Saudska Arabija bo gradila krščanske cerkve po sklenjenem poslu z Vatikanom

Najprej je pustil ženske voziti. Nato je zmehčal pravila glede javnih interakcij med moškim in žensko. Sedaj pa bo, v svojem progresivnem navalu dobrohotnega (v državi kjer se še vedno seka glave ljudem zaradi prešuštništva), savdski kronski princ Mohammed bin Salman dovolil Vatikanu, da gradi krščanske cerkve v Saudski Arabiji.

Zgodovinski dogovor je bil podpisan s strani generalnega sekretarja Muslimanske svetovne lige šejka Mohammeda bin Abdel Karim Al-Issa in predsednikom sveta pontifikata za medverski dialog v Vatikanu – kardinalom Jean-Louis Tauran, po sestanku prejšnji mesec, sodeč po Breitbartu.

saudi-christians

Odločitev je del premika kraljestva Saudske Arabije v zmeraj bolj odprte nazore, saj iščejo možnosti rekrutiranja tehnoloških podjetij in drugih industrij, ki bodo pomagale diverzificirati saudsko gospodarstvo stran od nafte.

Med obiskom v Riyadu v mesecu aprilu sta kardinala Taurana sprejela v kraljevi palači tako kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud, ki je poleg vodenja države tudi glavni skrbnik dveh svetih mošej, kot njegov sin Mohammad bin Salman. Tauran in njegova delegacija so obiskali Center za boj proti Ekstremistični Misli ter se srečali tudi z velikim muftijem Saudske Arabije – Abdul-Aziz ibn Abdullah Al ash-Sheikhom. V svojem nagovoru savdskih vodij je Tauran govoril o težavah s katerimi se sooča “na sto tisoče kristjanov v Saudskem kraljestvu”, poleg dejstva, da je to edina država v arabskem svetu brez ene same cerkve.

Tauran je poudaril, da papež Frančišek sledi njegovemu romanju z veliko pozornostjo. Kardinal je prav tako potrdil Vatikanov pogled na enako obravnavo vseh državljanov, ne glede na njihovo vero, vključno s tistimi, ki so ateisti ali agnostiki.

Še ena prednost kardinalovega obiska je bil dogovor o tem, da se odpovedujejo nasilju, ekstremizmu, terorizmu ter da bodo dosegli varnost in stabilnost v svetu. Dogovor poziva k ustanovitvi komiteja z dvemi predstavniki, vsak od njih iz krščanstva in islama. Komite bo zasedal vsake dve leti, na lokacijah med Rimom in mestom po izboru Islamske Svetovne Lige.

Od svoje ustanovitve dalje, je Saudska Arabija prevzela fundamentalno vejo islama imenovano vahabzem, ki prepoveduje vse oblike ne-muslimanske verske aktivnosti.

Ko MbS vleče poteze za liberalizacijo države z neverjetnim tempom, da si izboljša možnosti za doseganje njegove Saudi Vizije 2030, si ne moremo pomagati in se čuditi: Kaj bo naslednji korak? Kristjani v Meki?

 

<– Sirski konflikt je dimna zaveza za skrito vojno.

Finska opustila eksperiment z UTD –>

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.