Temna stran računalnikov, pametnih telefonov in tablic: Modra svetloba povzroča raka, uničuje Vaše oči in povzroča, da se ponoči nemirno obračate v postelji

Računalnik in pametni telefon se uporablja tudi po več kot 10 ur na dan. Najnovejše znanstvene študije so pokazale, da modra svetloba, ki jo oddajajo naši računalniki, tablice in pametni telefoni lahko povzroči raka, uniči vaše oči in povzroči nespečnost.

Proizvajalci naprav uporabljajo zaslone, ki svetijo veliko modre svetlobe, brez da bi za tem stal zlobni namen, ampak zgolj iz razloga, ker je poceni proizvesti svetle LED luči, ki oddajajo nore količine frekvenc modre svetlobe (svetloba z valovno dolžino med 450 in 495 nanometri.)

Rak:

Nova študija španskih, britanskih in kanadskih znanstvenikov, ki je bila objavljena v ponedeljkovi izdaji dnevnika Environmental Health Perspectives, je ugotovila povezavo med modro svetlobo in rakom prostate in dojk. Študija je prav tako odkrila, da druga svetla svetloba, kot naprimer rdeče in zelene LED svetilke, niso povezane z rakom.

Slepota:

Številne študije kažejo, da modra svetloba iz naših naprav lahko privede do resnih težav z očmi. Naprimer, modra svetloba je povezana z makularno degeneracijo, ki je glavni vzrok slepote med starejšimi američani.

Nespečnost:

Vsesplošno znano je, da izpostavljanje modri svetlobi lahko pripelje do nespečnosti.

Kaj lahko storite, da se zaščitite?

Obstaja mnogo filtrov za modro svetlobo, ki jih lahko namestite na vaš računalnik, tablico ali pa telefon. Naprimer Amazon prodaja na stotine njih. Naprimer ekran svojega delovnega računalnika lahko prekrijete z prozornim plastičnim filtrom. Na telefonih si lahko namestite zaščitni stekleni ovitek, ki je hkrati filter za modro svetlobo. Naprenosniku lahko namestite statično lepljivo prevleko, ki je hkrati tudi filter na modro svetlobo. Vse naprave, ki jih lahko držite v rokah, lahko uporabljate v “nočnem načinu”, ker ta ne uporablja modre svetlobe ponoči ampak bolj rdečkast sijaj. Tako to naredite za svojo napravo z Windowsi, s svojim iPhonom in svojo napravo na osnovi Androida.

<–5 napak v razmišljanju, ki Vam otežujejo življenje po nepotrebnem

6 navad, ki so bolj nevarne kot kajenje cigaret–>

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.