Podnebje in denarna sled

Neizgovorjena resnica je, da skladi velikih naftnih družb izvajajo kampanije proti velikim naftnim družbam. Vam to zveni kontradiktorno? Podnebnim aktivistom se je lagalo. Podnebno gibanje (New Green Deal) financirajo največje dobrodelne in korporativne fundacije med katere sodijo National Endowment for Democracy, Soros Open Society Foundations, Rockefeller Brothers Trust, Shell Foundation, BP, Goldman Sachs itd…

Kljub temu, da se velike naftne družbe krivi za uničujoče vplive industrije fosilniih goriv pa so arhitekti teh naftnih družb – družina Rockefeller (Standard Oil), glavni protagonisti Green New Deal-a:

“Z začetkom v 1980ih letih je Rockefeller Brothers Fund postal glavni promotor agende o segrevanju planeta. V njihovem dokumentu Sustainable Development Program Review se Rockefeller Brothers Fund hvali, da so eden prvih večjih aktivistov globalnega segrevanja, v omenjenem dokumentu pa navajajo njihovo močno lobiranje za ustanovitev UN Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) leta 1988 in ustanovitev UN Framework Convention on Climate Change leta 1992.”

Hidden Agenda of Genetic Manipulation – F.William Engdahl

Pogovor o podnebju je pomemben. Ampak kdo pa obvladuje ta pogovor? Največje kapitalistične fundacije na koncu izvajajo izbiro. Spodnji članek, katerega prevod berete, je napisal F.William Engdahl in podrobno dokumentira vlogo močnih gospodarskih igralcev, ki stojijo izza “zelenih financ”. Ta članek je bil prvotno objavljen že v septembru 2019, ravno v obdobju COP25 konference v Madridu. Gre za očitno kontradiktorno razmerje. Sodeč po William Engdahlu je Green New Deal večmiljardni “gospodarski projekt”:

“Princ Charles…skupaj z Bank of England in City of London finančniki promovira “zelene finančne inštrumente” na čelu katerih so zelene obveznice” zato, da se preusmeri pokojninske sklade in investicijske sklade v zelene projekte.”

Podnebje. Le kdo bi si mislil. Iste mega korporacije in mega miljarderji, ki so pobudniki globalizacije svetovnega gospodarstva v zadnjih nekaj desetleetjih in katerih zmanjševanje stroškov je povzročilo toliko škode našemu okolju tako v industrializiranem svetu kot v nerazvitih gospodarstvih Afrike, Latinske Amerike, so glavni podporniki “grassroot” dekarbonizacijskih gibanj na Švedskem v Nemčiji v ZDA in po svetu.

Ali gre za bolečino, ki jo povzroča pekoča vest? Je v ozadju morda globja agenda financializacije samega zraka, ki ga dihamo in še kaj podobnega?

Karkoli si že mislimo o nevarnosti CO2 in nevarnostih podnebnih katastrof dviga povprečnih temperatur za 1.5 do 2 stopinje Celzija v približno naslednjih 12 letih, a zagotovo je pomembno pogledati, kdo promovira trentno poplavo propagande in podnebnega aktivizma.

Zelene finance

Več let preden so se Al Gore in ostali odločili, da uporabijo mlado švedsko šolarko za znamko na plakatih, ki spodbujajo k nujnosti dejanj v zvezi z podnebjem, ter še nekaj let preden je v ZDA natakarica/kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez sprožila poziv k popolni reorganizaciji ameriške ekonomije preko Green New Deala, so finančni velikani začeli z izdelavo shem preko katerih bi usmerili stotine milijard bodočih investicijskih fondov, pogosto tudi v popolnoma ničvredna “podnebna” podjetja.

Leta 2013, po več letih previdnih priprav, je švedska nepremičninska agencija Vasakronan izdala prve korporativne “zelene obveznice”. Nato so sledili še Apple, SCNF in večja francoska banka Credit Agricole. Novembra 2013 je s problemi obremenjena Muskova Tesla Energy izdala prvi delniški inštrument podprt s solarnim kapitalom. Danes je po podatkih nečesa, kar se imenuje Climate Bond Initiative, v obtoku za več kot 500 milijard teh Zelenih Obveznicah. Stvaritelji ideje teh obveznic trdijo, da je njihov cilj pridobiti večji delež 45 bilijonov dolarjev težkega kapitala, ki je v globalnem upravljanju in ki je izrazil nominalno namero po investiranju v “podnebju prijazne” projekte.

Bonnie princ Charles, bodoči monarh Združenega Kraljestva, skupaj z Bank of England in City of London finančniki so promovirali “zelene finančne inštrumente” na čelu z Zelenimi Obveznicami zato, da preusmerijo pokojninske sklade in investicijske sklade v “zelene projekte”. Ključni igralec pri vezavi svetovnih finančnih inštitucij z Zeleno Agendo je odhajajoči vodja Bank of England – Mark Carney. Decembra 2015 je Bank for International Settlements oziroma njen Financial Stability Board (FSB), kateremu je takrat predsedoval Carney, ustvarila delovno skupino za finančna razkritja (TCFD), ki je svetovala “investitorjem, posojilodajalcem in zavarovalnicam o rizikih povezanih s podnebjem”. Vsekakor je bil to bizaren fokus za svetovne centralne bankirje.

Leta 2016 je TCFD skupaj z City of London Corporation in Vlado Združenega Kraljestva zagnal Green Finance Initiative z namenom kanaliziranja bilijonov dolarjev v “zelene” investicije.

Centralni bankirji v FSB so imenovali 31 ljudi v TCFD. TCFD je predsedoval milijarder Michael Bloomberg, med drugim pa so v TCFD tudi ključni ljudje iz JP MorganChase, BlackRock sklada (eden največjih upravljalcev premoženja z skoraj 7 bilijard dolarjev), Barclays Bank, HSBC, London-Hong Kong banke (ki je bila že večkrat oglobljena zaradi pranja denarja od drog in drugih črnih skladov), Swiss Re (druga največja svetovna pozavarovalnica), kitajske ICBC banke, Tata Steel, ENI oil, Dow Chemical, rudarskega velikana BHP Billington ter David Blood iz Al Goreovega podjetja Generation Investment LLC. V bistvu izgleda tako kot,da lisice pišejo pravila za nov Zeleni kokošnjak.

Guverner angleške centralne banke Mark Carney je bil prav tako ključen igralec pri vzpostavitvi City of London za finančni center globalnih Zelenih Financ. Odhajajoči angleški Chancellor of the Exchequer Phillip Hammond je julija 2019 objavil White Paper “Green Finance Strategy: Transforming Finance for a Greener Future.” V tem White Paperju je zapisano da, “Ena od najbolj vplivnih iniciativ je Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), ki deluje v okviru zasebnega sektorja Financial Stability Boarda (FSB), podpira pa jo Mark Carney, predseduje pa Michael Bloomberg. Iniciativo so podprle inštitucije, ki globalno predstavljajo 118 bilijard dolarjev sredstev.” Izgleda, da obstaja nek načrt. Načrt je, da se financializira celotno svetovno gospodarstvo z uporabo strahu pred scenarijem konca sveta zato, da se doseže arbitrarne cilje, kot so “neto-nič ogljičnih emisij”.

Ključni igralec Goldman Sachs

Omni-prisotna banka iz Wall streeta – Goldman Sachs – katera je med drugim proizvedla bivšega predsednika ECB Mario Draghija ter vodjo Bank of England Carneya, je pravkar predstavila prvi globalni indeks najboljših okoljevarstvenih delnic katerega je vzpostavila skupaj z CDP iz Londona (prej poznanim kot Carbon Disclosure Project). CDP financirajo investitorji, kot so HSBC, JP Morgan Chase, Bank of America, Merrill Lynch, Goldman Sachs, AIG in State Street Corp.

Novi indeks z imenom CDP Environment EW in CDP Eurozone EW cilja na to, da privabi investicijske sklade, državne pokojninske sisteme kot je CalPERS (California Public Employees’ Retirement System) in CalSTRS (California State Teachers’ Retirement System), ki sta skupaj težka preko 600 milijard USD, da investirajo v njihove skrbno izbrane cilje. Najvišje ocenjena in rangirana podjetja v indeksu so Alphabet, ki je lastnik Googla, Microsoft, ING Group, Phillips, Danone in seveda Goldman Sachs.

Nastop Grete, AOC & Co.

Na tej točki stvari dobijo ciničen prizvok saj smo soočeni z noro priljubljenimi, močno promoviranimi podnebnimi aktivisti, kot je blago retardirana švedinja Greta Thunberg ali pa 29 letna natakarica iz New Yorka Alexandria Ocasio-Cortez in Green New Deal. Kakorkoli naj si že bodo ti aktivisti iskreni izza njih stoji dobro utečena in naoljena finančna mašinerija, ki jih promovira za dobiček.

Greta Thunberg je del odlično povezanega omrežja, ki je vezano na organizacijo Al Gorea in, ki se jo cinično in profesionalno trži in uporablja s strani agencij kot so Združeni Narodi, Evropska Komisija in finančnih interesov, ki stojijo za trenutno podnebno agendo. Kot kanadski raziskovalec in podnebni aktivist Cory Morningstar dokumentira v odlični seriji objav, je v igri dobro prepleteno omrežje, ki je povezano z ameriškimi podnebnimi investitorji in izredno premožnim podnebnim dobičkarjem Al Goreom, ki je tudi član upravnega odbora Generation Investment group.

Bivši Goreov partner in predstavnik Goldman Sachsa David Blood je član TCFD, ki ga je ustanovila Bank for International Settlements Basel. Greta Thunberg je skupaj z 17 let starim ameriškim podnebnim prijateljem Jamie Margolinom navedena kot “posebna mladinska svetovalka in zaupnica” švedskega NGOja We Don’t Have Time, ki je ustanovljena s strani CEOja Ingmar Rentzhoga. Rentzhog je član Al Gorove Climate Reality Organization Leaders in del European Climate Policy Task Force. Izučen je bil v marcu 2017 s strani Al Gorea v Denverju ter ponovno leta 2018 v Berlinu. Al Gorov Climate Reality Project je partner švedskega NGOja We Don’t Have Time.

Kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez (AOC), ki je dvignila veliko prahu v svojih prvih dneh v ameriškem Kongresu z predstavitvijo “Green New Deal” v okviru katerega bi popolnoma reorganizirali ameriško gospodarstvo za znesek v višini okoli 100 bilijard dolarjev, prav tako ni “samostojna” in brez profesionalnih usmerjevalcev. AOC je javno priznala, da se je za stolček v Kongresu potegovala na poziv skupine, ki se imenuje Justice Democrats. Enemu od novinarjev je povedala, da “Za Kongres se nebi nikoli potegovala brez, da bi pri tem imela podporo Justice Democrats in Brand New Congress. Pravzaprav, če nebi bilo teh organizacij, JD in tudi Brand New Congress, da sta me obe organizaciji prvotno prosili za kandidiranje. Oni so me poklicali pred enim letom in pol…”. Sedaj kot kongresnica ima AOC svetovalce med katerimi so tudi Zack Exley, ki je soustanovitelj Justice Democrats. Exley je bil Open Society Fellow (Soros), sredstva pa je pridobil med drugim tudi iz Open Society Foundations in Ford Foundation zato, da je ustanovil predhodnika Justice Democrats in je s temi sredstvi lahko rekrutiral izbrane kandidate za Kongres.

Resnična agenda je gospodarska

Povezave med največjimi finančnimi skupinami sveta, centralnimi bankami in globalnimi korporacijami glede trenutnega siljenja radikalne podnebne strategije v okviru se opusti gospodarstvo temelječe na fosilnih gorivih v korist nerazumljive Zelene ekonomije, so bolj malo v duhu resnične skrbi za naš planet in čistega življenjskega okolja. Večino agende, ki je intimno povezana z UN Agenda 2030 za “vzdržno” gospodarstvo, je namenjeno razvoju dobesedno bilijonov dolarjev vrednega novega bogastva za globalne banke in finančne velikane, ki predstavljajo resnično oblast.

Februarja 2019, po govoru Grete Thunberg pred Evropsko Komisijo v Bruslju in potem, ko je takratni predsednik Evropske Komisije Jean-Claude Juncker elegantno poljubil Gretino roko, je izgledalo kot, da ga je to vzpodbudilo k resničnim dejanjem. Greti in medijem je povedal, da bi morala EU potrošiti več sto milijard eurov za boj proti podnebnim spremembam v naslednjih desetih letih. Juncker je predlagal obdobje 2012 – 2027 in povedal, da “vsak četrti euro potrošen v okviru evropskega proračuna mora biti potrošen za dejanja v okviru boja proti spremembi podnebja”. Kar pa retardirani Juncker ni povedal pa je, da odločitev ni imela nobene veze z prošnjami mlade švedske aktivistke. Odločitev je bila sprejeta v sodelovanju z World Bank eno leto pred tem in sicer 26.9.2018 na konferenci One Planet Summit in to skupaj z World Bank, Bloomberg Foundations, World Economic Forumom in drugimi. Juncker je spretno uporabil medijsko pozornost, ki jo je prejela mlada švedinja, za promocijo njegove podnebne agende.

17.10.2018, nekaj dni po dogovoru EU na konferenci One Planet Summit, je Junckerjeva EU podpisala Memorandum o sporazumu z Breaktrough Energy-Europe v okviru katere bodo korporacije članice Breaktrough Energy-Europe imele preferenčni dostop do vsega financiranja. Člani Breaktrough Energy so Richard Branson (Virgin Air), Bill Gates, Jack Ma, Mark Zuckerberg, princ Al-waleed bin Talal, Ray Dalio (Bridgewater Associates), Julian Robertson (hedge skladi), Tiger Managment, ustanovitelj Carlyle Group David Rubenstein, George Soros, ustanovitelj Softbank Japan Masayoshi Son itd…

Ko najbolj vplivne multinacionalne korporacije, največji svetovni institucionalni investitorji (BlackRock, Goldman-Sachs), Združeni Narodi, Svetovna Banka in Bank of England ter druge centralne banke pod okriljem BIS Basel, složno stojijo izza financiranja tako imenovane zelene Agende oziroma Green New Deala, je potrebno pogledati pod površje kampanij javnih podnebnih aktivistov v resnično agendo. Slika, ki se nam nariše je, da se poizkuša na novo finančno ogranizirati svetovno gospodarstvo z uporabo podnebja, torej nečesa na kar ima sonce in njegova energija neskončno večji vpliv kot pa bi ga človeštvo lahko kadarkoli imelo, z namenom, da poizkusijo prepričati običajne ljudi, da se imenu “reševanja našega planeta” žrtvujejo na nepopisen način.

Leta 2010 je vodja Working Group 3 Intergovernmental Panel on Climate Change Združenih Narodov – Dr.Otmar Edenhofer novinarju povedal, da “…moramo jasno povedati, da de-facto prerazdeljujemo svetovno premoženje preko podnebnih politik. Osvoboditi se moramo iluzije, da je mednarodna podnebna politika okoljska politika. Ta praktično nima več nobene povezave z okoljsko politiko kot je naprimer deforestacija ali pa ozonska luknja.” Od takrat dalje je strategija gospodarske politike postala veliko naprednejša.

Vkolikor želite izvedeti še več podrobnosti okoli “zelene-podnebne-okoljevarstvene” Agende in omrežja, ki vse to v semi-tajnosti financira, priporočamo nakup knjige: Seeds of Destruction: Hidden Agenda of Genetic Manipulation – F.William Engdahl, ISBN številka: 978-0-937147-2-2, letnik 2007.

Oglejte si skrito sto petdeset tisoč milijardno dolarsko agendo, ki se skriva izza “križarskega pohoda” proti podnebnim spremembam –>

<– Davos razkril gradnike “zelenega” družbeno-kreditnega sistema

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.