Tu je: Gradnja prototipa mejnega zidu se je začela

Originalni članek dostopen na: https://www.infowars.com/its-here-border-wall-prototype-construction-begins/

Fotografije nakazujejo, da je gradnja zidu v teku.

trump-wall-235256

Poizkusni deli predlaganega mejnega zidu za katerega se pričakuje, da bo zagotavljal fizično oviro med ZDA in Mehiko, se trenutno gradijo v San Diegu.

Fotografije, katere so bile objavljene na twitter računu Customs and Border Protection v sredo 4.10.2017 prikazujejo različne grabene projekte, ki so v teku od 26.9.2017 v južni Kaliforniji v bližini Tijuane, Mehika.

borderwallprototype1

Trumpova administracija je izbrala šest podjetij prejšnji mesec z namenom da izdelajo osem prototipov zidu, štiro od njih iz betona in štiri iz drugih alternativnih materialov.

borderwallprototype2

“Caddell Construction Company, Fisher Sand & Gravel Company, Texas Sterling Construction Company, in W.G. Yates and Sons Construction Company bodo vsaka prejele do 300mio USD za izgradnjo prototipa iz armiranega betona,” poroča Washington Examiner.

borderwallprototype3

Struktura bo segala od 5.5m do 9.15m visoko in se bo najbrž “razvila v smeri potreb US Border Patrol,” sodeč po CBP dopisu.

House Appropriations Committee je odobril 1.6 milijarde USD za alokacijo napram gradnji zidu v juliju prav tako pa je House Homeland Security Committee odobril varnostni zakon v vrednosti 10 milijard USD v sredo 4.10.2017.

borderwallprototype4

Ambiciozen projekt se nadaljuje neovirano, kljub mnogim ugovorom. Zgodaj ta mesec je kalifornijski državni tožilec objavil da bo vložil tožbo s trditvijo, da zid krši zakon o “naravnih resursih, ekonomskih interesih, postopkovnih pravicah in suverenostjo pred kršitvami ustave ZDA.”

 

Mestni voditelji v Brownsvilleu v Texasu so v avgustu sprejeli resolucijo, da nasprotujejo gradnji zidu. Agencija pričakuje, da bodo prototipi zgrajeni v roku 30 dni.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.