioritetna tarča vkolikor se pojavijo v Poljski

Rusija je opozorila Poljsko, da se bo država pozicionirala kot “prioritetna tarča” vkolikor bo na svojem ozemlju hranila jedrska orožja NATO zveze. V izjavi za medije v četrtek 25.4.2024 je Sergei Ryabkov, ki je namestnik ruskega zunanjega ministra, sporočil sledeče: “Poteze v to smer ne bodo zagotovile Poljski ali pa drugim narodom, ki bodo gostila takšna orožja, večje varnosti.” V ruskih medijih so citirali njegove izjave, med drugim tudi:

“Moskva smatra kakršnokoli širitev dogovora o jedrski delitvi NATO orožja kot “močno destabilizacijsko” po naravi, “dejansko gre za grožnje Rusiji” je bil Ryabkov dobesedno citiran preko TASS. To se nanaša na skupne misije kjer se nejedrske članice bloka, ki ga vodijo ZDA, uči uporabe ameriške opreme in na dovoljenje za hrambo in stalno namestitev takšnih orožij “o kateri vročekrvni posamezniki v Varšavi govorijo” je povedal Ryabkov.”

Dodatno je potem tiskovna predstavnica Ruskega zunanjega ministrstva Maria Zakharova dodatno pojasnila, da “takšna jedrska orožja premaknjena na Poljsko bodo legitimne tarče v primeru vojne z zavezištvom.” Ruski mediji so nato povzeli, da bo Moskva to smatrala za “prioritetno tarčo”.

Vse to se je zodilo v okviru odziva na besede poljskega predsednika Andrzej Duda, ki jih je izrekel v ponedeljek med intervjujem. Povedal je, da je njegova država “pripravljena” gostiti jedrska orožja vkolikor se NATO za to odloči v okviru okrepitve svojega vzhodnega krila. Veljavna ureditev je takšna, da ZDA bdijo nad dobavami in opravljajo nadzor NATO programa deljenja jedrskih konic – posledično vkolikor se v prihodnosti pojavijo jedrske konice na Poljskem bo le-te dobavila ZDA oziroma Washington.

“Rusija vse bolj militarizira Kaliningrad (Konigsberg oblast). Nedavno so premaknili svoja jedrska orožja v Belorusijo,” je povedal Duda in očitno želi posnemati ruske poteze. Belorusija sedaj gosti najverjetneje več ducatov ruskih taktičnih jedrskih bomb. “Vkolikor bodo naši zavezniki presodili, da aktivirajo jedrska orožja v okviru deljenja jedrskih orožij na našem ozemlju z ciljem krepitve varnosti vzhodnega krila NATO, potem smo pripravljeni na to,” je povedal poljski predsednik.

B61 taktična jedrska ima variabilno konico od 0.3 do 340 kilotonsko jedrsko bombo.

Med pogovorom na temo NATO programa deljenja jedrskih orožij je Duda povedal, da sta Varšava in Washington “že nekaj časa” v pogovorih. Poudaril je, da “O tem sem že večkrat govoril. Priznati moram to vkolikor se me o tem povpraša. Razglasil sem našo pripravljenosti.” Realnost v Bruslju in Washingtonu pa je takšna, da so do tega zelo skeptični in oklevajo zaradi jedrskih groženj iz Moskve v zadnjem času. Premik NATO jedrskih konic na Poljsko bi najverjetneje še bolj zaostril že tako ali tako visoko nuklearno napetost in v tem trenutku proxy vojna v Ukrajini ne kaže nobenih znakov prenehanja.

Posnetek eksplozije 30 kilotonske jedrske bombe

Tri NATO članice so uradne jedrske države – ZDA, Francija in Velika Britanija – druge NATO članice pa so avtorizirane za namestitev in hrambo jedrskih (ponavadi “taktičnih” jedrskih orožij). Te države so Belgija, Nemčija, Italija, Nizozemska in Turčija. Očitno sedaj Poljska tudi želi biti del NATO programa delitve jedrskega orožja, ki bi strateško nameščanje zahodnih jedrskih konic prinesel dobesedno na dvorišče Rusije. Vkolikor se ta scenarij odvije bo Rusija brez dvoma namestila še več svojih strateških sredstev v Vzhodno Evropo.

Posnetek eksplozije 15 Megatonske (1500 kilotonske) jedrske bombe.

Glede na to, da slovenski davkoplačevalec plačuje preko davkov in inflacije leta 2024 za NATO izdatke v proxy vojni ZDA proti Rusiji, recimo plačevanje za municijo skupaj z Češko s katero se pobija med drugim tudi ruske civiliste, se lahko upravičeno vprašamo sledeče: “Kakšno tarčo predstavlja Slovenija in slovenski državljani?” Smo prioritetna tarča? Bo slovensko gospodarstvo samo za vse večne čase odrezano od ruskega tržišča s surovinami (plin, železo, uran, zlato itd…)? Vkolikor jedrsko eskalira situacija – kar je tudi geostrateški cilj globalistov – bo Ljubljana predmet uničenja z eno od taktičnih jedrskih bomb? Bo Postojna tarča z eno od jedrskih taktičnih bomb, ker je v tej NATO vojašnici tudi precej velika baza CIA, ki je eksistenčno sovražna organizacija do Rusije? Stvari postajajo resne ljudje se pa obnašajo kot, da bodo v renost situacije začeli verjeti šele ob prvi atmosferski detonaciji, ko je pač prepozno? Se državljani Slovenije – vsi prvorazredni, ki lagodno živijo na račun kraj davkoplačevalcev preko državnega sistema, vsi drugorazredni ki predstavljajo apolitičen in brezbožji razred “Yes-men!” služabnikov prvorazrednim in tretjerazredni državljani, ki so predmet onemogočanja eksistence preko ugrabljenih inštitucij (policija, sodstvo, župani, politične stranke) in ideološki sovražniki le-tem uničujeo življenje – se državljani Slovenije sploh zavedajo kako blizu smo eskalaciji jedrskega konflikta vsaj v primeru takoimenovane “false-flag” operacije Zahoda? Dvomimo, ker, če bi se zavedali, potem bi dobesedno potrgali glave politikom in raznim ostalim igralcem, ki zagovarjajo eskalacijo konflikta in napad na Rusijo.

Putin opozarja Zahod, da je Rusija “pripravljena” na jedrsko vojno ter, da “to nikoli ni bilo potrebno” –>

<– Tretja svetovna vojna je sedaj neizbežna – tu imate razloge zakaj se ji ne moremo več izogniti