Močno oborožen islamski ekstremist aretiran v New Mexico; uril 11 otrok za izvajanje strelskih obračunov po šolah

39 letni Siraj Ibn Wahhaj in Lucas Morten sta vodila improvizirano urjenje v Amalia, New Mexico.

Posodobitev: Fox News poroča, da je Wahhajev oče neobtožen sosnovalec bombnega napada na WTC leta 1993:

“Ozadje Wahhajeve družine je bilo kontroverzno že pred njegovo aretacijo. Wahhaj je sin imama iz Brooklyna, prav tako sliši na ime Siraj Wahhaj, katerega so tožilci označili za neobtoženega sosnovalca bombnega napada na WTC 1993 leta, je poročal New York Post. starejši Wahhaj, ki vodi mošejo Masjid At-Taqwa, je bil osebna priča v procesu Sheik Omar Abdel Rahman, zloglasni “slepi šejk” je bil obsojen leta 1995 zaradi načrtovanja terorističnih napadov na ZDA. Hujrah in Subhannah Wahhaj, ki je poročena z Mortonom, sta hčerki Wahhaja seniorja. Mlajša Wahhajeva je poročena z Leveilleom, je poročal New York Post in se skliceval na javne zapise in izjave, ki jih je imam napisal januarja v objavi na Facebooku. –Fox News

wahhaj-senior

Oblasti, ki so iskale pogrešanega 4-letnega dečka iz Georgie, trdijo, da sta njegov oče in še en moški, urila skoraj ducat otrok na odročnem delu New Mexica z namenom, da bi otroci izvajali strelske obračune po šolah z avtomatskim orožjem, poroča AP.

wahhay-jr

Policija pogrešanega otroka ni našla, Abdul-ghani Wahhaj je pogrešan od decembra v Jonesboro, Georgia. So pa oblasti odkrile 11 drugih otrok starosti od 1 do 15 let, ki so bili nastanjeni v “najbolj žalostnih pogojih za življenje in revščini, ki sem jo kadarkoli videl”. V objektu so bili najdeni tudi ostanki fantka, ki pa še niso pozitivno identificirani s strani medicinskih preiskovalcev.

Oblasti trdijo, da je oče 3 letnega otroka materi dejal, da želi izvesti izganjanje hudiča na otroku in da bo peljal otroka v park, nato pa se ni nikoli več vrnil.

Siraj Ibn Wahhaj, 39, in Lucas Morten sta vodila improvizirano vadbišče v Amalia, New Mexico. Opisovalo se jih je kot “težko oborožena in smatrana za ekstremista islamskega prepričanja”, to so besede šerifa Taos okrožja Jerry Hogrefeja, ki so bile objavljene v izjavi na facebook strani agencije v soboto.

jeffry-hogrefe-taos-sherrif

Šerif Hogrefe je dejal, da so oblasti nadzirale vadbišče in odločitev za pridobitev naloga za preiskavo je padla takoj potem, ko je preiskovalec iz Georgie posredoval sporočilo od nekoga na vadbišču, ki je dejal, da stradajo in potrebujejo vodo.

“V petek zjutraj, 3 avgusta 2018, je 8 članov TCSO Sheriff Response Team (SRT) ob pomoči štirih članov državne OSI enote izvedlo nalog za preiskavo. Celodnevna operacija je minila brez večjih incidentov ali poškodb, a ko smo se soočili z obema moškima, ki sta zavračala verbalne direktive, Wahhaj je bil v notranjosti objekta močno oborožen z AR15 puško, pet polnih nabojnikov za 30 nabojev, štirimi napetimi pištolami, eno celo v svojem žepu, smo ga bili primorani nevtralizirati. Veliko več nabojnikov z naboji smo našli na improviziranem vadbišču, ki je obsegal majhen potovalni prikoličar, vkopan v zemljo in pokrit s plastiko, brez vode, vodovoda ali elektrike. “Edina hrana, ki smo jo videli, je bilo nekaj krompirjev in škatla riža v umazani prikolici.” je dejal Hogrefe. “Najbolj presenetljivo in šokantno pa je bilo, da je ekipa našla skupno 5 odraslih in 11 otrok, ki so izgledali kot begunci iz tretjega sveta, ne samo brez hrane ali sveže vode ampak tudi brez obutve, osebne higiene in v bistvu umazanimi cunjami namesto oblek.” Pogrešan otrok iz Georgie ni bil lociran med otroci.”

new-mexico-kamp-radikalnih-islamistov

“Sporočilo poslano tretji stranki je v delu preprosto vsebovalo tekst: “Stradamo in potrebujemo hrano in vodo,” je dejalHogrefe. “Vedel sem, da ne moremo čakati na drugo agencijo, da vstopi, morali smo se podvizati in preveriti situacijo sami kar se da hitro.”

Medtem ko so se osumljenci najprej upirali predaji oblastem, so bili kasneje odpeljani v zapor brez poškodb. Tri ženske, za katere se domneva da so matere otrok so bile prav tako aretirane. Jany Leveille, 35; Hujrah Wahhaj, 38; Subhannah Wahha, 35; Ženske so bile nato izpuščene po zaslišanju v petek a so bile kasneje spet aretirane zaradi zanemarjanja in zlorabe otrok, kot je pokazala nadaljna preiskava.

new-mexico-crazy-islamist-women

“Več mesecev je sosede skrbelo zaradi sumljivega vadbišča zgrajenega na odročni lokaciji nižine v New Mexicu, trdijo da so svoje skrbi prijavili več mesecev prej, preden so šerifovi uradniki vdri na vadbišče, ki je opisano kot majhni kapmer v zemlji. Oblasti so dejale, da so pri preiskavi v petek naleteli na očeta, ki je bil oborožen z več kosi strelnega orožja, vključno z avtomatsko puško. Dejali so tudi, da so prepričani, da je strelišče na področju vadbišča. Skupina je v Amalia prispela decembra z dovolj denarja za nakup špecerije in gradbenega materiala, sodeč po izjavah Tyler Andersona, 41 letnega avtomehanika, ki živi v bližini. –KTUU

Anderson je dejal, da je srečal oba moška iz skupine, nikoli pa žensk.

new-mexico-kamp

“Mislili smo, da počnejo kar počnemo mi, da so si nabavili kos zemlje in se odklopili iz omrežja.” je dejal Anderson.

<–Videoposnetek: Resnica o migrantih 2018   Strokovnjaki svarijo: Islamizacije države se ne more preprečiti, če muslimansko prebivalstvo doseže 16%–>

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.