Ameriška in Evropska ekonomija pred kolapsom

Objavljeno 10.12.2011 na http://www.infowars.com/us-eu-economies-set-to-collapse/

Mnogo ekspertov verjame, da bo neuspešno ukrepanje glede poglabljajočih se evropskih fiskalnih problemov s strani prodanih EU voditeljev pripeljalo do kolapsa EU sanj.

Med tem profesionalci verjamejo da je spodletel poizkus ukrepanja proti ključnemu problemu ki naj bi bil, po njihovih besedah, neskončno rastoč dolg. Le tega primerjajo s kopanjem luknje vse globje. Le to pa lahko pripelje do razpada Unije in propada skupne valute.

Press TV je intervjujala Rodney Shakespeare-a, profesorja Binarne ekonomije, iz Londona.

Kar sledi je prepis intervjuja:

PRESS TV:
Torej Rodney Shakespeare, naj Vas najprej vprašamo, kaj želi Nemčija, torej če bo vprašala davkoplačevalce da bail-out-ajo Euro, v primeru, da se EU dežele poslužijo železnih fiskalnih ukrepov, kateri odstranjujejo proračunsko suverenost in pahnejo na desetine milijonov ljudi v leta in leta odrekanja? Ali ni to načrt, ki ga ima Nemčija?

RODNEY SHAKESPEARE:
Evropejci so v luknji in kopljejo globje, lahko bi celo dejali, da imajo svoje glave v pesku in riti nastavljene visoko v zraku. V vsakem primeru so se sedaj popolnoma razprodali Goldman Sachs-u in bankirjem, rezultat česar bo, da bodo ljudje v Evropi še naprej zgubljali svoje službe, imeli bodo veliko nižji standard življenja, nižje penzije, več težav, ki se bodo vlekla desetletja. Bojim se, da je taka osnovna situacija sedaj v EU in v primerjavi z Veliko Britanijo, nam že vladajo bankirji ki poizkušajo biti glavni z zlorabo finančnega sistema za kontrolo nad vsem. Situacija je zelo sramotna, spodnesti moramo to globalno elito in preiti na novo paradigmo razmišljanja. V tem trenutku pa žal ni niti najmanjšega znaka kakršnegakoli novega razmišljanja, ki bi naslovil ključni problem, to je, kot je de-facto ugotovil Max Keiser, neskončna rast dolga, ki ne more biti nikoli več poplačan.

PRESS TV:
Rodney, ali lahko v grobem komentirate nekaj ur staro novico, ki prihaja iz ortodoksnega vira, v obliki generala Martin-a Dempsey-a, ki je dejal, da se poraja izredna zaskrbljenost nad preživetjem EUR valute zaradi potencialnih nemirov in razpada Evropske Unije.

RODNEY SHAKESPEARE:
Da, v tem trenutku Američani krivijo Evropejce, ampak seveda so Američani prav tako sokrivi pri propadanju tega prevarantskega sistema kot Evropejci, ampak ima popolnoma prav. Jaz mislim da Evropa bo kolapsnila, ko bodo počili obvezniški trgi bo to udarilo po derivatih, to pa so ameriške banke same komentirale, da bo pomenilo to velike velike težave. Če pogledate maso in trg derivatov, je dovolj, da kolapsne samo 3-4% derivatov, pa je to že skoraj isto, kot celoten svetovni BDP.

PRESS TV:
Ampak kako, oprostite, da Vam skačem v besedo, kako je možno, da bi ameriški general javno objavil tako opozorilo, ali ni v tem dejanju nekaj zelo pomembnega?

RODNEY SHAKESPEARE:
Da, sporoča nekaj, ne samo zavedanje o povezanosti teh problemov, ampak kar se prav tako dogaja, predvsem v Ameriki, sproženo s strani Zionistične entitete, je da gre Amerika v vojno, zato da prikrije vse ekonomske težave. Američani želijo kriviti Evropo, in potem vse obtožbe pridejo nazaj do njih in potem bodo šli v vojno, to je glavni razlog, zakaj stopnjujejo napetosti v tem trenutku in seveda lahko stvari zelo lahko uidejo popolnoma izpod nadzora.

PRESS TV:
Torej Rodney, ali bo potem ZDA in Velika Britanija na eni strani in Evropa na drugi strani? Ali je to razlog za odhod Velike Britanije iz EU in bodo nato z ZDA?

RODNEY SHAKESPEARE:
Torej mislim da bodo razhajanja pri razpadu Evrope, ampak pada cel sistem, sistem, ki se zanaša na neskončno kreacijo denarja, na obresti od obresti in uporabo tega denarja za vse, razen za realno ekonomijo. In ker seveda ne bodo naslovili teh problemov, je pravzaprav vseeno v katero smer se bo obrnilo. Sistem pada in vojna bo sredstvo s katerim bodo to zakrili. Dejstvo pa je, da ne bodo oporekali bankirjem, kar bi pravzaprav morali storiti, kontrolirati bankirje, in potem prisiliti centralne banke držav, da izdajajo brezobrestna posojila za javne projekte, za mikro kredite, za okoljske projekte, za razpršitev lastništva pri srednjem in velikem sodelovanju, in isti mehanizem lahko uporabijo, za obvladajvanje svojih državnih dolgov. Ampak tega ne bodo storili, ker so kontrolirani z miselno naravnanostjo obresti in sesanja premoženja k temu 1% in tega sigurno ne bodo spremenili. Dokler tega ne bodo storili, je Evropa zablokirana tako kot vsakdanji ljudje prav tako kot Amerika, kjer zadeve postajajo vse slabše in slabše.

PRESS TV:
Rodney, gremo nazaj v Veliko Britanijo, in geopolitičen izpad le-te zaradi odločitve Davida Camerona, mislim saj so ostale države predstavljale del prispevkov, ki jih Velika Britanija pobere zaradi trgovanja, torej sedaj, ko se je to zgodilo, kako bodo ostale države reagirale proti veliki Britaniji v ekonomskem ali vsaj finančnem smislu? Kaj ne bo to porinilo Veliko Britanijo v še globjo recesijo?

RODNEY SHAKESPEARE:
Poglabljajoča se recesija se dogaja v tem trenutku po celi Evropi in naš izvoz bo padel in da, tudi mi smo del tega nazadovanja. Samo hitro dejstvo o Evropi, sedaj odločitve za Evropo sprejemajo popolnoma neizvoljeni birokrati, na čelu s tem belgijskim “twit-om” Ron Frey-em, ki vodi vse. Nastale bodo velika politične napetosti med ljudmi, ki nočejo te centralizacije in ljudmi ki trpijo ekonomske posledice. Zato vidim velike težave in sigurno neke vrste razpad Evropske Unije.

Uncategorized

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.