Putin: Unipolarnega sveta je konec, Zahod se bo soočil z “menjavo elit”, Rusija je postala še močnejša

Ruski predsednik Vladimir Putin je podal dodatne opombe pred International Economic Forumom v St.Petersburgu. Sporočil je, da so anti-ruske sankcije povzročile samo težave ljudem v EU in ljudem na zahodu na splošno saj se EU in zahod soočata z podivjanimi cenami pogonskih goriv in hrane, strahom pred inflacijo, ogromna pomanjkanja v sistemu dobaviteljskih verig. Putin je razglasil tudi konec unipolarnega sveta, kot smo ga poznali, saj je izjavil, da “V zadnjih nekaj desetletjih so se formirali novi močni centri na planetu, vsak od njih razvija svoje lastne politične sisteme in javne inštitucije, vsak tudi implementira svoje lastne modele gospodarske rasti in seveda vsak od teh novih centrov ima pravico, da se brani, da si zagotovi nacionalno suverenost. Govorimo o resničnih procesih, o resnično revolucionarnih, tektonskih spremembah v geopolitiki, globalnem gospodarstvu, tehnološki sferi v celotnem sistemu mednarodnih odnosov.” Prav tako je povedal, vsaj sodeč po prevodu medijev s podporo ruske države, da:

Ruski predsednik je kritiziral Evropsko Unijo glede odločitve o uvedbi anti-ruskih sankcij, odločitev je označil za “noro” in “ne dobro premišljeno”. Putin je povedal, da je njihov cilj sesutje ruskega gospodarstva v eni potezi, a to jim je spodletelo. Namesto tega so EU politiki zadali resen udarec svojim lastnim gospodarstvom saj so sami sprožili visoko inflacijo, je povedal Putin. Ocenjuje, da je strošek “sankcijske vročice” nekje okoli 400 milijard USD do sedaj samo v letu 2022 povedal pa je tudi, da bodo ukrepi postali samo breme na ramenih običajnih ljudi. Ruski predsednik tudi trdi, da je Moskva pripravljena na pogovore z “ljudmi, ki razumejo, kaj se bo zgodilo” o normalizaciji logistike in transporta ter, da je pripravljena povečati izvoz umetnih gnojil in hrane in to kljub špekulacijam o ruski blokadi ukrajinskih dostav.

https://sputniknews.com/20220617/putin-era-of-unipolar-world-has-ended-despite-attempts-to-preserve-it-at-any-cost-1096410547.html

“Jasno je zakaj so izvajali to propagandno kampanijo in kaj pomenijo vse te izjave o 200 proti 1 rubelj/dolar menjalnem tečaj ter izjave o tem, da se bo naše gospodarstvo sesulo. Vse to je bilo – in tudi ostaja – samo orodje v informacijski vojni, gre za poizkus vzpostavljanja psihološkega pritiska na rusko družbo. Nekatere globalne valute izvajajo samomor.”

Vladimir Putin

Glede EU je Putin povedal sledeče:

“Evropska Unija je popolnoma izgubila svojo politično suverenost in birokratske elite plešejo po ritmu nekoga drugega, sprejemajo vse, kar se jim naroči od zgoraj s tem pa povzročajo škodo svojim lastnim prebivalcem in svojim lastnim gospodarstvom.”

Vladimir Putin

Putin je povedal tudi, da bo prišlo do “zamenjave elit” na zahodu zaradi “revolucionarnega” premika, ki ga je povzročila ukrajinska vojna in ker sta šle ZDA in EU malce predaleč.

“Takšna odsotnost od realnosti, odmik od zahtev družbe, bo neizbežno pripeljala do porasta populizma in do rasti radikalnih gibanj do resnih družbenih in gospodarskih sprememb, pripeljala bo do degradacije in v bližnj prihodnosti do zamenjave elit.”

Vladimir Putin

V govoru je Putin v bistvu razglasil, da so poizkusi zahoda, da uničijo rusko gospodarstvo in ga spravijo na kolena, spektakularno spodleteli ter, da sedaj škodujejo zahodu.

Ukrajina je pravkar dobila velik pospešek pri apelu za EU članstvo v petek 17.6.2022 saj je “direktorica” bloka 27 narodov izrekla polno podporo pri statusu kandidatke. Predsednica “direktorica” Ursula von der Pfizer Lugen-Leyen je prvič najavila, da Evropska Komisija (ki je s strani volivcev neizvoljena vodstvena struktura EU) priporoča, da “se Ukrajini dodeli status kandidatke. Seveda se razume, da bo država izvedla nadaljne reforme.”

“V očeh Komisije je Ukrajina jasno pokazala aspiracije in odločnost, da sprejmejo evropske vrednote in standarde. Vsi vemo, da so Ukrajinci pripravljeni umreti za evropsko perspektivo. Želimo si, da skupaj z nami živijo evropske sanje.”

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/statement_22_3822

Dan pred tem, torej v četrtek 16.6.2022 so v Kijev pripotovali z vlakom francoski predsednik Emmanuel Macron, nemški kancler Olaf Scholz ter italjanski predsednik vlade Mario Draghi (vsi agenti DAVOS kluba) kamor so dostavili enotno sporočilo močnega signala podpore Ukrajini v luči ruske invazije. Javno so podprli ukrajinsko pot v EU in pozvali k “takojšnjemu statusu kandidatke za EU“. Trenutno Francija vodi rotirajočo EU predsedstvo. Voditelj Francije (oziroma lutka Rothschildovskega bankirskega klana) je med obiskom v Kijevi povedal, da “bo status opremljen z načrtom, ki bo vseboval tudi situacijo na Balkanu in sosednjh regijah, še posebej v Moldaviji.” Zanimivo je, da je Macron von der Rothschild omenil Moldavijo ni pa omenil Gruzije, ki ni v prvem planu, s tem pa seveda razjezil voditelje Gruzije, ki so zaradi tega verbalno Bruslju namenili nekaj trdih besed. Kar se pa tiče Ukrajine, tudi z močno podporo vodilnih EU držav, bo proces potencialnega članstva trajal več let morda celo več desetletij, so povedali uradni predstavniki.

Preberite tudi: Eurocona gre v fragmentacijo, Christine Lagarde kapitulirala

Pozno v petek je ukrajinsko-židovski predsednik Volodymyr Zelenska pozdravil odločitev glede statusa kandidatke za EU ter povedal, da “gre za prvi korak glede EU članstva in ta pot bo zagotovo pripeljala našo zmago bližje.” Von der Leyen-Pfizerjevi se je zahvalil za “zgodovinsko odločitev” Komsije, ki pa bo še počakala na uradno odobritev vrha 24 držav EU, ki bo 23.6.2022. Zelensky je povedal, da njegova država navdušeno pričakuje “pozitiven rezultat”.

V ozadju te situacije pa preži Moskva, ki je ta teden sklenila, da malce zviša pritisk na Evropo z drastičnim znižanjem pretoka zemeljskega plina za svoje največje stranke v Zahodni Evropi, posledično so cene za energijo poletele še višje. Ruski predsednik Vladimir Putin je v izjavah podanih na isti dan, kot von der Leynove izjave o predhodni odobritvi članstva v EU povedal, da stroški Evropi naraščajo zaradi neomajne pro-Ukrajinske pozicije in anti-ruskih sankcij. Ocenil je, da bo EU vknjžila “izgube v višini vsaj 400 milijard USD” zaradi do sedaj sprejetih paketov sankcij uperjenih proti Moskvi. Ponovno je zavrnil kakršnokoli odgovornost za globalno gospodarsko ohlajanje in povedal, da so inflacija, cene energije in prehranska kriza vse posledica politik zahoda. Dodatno je še napovedal potencialno katastrofalen razvoj dogodkov v globalni prehranski verigi, ki je že močno načeta. Sodeč po poročanju teletrader.com portala:

Putin je povedal, da bi lahko pomanjkanje umetnih gnojil ceno hrane potisnilo še višje in povedal, da bi Rusija lahko povečala svoj izvoz gnojil in žitaric. Prav tako je povedal, da “temačne napovedi” glede stanja ruskega gospodarstva” niso postale resničnost in, da je njegova vlada uspešno zaustavila rast inflacije v Rusiji. “Po doseženem vrhu pri 17.8% je inflacija sedaj 16.7% in še vedno upada”, hkrati je tudi povedal, da so javne finance stabilne in, da oblasti uvajajo ukrepe s katerimi bodo še dodatno ohladili gospodarstvo, ki se dobesedno pregreva.

https://www.teletrader.com/putin-eu-to-lose-400b-due-to-russia-sanctions/news/details/58080029?ts=1655472748683
Gonzalo Lira opozarja na dejstvo, da NATO želi z Rusijo zanetiti tretjo svetovno vojno. Ameriška vlada na čelu z Joe Bdenom pripravlja v bližnji prihodnosti vojaško eskalacijo ob pomoči poljakov in litvancev. First strike nuclear option. Neodvisni poročevalec Gonzalo Lira prav tako pojasni, da se je vojna v Ukrajini začela zato, ker je ukrajinska vojska zbrala 100000 vojakov in so hoteli najprej v sredini marca 2022 zasesti Donbass nato pa nadaljevati z invazijo v Rusijo. To so stvari, ki jih v Sloveniji, ki je 100% pod nadzorom NATO informacijske vojne, v medijih ne boste slišali nikoli.

V izjavah glede gnojil in krizo proizvodnje hrane, ki je bila sprožena v luči vojne, je Putin povedal, da “za to ne morete kriviti Rusije” hkrati pa tudi povedal, da to danes še ni problem s tem pa namignil, da bi ustrezna dejanja in odziv zahoda lahko ublažila prihajajočo krizo.

Ne glede na vse pa ameriški voditelji na čelu z dementno lutko, ki se je zavihtela v Belo Hišo s pomočjo volilne prevare pod okriljem Domnion Voting Systems, brez predaha krivijo Putina za “močno globalno pomanjkanje gnojil”, kot je povedala rep.Khanna v četrtek, saj Kongres sprejema korake za ščitenje ameriških kmetov in posledično ameriških potrošnikov pred prihajajočim udarcem.

Kako izgleda razkritje globalističnih izdajalcev v praksi. Republikanec Dan Crenshaw je agent World Economic Foruma in globalistov v ameriškem senatu. Takšne izdajalce iz vrst republikancev američani imenujejo RINO (Republican In Name Only, podobno kot v Sloveniji domoljubi in nacionalisti – samo na papirju in v pogovoru). Takole izgleda situacija, ko se Crenshaw pojavi v javnosti.
Nekaj informacij o globalističnih gnezdih BlackRock in Vanguard. Gre za dva največja upravljalca premoženja na svetu, ki obvladujeta preko 60% vsega centralnobančnega FIAT investicijskega kapitala. Sta tudi glavna krivca za astronomske cene nepremičnin, saj sklada kupujeta celotne soseske in posledično ameriškemu narodu ostajajo zgolj “nepremičninske” drobtinice z strašansko ceno. Resnično zlobni organizaciji.

Ukrajinska korupcija: Obama, Biden, Soros, Schiff, Bolton, Pelosi, Kerry, Romney, Clinton –>

<– Zaščita pred propadom valute

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.