Še en velik razlog, da ne kupite kitajskega telefona

Glede na stalni tok anti-Kitajske propagande (bodisi resnične bodisi neresnične), so varnost in zasebnost najbrž na vrhu prioritet mnogih, ki razmišljajo o tem, ali bi kupili kitajski pametni telefon. Vendar obstaja, najbrž še bolj pomemben – z zdravjem povezan – razlog, da dvakrat premislimo…

Za večino ljudi danes, je njihov pametni telefon na dosegu roke 24 ur na dan. Je v njihovih žepih medtem, ko so v službi, je v njihovih rokah med vožnjo domov z vlakom in leži na omarici zraven postelje v spalnici, ko gredo spat. Statistin Martin Armstrong zapiše, da s tem nivojem bližine in uporabe, se mnogi ne morejo otresti zoprnega občutka, da tvegajo poškodbe samih sebe na dolgi rok.

Preberite tudi: Temna stran računalnikov, pametnih telefonov in tablic: Modra svetloba povzroča raka, uničuje vaše oči in povzroča, da se ponoči nemirno obračate v postelji

Medtem, ko so zaključki dolgotrajnih raziskav o učinkih sevanja mobilnih telefonov še vedno težko dostopni, si tisti, ki bi se radi zavarovali proti tej stavi lahko oprejo na to infografiko, ki prikazuje telefone, ki oddajajo največ sevanja, ko jih držite pri ušesu/možganih med klicanjem.

Nemška zvezna pisarna za zaščito pred radiacijo (Bundesamt fur Strahlenschutz) ima obsežno podatkovno bazo pametnih telefonov – starih in novih – skupaj z nivoji sevanja, ki ga oddajajo.

Preberite tudi: 5G omrežje uporablja identično EMF valovanje kot Pentagonovi sistemi za obvladovanje množic

Trenutno zaradi visokega sevanja najbolj škodljiv telefon je Mi A1 kitajskega proizvajalca Xiaomi. Na drugem mestu je prav tako kitajski telefon – Oneplus 5T. Pravzaprav sta ti dve kitajski podjetji precej močno zastopani na tem seznamu, saj 8 od 16 telefonov, ki oddajajo največ škodljivega sevanja, izdelujeta prav ti dve podjetji. Applovi telefoni višjega razrea, kot je iPhone 7 in nedavno predstavljeni iPhone 8 so prav tako zastopani na seznamu telefonov, ki oddajajo največ sevanja, prav tako je na seznamu pametni telefon Pixel, ameriškega proizvajalca Google.

Medtem, ko nekih splošnih usmeritev za “varne nivoje” sevanja mobilnih telefonov ni, nemški verifikator in certifikator za okoljsko prijaznost “Der Blaue Engel” (modri angel) certificira samo telefone, ki imajo specifično absorbcijsko stopnjo manj kot 0.6Watt/kg. Vsi telefoni na spodnjem seznamu/infografiki imajo več kot 2x višjo vrednost sevanja, kot jo dovoljuje okoljski certifikat “Der Blaue Engel”. Pogled na lestvico sevanja pametnih telefonov si lahko spremenite, saj obstaja tudi seznam telefonov z najmanj sevanja.

Več infografik boste našli na Statista.

“Najverjetneje nič pomembnejšega, kajne?”

<– Google v preiskavi v Avstraliji zaradi domnevnega sledenja uporabnikov telefonov na stroške uporabnikov

Subliminalna modifikacija obnašanja preko TV, računalnika definirana v US-Patent – 6506148 –>

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.