Predsednik sveta Evrope pozval Evropo k vzpostavitvi vojnega gospodarstva

Predsednik Sveta Evrope Charles Michel promovira vojno gospodarstvo kot način ustvarjanja delovnih mest. Kam bi to pripeljalo je precej očitno. Priporočamo, da se na frontno linijo v Ukrajino pošlje Charles Michela in ameriškega senatorja Lindsey Grahama.

Michelovo rožnato vojno gospodarstvo

V Eurointelligence so analizirali michelovo rožnato vojno gospodarstvo:

Kar Michel konkretno želi je, da EU kupi dvakrat več orožja od evropskih orožarskih proizvajalcev do leta 2030, da se uporabi zamrznjena ruska sredstva za financiranje nakupov orožja za Ukrajino, da ustvari finančni dostop evropski orožarski industriji – v ta sklop spada tudi izdaja evropskih obrambnih obveznic ter, da pripravi Evropsko Investicijsko Banko do tega, da doda obrambne namene v svoje posojilne kriterije. Michel nam to potem vse prodaja v obliki načina za ustvarjanje delavnih mest in rasti. Odločno tudi želi, da se podjetja z večletnimi obrambnimi pogodbami zavežeju cilju povečanja svojih kapacitet. Samozavestni Michel nam nato še zagotovi, da bo vse to investiranje v obrambno industrijo EU dalo neke vrste pospešek tehnologiji in inovacijam.

To kar opisuje Michel je Evropska Unija, ki jo ne prepoznamo več – niti ni takšna, ki bi v praksi delovala. Morda bo največji uspeh Vladimirja Putina ta, da je spremenil DNA Evropske Unije (morda pa je le povzročil, da so padle medijsko ustvarjene maske Evropske Unije). Poizkus ekonomske integracije in gospodarskega stimulusa na osnovi obrambe ima posledice in zahteva določene predpostavke. Vkolikor zgradimo obrambno industrijo potem potrebujemo vojne, da jih hranimo. omo poleg Ukrajine enako storili za Gruzijo? Bi se želeli zanašati na to, da naša rast BDP temelji na vojnah v Afriki? Vkolikor se ZDA umaknejo ali to pomeni, da moramo pobrati štafeto tam, kjer so jo zapustile ZDA?

Michel želi geopolitično Evropo in svoje pismo zaključi z znano frazo iz hladne vojne, da vkolikor želite mir se pripravljajte na vojno. To ni hladna vojna ampak je vroča kinetična vojna v Ukrajini. Bodo ta orožja v michelovem vojnem gospodarstvu govorila v imenu neuspehov diplomacije? Kakšen je naš zgodovinski doprinos temu konfliktu? Ali nebi začeli od tam?

Slog katerega uporablja Michel je dramatičen in nevaren. Nekateri naši starejši državljani se še spomnijo kako je živeti v vojnem gospodarstvu. Michelov ohlapen način komunikacije je na tem delu popolnoma nespoštljiv. Prav tako je neiskerno, da potrebujemo vojno gospodarstvo za pomoč Ukrajini. Osredotoča se na svetlejše točke te vojne – solidarnost, ki jo EU pokaže do Ukrajine in gospodarska rast, ki bi lahko bila posledica vse bolj cvetočega vojnega gospodarstva. Michel namenoma ignorira temno stran te vojne saj je potrebno sprejemati veliko težkih odločitev, ki vplivajo na življenje ali smrt. Samo poglejte Izrael do kakšnih absurdov se to potem razvije.

Nejasno je zaenkrat ali Michel nastopa samostojno ali pa pripravlja teren za voditelje kot je Emmanuel Macron ali pa za naslednjo sestavo Evropskega parlamenta? Macron je nedavno omenjal evropske sile v Ukrajini in obrambno unijo. Mnenja smo, da je takšna ohlapna in nekoordinirana retorika neodgovorna. Ustvarja pogoje za krepitev ustrahovalnih zgodbic, da javnost ni v položaju soditi o dogodkih v okviru racionalnega. Prav tako ne prispeva nič k rešitvi bolj temeljnih nasprotij med državami članicami EU. Potem pa je tu še Evropski Parlament za katerega se pričakuje, da bo po junijskih 2004 volitvah zanihal še bolj v desno. Potrebno se je upreti skušnjavi, da si omejimo politične možnosti samo na obrambo. Evropa bo še posebej na področju diplomacije morala postoriti veliko več, da bi lahko nekoč postala samostojen geopolitičen igralec.

Ohlapno, Nekoordinirano, Neodgovorno in Navijaško

Oddelek Za Idiotske Komentarje

Zelensky: “Vojne ne bo konec dokler je okupiran Krim.”

Koliko ukrajincev bo še mrtvih zaradi posledic idiotskih politik Zelenskega? Vojne bo konec, ko se bodo ljudje odločili, da je dovolj…dovolj. In to ne bo z ukrajinsko obvladovanim Krimom. Izpogajano premirje je politična in gospodarska realnost. Nobena stran ne bo zmagala. To nima nobene povezave z “všečkanjem” Putina.

Stanje anket v Franciji glede Evropskega Parlamenta

Nacionalni Zbor Marine Le Pen ubija Renew/Modem z 12 točkami prednosti 30-18. To je samo Francija in ne celoten parlament ampak v tem se jasno vidi padajoča priljubljenost rothschildovega palčka Macrona ter potapljanje sredinskih na splošno.

Sestava francoskih sedežev

Renew in Zeleni bodo dobesedno odleteli v Franciji. Zmagovalec bo Nacionalni Zbor. zeleni bodo povsod poraženi.

Solidarnost z Ukrajino

Solidarnost z Ukrajino se povsod suši. Podpora Ukrajini je tako “globoka”, da se je v EU zaključila zaradi žita. Resno.

Kako je Ukrajina premagala rusko blokado žita

27.2.2024 je Council on Foreign Affairs pojasnil kako je Ukrajina premagala rusko blokado žitaric. Nekdo bi pričakoval, da bi to poželo valove navdušenja povsod. No zgodilo se je nekaj drugega.

Sabotaža žitaric s strani poljskih kmetov

Upor proti poceni uvozu je povzročil, da je bilo na Poljskem namenoma raztrešeno ukrajinsko žito v obsegu 160 ton v okviru velikih demonstracij kmetovalcev v državi proti nepošteni konkurenci. Ukrajinski namestnih predsednika vlade Oleksandr Kubrakov je nedeljsko uničenje koruze blizu poljske železniške postaje – četrti takšen incident v zadnjih mesecih – kot dejanje “nezakonitosti in neodgovornosti”. Ko je delil slike kupov žitaric raztrešenih iz vagonov je na omrežju X zapisal: “Te slike prikazujejo 160 ton uničenih ukrajinskih žitaric. Žitarice so bile v tranzitu v pristanišče Gdansk in nato v druge države. Četrti primer vandalizma na poljskih železniških postajah. Četrti primer nezakonitosti in neodgovornosti.” Ukrajinski predsednik Volodimir Zelensky je malce za tem opozoril: “Vkolikor se ne bo izvedlo korakov za rešitev težav s Poljsko na meji bomo zaščitili naš posel.”

Solidarnost z Ukrajino je tako globoka, da Zelensky opozarja Poljsko, da “bomo zavarovali naš posel.” Pa ni samo Poljska, kmetovalci po celotni EU so besneče jezni zaradi ukrajinskega žita in koruze.

Evropska podpora ukrajinskemu žitu še bolj razjarila kmetovalce

Bloomberg poroča, da je evropska podpora ukrajinskemu žitu kmetovalce še bolj razbesnela.

Poteza EU, ki so jo sprejeli ta teden, bo podaljšala trgovinske ukrepe z Ukrajino in je dobesedno zlila bencin na že tako razjarjene in tudi zafrustrirane proizvajalce žitaric od Poljske do Francije. Predhodni dogovor iz 20.3.2024 predvideva nadaljno opustitev carin in kvot za eno leto kar pomeni, da bo Ukrajina lahko nadaljevala z prodajo žita na skupnem tržišču 27 evropskih držav.

Ukrajina je samo ena od skrbi evropskih kmetovalcev in ni krivec za upad cen žitaric. Uvoz pa je postal glavna težava. Ta disonanca predstavlja precejšen izziv za politike saj je potrebno usklajevati prioritete doma z podporo Kijevi v boju proti “ruski invaziji”. Poljska, kjer so kmetje ta teden ponovno blokirali več kot 500 cest je zagrozila, da bo podaljšala prepoved žitaric in celo zaustavila dobave žita drugim članicam EU. “Preplavljeni smo z ukrajinskimi žitaricami in vlada mora najti rešitev,” je povedal vodja sindikata kmetovalcev OPZZ Slawomir Izdebski. V Franciji je predsednik Macron je podporo Ukrajini vgradil v osrednji steber svoje “misije”, da bo zaustavil vzpon skrajne desnice na prihajajočih volitvah junija 2024. Njegova vlada dela vse na tem, da ugodi kmetovalcem – uvedli so koncesije oziroma subvencije za vse od stroška goriva do pesticidov in zelena pravila.

Očitno sežejo macronova zelena načela samo do evropskih volitev junija 2024. Njegova ustrežljivost je premajhna in močno prepozna. Mimogrede, so ti kandidati solidarnosti sploh premislili o ideji, da bi Ukrajini dovolili sprejem v EU, kjer bi lahko svoje žitarice prosto prodajala?

Ukrajina te vojne ne bo zmagala, čas je za novo strategijo

Nemški kancler Olaf Scholz zavrača dobavo Taurus raketnih sistemov Ukrajini. Politična realnost na zahodu je, da politična podpora ukrajinski pomoči pada. V Nemčiji po zadnjih anketah komaj polovica prebivalcev podpira dobave orožja. V Italiji je ta podpora še precej manjša. Z vrnitvijo fiskalnega zategovanja mora sedaj podpora Ukrajini tekmovati z domačimi politikami. Lahko trdite, da so republikanci v ameriškem Kongresu neodgovorni a tega zagotovo nebi počeli, če bi večina ameriškega elektorata podpirala Ukrajino. Ko absolutna zmaga ni več realistična možnost potem je drugi najboljši možni izid izogib porazu.

Imamo solidarnost in potem imamo solidarnost

Anketa za anketo kaže na podporo Ukrajini a so vse ankete napačne saj nikogar ne vprašajo “Koliko ste pripravljeni plačati za podporo Ukrajini.” V EU obstaja solidarnost a se preneha pri žitaricah in orožju. V ZDA si “predsednik” Joe “Let’s go Brandon” Bribe’em obupno želi, da bi se vojna nadaljevala. A še vedno nima cilja. Je bidenov cilj identičen cilju zelenskega: “Vojne ne bo konec dokler je okupiran Krim.” Ne vemo, ker Joe Bribe’em tega ne pove. Bribe’em prav tako ne pove koliko je pripravljen zagotoviti. Je potrebnih novih 150 milijard ali bo potrebno 1 bilijon USD ali več?

Lindsey Graham pozval Ukrajino, da prisili več mladih moških v vojno z Rusijo

Politični osel Lindsey Graham potuje v Kijev in pozove Ukrajino, da naj prisili več mladih moških v vojno z Rusijo. Senator Graham je obiskal Ukrajino in iz sebe naredil osla in tako dokazal, da je tega sposoben na več različnih kontinentih. Na tem mestu pa imamo tudi predlog, ki bi morda ta kompleksen problem rešil: “Lindsey Graham naj vodi napad skupaj z predsednikom sveta evrope Charles Michelom.” Medtem pa se pripravite na pokol sredinskih strank, zelenih in vojnih hujskačev na naslednjih volitvah v Evropski Parlament.

Senator Graham, senator Klobuchar, senator McCain in Poroshenko 31.12.2016 v Kijevu.
CEO Palantirja na obisku pri Zelenskem.
In kot jebena neslana Covid Lockdown poboj “z eksperimentalnimi mrna genskimi terapijami” naroda šala so trenutni dogodki že naplavili na politično motiviranih demonstracijah predsednika polpismenih Slovencev in vrhovnega vodja kulta Janeza Janše oziroma “politične” stranke SDS. Dotična oseba je lutka NATO ter hlapec Bruslja in Izraela in je 100% garant za nadaljevanje vpletanja Slovenije v začetek tretje svetovne vojne. Njegova politična stališča, ki jih zastopa so stališča globalistov in ne slovenskega naroda.
Tudi Tanja Fajon in kult komunizma preoblečen v politično stranko SD je zgolj podaljšek globalističnih politik in globalistične miselnosti v Sloveniji. Pri SD gre podobno kot v primeru SDS za grupacijo sistemskih priviligirancev, ki so povečini prisesani na javni – davkoplačevalski denar bodisi v javnem sektorju bodisi v državnih podjetjih kjer požirajo to, kar zasebno gospodarstvo ustvarja. Vkolikor vlado prevzame SD je nadaljevanje vpletanja Slovenije v tretjo svetovno vojno zagotovljeno, kot so tudi zagotovljene vse narodu škodljive globalistične politike – naprimer teorija spola, LLGTBQ, multi-kulti družba, neto-nič emisijska družba, človek last sistema in se ga zato lahko vedno zamenja z drugim človekom tudi če ima tovarniško napako in je črne ali pa rumene polti.

Ukrajinska korupcija: Obama, Biden, Soros, Schiff, Bolton, Pelosi, Kerry, Romney, Clinton –>

<– Ukrajinski biološki laboratoriji: Rusija trdi, da so vpleteni Pfizer, Moderna, Merck, Obama, Soros, Clintonovi, Bidenovi, Rockefellerji & drugi