Brooklyn Nets prepovedali igranje Kyrie Irvingu dokler se ne bo cepil z Covid-19 cepivom

NBA klub Brooklyn Nets je prepovedal 29-letnemu superzvezdniku in organizatorju igre Kyrie Irvingu igranje na obeh tekmah doma in treniranje dokler se ne bo cepil z Covid-19 cepivom. To se je zgodilo samo en teden pred začetkom redne NBA sezone in prvo tekmo, ki jo bodo odigrali proti Bucksom.

Čarovniku z žogo Irvingu bo celo prepovedano igranje na tekmah v gosteh – večina tekem bo na lokacijah, kjer ni lokalnih obveznih Covid cepljenj. Vodstvo kluba je sporočilo, da ne bodo dovolili Irvingu statusa “delno-na-voljo” v smislu pripravljenosti na tekme. Klub se je za to potezo odločil potem, ko je Irving zamudil ponedeljkovo tekmo pripravljalne sezone, kjer so Netsi izgubili proti 76ersom (115-104), zaradi zavrnitve cepljenja z eksperimentalno gensko Covid-19 terapijo.

Kyrie Irving

“Glede na razvijajočo se naravo situacije in po temeljitem premisleku smo se odločili, da Kyrie Irving ne bo igral in treniral z ekipo dokler ne bo izpolnjeval pogojev, da lahko polno sodeluje,” je sporočilo vodstvo kluba. “Kyrie je naredil osebno izbiro in spoštujemo njegovo pravico posameznika do izbire. Trenutno ga ta izbira omejuje pri njegovi zmožnosti, da bi bil polnopravni član ekipe in ne bomo dovolili nobenemu članu naše ekipe, da sodeluje, ko je samo delno na voljo.”

Izjava vodstva kluba, polna neumne besedne solate se nadaljuje:

Ključno je, da nadaljujemo z gradnjo kemije kot ekipa in ostanemo zvesti našim dolgoročnim vrednotam skupnosti in žrtvovanja. Naši cilji po osvojitvi lige NBA se niso spremenili in za doseganje teh ciljev mora vsak član naše organizacije plavati v isto smer. Navdušeni smo zaradi začetka sezone in veselimo se uspešnega začetka kampanije, ki bo brlog Brooklyn naredila ponosnega.”

Irving zasluži več kot 400.000 USD na tekmo – zaseženo mu je bilo okoli 817.000 USD v obliki plače v mesecu januarju, ko je zamudil dve tekmi zato, ker mu je liga odredila karanteno potem, ko je obiskal rojstnodnevno zabavo v nočnem klubu. Zadnjo sezono je zaslužil okoli 35mio USD, v zadnjem letu pogodbe, torej letos, pa je bila njegova plača predvidena pri nekje okoli 36.6mio USD.

Govori se, da je Irving edini član Netsov, ki še ni cepljen. V začetku tedna so ameriški mediji opazili, da ni potoval z ekipo na tekmo pripravljalne sezone. ESPN je poročal, da “Netsom zakon prepoveduje razkrivanje Irvingovih statusov cepljenja a izjava kluba je močan indikator, da Irving ne izpolnjuje zahtev glede Covid cepljenja mesta New York.” Jasno je bilo, da zvezda Netsov ne bo mogla igrati na domačih tekmah v New Yorku, brez da ne bo cepljen, glede na to, da ima Barclays Center v Brooklynu vzpostavljeno zapoved, da morajo vsi ljudje, ki vstopajo v areno, dokazati, da so bili cepljeni. To velja tako za igralce kot trenerje in celotno osebje. Nekaj NBA igralcev pa je prišlo v javnost in se javno zoperstavilo vse večjemu pritisku lige po Covid cepljenju

Konec prejšnjega meseca je NBA razglasila, da vsak igralec, ki ne bo igral zaradi tega, ker se ni cepil z Covid, za zamujene tekme ne bo prejel plačila. Irving je izjavo podal potem, ko mu je bilo preprečeno sodelovanje na tiskovni konferenci v okviru Nets Media Day. Novinarjem je preko Zoom povedal, da “Očitno ne bom mogel biti prisoten tam danes…a to ne pomeni, da bom v prihodnosti omejeval moje možnosti, da se pridružim ekipi”.

Na tej točki je popolnoma nerazumljivo zakaj ljudje še vedno gledajo športne igre z žogo. Še en razlog več, da z NBA zaključimo in…Stay Strong Mr.Irving!

https://freeworldnews.tv/watch?id=6168bf177adbe8487c017421

Videoposnetek: Pilot potrdil, da se odpovedi letov dogajajo zaradi obveznega Covid cepljenja –>

<– Videoposnetek: Zakaj ljudje po Covid cepivu zbolevajo za rakom?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.