Vrhovni žvižgač iz NSA: Kibernetični napad se je zgodil zaradi “prevare davkoplačevalcev” s strani obveščevalnih agencij

Kaj naj si mislimo o globalnem kibernetskem napadu z WannaCry ZeroDay ranljivostjo, ki se je zgodil med 12 in 15.5.2017 z orodjem za kibernetično vojno, ki somimogrede  v paketu “izginili” iz CIA in NSA strežnikov in si jih lahko po zaslugi Wikileaks Vault7 razkritij pogledate tukaj?(samo v angleškem jeziku)

Dokumentirali smo že, da obveščevalne agencije namenoma ustvarjajo digitalne ranljivosti, nato jih namenoma pustijo odprte, nas pa izpostavljene in ranljive. Washingtonov blog je povprašal žvižgača NSA, ki je najvišji po činu do sedaj, Bill Binney, kaj si misli o napadu. Binney nam je povedal:

To jaz imenujem kratkovidno omejeno razmišljanje iz strani varnostno-obveščevalne skupnosti. To že nekaj let imenujem prevara davkoplačevalcev. Najprej ustvarijo šibkosti nato jih ne popravijo in tako smo vsi izpostavljeni napadu. Nato, ko se napad zgodi, govorijo, da potrebujejo več denarja za kibernetsko varnost – absolutna prevara. To je šele druga prevara javnosti. Prva prevara so bili napori okoli terorizma, kjer so dejali, da morajo prestrezati vse podatke, da bi preprečili terorizem – vnovična laž. Dejali so, da ker morajo zbirati vse podatke, potrebujejo ogromno denarja. Nato, ko se teroristični napad zgodi, izjavijo, da potrebujejo več denarja, ljudi in podatkov, da lahko zaustavijo teroriste. Še ena prevara od začetka. (Vojna proti terorizmu je “kornet sladoleda, ki liže sam sebe”, saj ustvari veliko več teroristov, kot jih zaustavi). In končno, zadnja prevara “rusi so to storili”. To je poizkus začetka nove hladne vojne, ki pomeni še eno veliko prevaro ameriških davkoplačevalcev. Glede kibernetične varnosti, bi predlagal predsedniku, naj NSA in CIA naroči, naj popravijo kibernetične probleme za katere vedo da obstajajo. Potem bomo mogoče imeli nekaj kibernetične varnosti.

Zaključek tega je, da naj se naše obveščevalne službe skoncentrirajo rajši na našo obrambo, kot pa da se osredotočajo na ofenzivna krivodejstva. Binney je tisti direktor NSA, ki je ustvaril njen program za množično nadziranje digitalnih informacij. Služil je kot senior tehnični direktor v agenciji, pod seboj je imel 6.000 zaposlenih v NSA, 36-letni NSA veteran je poznan kot “legenda” v agenciji in je hkrati najboljši analitik in dešifrer, kar jih je NSA kadarkoli imela. On je naredil zemljevid Sovjetske strukture poveljevanja in nadzora, preden so drugi sploh ugotovili, kako bi to naredil. Prav tako je napovedal Sovjetske invazije preden so se sploh zgodile (v 70ih je dešifriral poveljevalni sistem Sovjetske Zveze, kar je omogočilo, da so ZDA in zavezniki lahko v realnem času spremljali vse vojaške formacije Sovjetske Zveze in njihovo gibanje vključno z ruskim atomskim orožjem).

Binney je pravi McCoy. Kot smo omenili v 2013, so Binneya intervjujali praktično vsi vodilni mainstream mediji vključno z: CBS, ABC, CNN, New York times, USA Today, Fox News, PBS in mnogi drugi.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.