Finski “Soldiers of Odin” (Odinovi vojaki) najavili lov na posiljevalce & pedofile v kontroverznem videoposnetku

Finska policija preiskuje nedavno objavljeni videoposnetek preko socialnih medijev, ki ga je objavila skupina ljudske mlice oziroma običajni ljudje s Finske, ki so pravico vzeli v svoje roke, z imenom “Soldiers of Odin”. V njem so najavili sezono lova na posiljevalce in pedofile.

Sezona lova na pedofile je odprta.

Video, ki ima arabske in angleške podnapise, in je bil sedaj že izbrisan iz Facebooka in Vimeo, prikazuje skupino zamaskiranih mož občelenih v temno, oboroženi z kiji in verigami, ki korakajo proti kameri v zimski temi, spremljava pa je heavy metal glasba. Ena od oseb, ki igra vlogo govorca najavi da, “Sezona lova na pedofile se je odprla!

Govorec poudari, da imajo na muhi “spolne turiste, ki so vdrli v našo državo in lovijo naše otroke“. Hkrati pojasni, da bodo Odinovi vojaki vzeli pravico v svoje roke, ker oblasti in politiki ne storijo ničesar.

Odinovi vojaki (Soldiers of Odin) prav tako trdijo, da je polovica povpraševanj po mladoletnih deklicah prišla od Arabcev. A skupina poudarja, da je lov odprt za “domače pedofile in posiljevalce vseh barv”.

“Zagotavljamo Vam, da bo zmenek z nami nepozaben. In hej, brez skrbi, policije ne bomo poklicali,” izjavljajo.

Video je odgovor na več primerov spolne zlorabe mladoletnikov, ki so jih zagrešile skupine tujcev v Oulu in Helsinkih, katere je aretirala policija. Uprava nacionalne policije je Helsinško policijo zaprosila za oceno, ali gre pri objavi za zločin iz sovraštva do etničnih skupin, ter da določi katere preventivne in druge ukprepe naj se sprejme zaradi videoposnetka.

Uprava nacionalne policije trdi, da “se na sume zločina ne more sistematično odgovarjati z resnimi prekrški“. Da pa je situacija še bolj tragična, pa so poskrbeli z izjavo, da “odzivanje na spolne zločine z zločini nasilja ne pripomore k zaščiti človeškega življenja in zdravja niti ne prispeva k javni varnosti”.

<– Gibanje rumenih telovnikov postalo globalno

Finska opustila eksperiment z univerzalnim temeljnim dohodkom po dveh letih –>

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.