Iranski zunanji minister grozi z objavo imen zahodnih diplomatov, ki so prejemali podkupnine, da so ustvarili iranski jedrski dogovor

Iran ni zadovoljen. Ko se je v sredo Trump umaknil iz iranskega jedrskega dogovora, so bila evropska podjetja soočena z težko odločitvijo. Ali bodo nadaljevali s poslovanjem z Iranom in tvegajo prepoved opravljanja posla v ZDA in s katerokoli banko, ki posluje z ZDA? Ali pa bodo prenehala poslovati z Iranom? Odgovor na to vprašanje bo postal bolj jasen v naslednjih nekaj tednih, ko bo Steve Mnuchin in fantje z zelenimi sončnimi očali pri Treasury – Zakladnici, začel uvajati nazaj sankcije,ki so veljale pred letom 2015. Mnuchin je prvi sekretar zakladnice, ki je pozitiven glede kaznovanja kršiteljev sankcij, upajmo da to postane tradicija. Iran je objavil sledeči videoposnetek:

 

 

 

In to pismo:

 

 

V pismu najdemo zanimiv del, ki govori o:

iran-podkupljeni-diplomati

Tik pred objavo Trumpa, da ZDA odstopajo od dogovora, je imel Zarifov tiskovni predstavnik nekaj za povedati, kar se nanaša na tisti del pisma:

Želim si, da bi lahko dejal, da sem šokiran, da Iran plačuje zahodnim diplomatom in uradnikom pogajanja, na katerih se sprejme dogovor, ki je Iranu dal vse, kar je želel, v zameno pa ni zahteval ničesar.

 

Prevod: Torej, John Kerry je pravkar zapustil sestanek na L’Avenue v Parizu s tremi iračani. Prijatelj je sedel blizu mize in je slišal Johna Kerya kritizirati Donalda Trumpa. Iranci so imeli 5 varnostnikov in zapustili prizorišče v diplomatskih vozilih. Ali se je Kerry registriral pri FARA? (FARA = Foreign Agents Registration Act) – kot predstavnik ameriške vlade je potrebno vsake stike s tujimi agenti prijaviti in registrirati…povod po svetu.

Torej sedaj bo očitno prišlo do razpada zelo slabega iranskega jedrskega dogovora. Pri razpadu tega dogovora, bodo očitno prišla na dan imena ljudi, ki so s kriminalnimi dejanji omogočala izigravanje ameriških sankcij, omogočala financiranje terorizma in financiranje jedrskega programa z vohunjenjem po Evropi,predvsem Franciji. Nagradno vprašanje seglasi: kdo in katere inštitucije so v Sloveniji sodelovale pri tem globalnem organiziranem kriminalu in komu bodo odgovarjale? Sodiščem v ZDA ali sodiščem v Sloveniji oziroma v EU?

obama-iran-nukes

obama-iran-miljarda

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.