“To zaključi razpravo” – Izraelska študija pokazala, da je naravna imunost 13x bolj učinkovita kot cepiva pri zaustavljanju delte

Dr.Anthony Fauci in ostali COVID svetovalci so ponovno v zmoti glede “znanosti” COVID cepiv. Potem, ko so ameriškemu narodu sporočili, da cepiva nudijo boljšo zaščito, kot naravna imunost, je nova izraelska študija ugotovila, da je resnica ravno obratna: Naravna imunost (in “naravna” okužba) ponuja bistveno boljši ščit proti delta sevu, kot pa cepiva.

Študijo Bloomberg opisuje kot “največja analiza v realnosti, ki primerja naravno imunost (pridobljeno z predhodno okužbo) z zaščito, ki jo nudi eno najbolj potentnih cepiv trenutno v uporabi.” Nekaj dni nazaj smo omenili, kako občudovanja vredno je, da osrednji mediji vse bolj prepuščajo glas znanstvenikom, ki kritizirajo Bidenovo agendo promocije boosterjev (poživitvenih odmerkov). No ta študija postavi pod vprašaj kredibilnost zanašanja na cepiva glede na to, da so v študiji ugotovili, da imajo cepljeni 13x večjo verjetnost okužbe kot pa tisti, ki so bili predhodno okuženi in 27x večjo možnost izrazitih simptomov.

Alex Berenson, novinar za znanost, ki je večkrat podvomil v učinkovitost cepiv in mask pri preprečevanju okužb z COVID, je študijo označil za zadostno, “da za vedno zaključi debato o cepivih proti naravni imunosti”. (Twitter blokira njegove twite, zato so lahko navedeni samo v obliki povezave )

https://twitter.com/AlexBerenson/status/1430639009190096900

https://twitter.com/AlexBerenson/status/1430639540092477442

https://twitter.com/AlexBerenson/status/1430639698897252355

Povzetek poročila objavljenega v Science Magazine:

Nova analiza se nanaša na podatkovno bazo Maccabi Healthcare Services, ki zajema okoli 2.5mio izraelcev. Študija, ki sta jo vodila Tal Patalon in Sivan Gazit pri KSM – oddelek za raziskave in inovacije, je v dveh analizah ugotovila, da ljudje, ki so bili cepljeni januarja in februarja so junija in julija ter v prvi polovici avgusta imeli 6 – 13x večjo verjetnost, da se okužijo, kot pa necepljeni ljudje, ki so bili predhodno okuženi s koronavirusom. V eni od analiz se je primerjalo več kot 32000 oseb v zdravstvenem sistemu. Riziko razvoja simptomatičnega poteka COVID-19 je bil 27x večji med cepljenimi, riziko hospitalizacije pa je bil 8x višji.

Tokrat podatki pustijo jasno sliko, da je naravna okužba in posledično imunost resnično boljša možnost za zaščito proti delta sevu kljub dejstvu, da ZDA ne priznavajo že okuženih, ki imajo protitelesa in jih to ščiti pred virusom. Izrael je bil prva država, ki je dosegla široko pokritje s cepivom, sedaj pa so v nezavidljivi situaciji: Dnevni primeri okužb so dosegli nove rekordne nivoje, saj delta varianta prebija zaščito s cepivi kot vroč nož, ki reže skozi maslo.

Okužbe v Izraelu – dnevno število okužb in 7-dnevno povprečje

V najslabšem primeru rezultati študije predstavljajo dobre novice za osebe, ki so že prebolele COVID hkrati pa poudarijo tudi izzive, ko se zanašamo samo na imunizacijo s cepivi zato, da bi premagali pandemijo.

Ta analiza je pokazala, da naravna imunost zagotavlja dlje trajajočo in močnejšo zaščito proti okužbi, simptomatičnemu poteku bolezni in hospitalizaciji zaradi delta seva,” so zapisali znanstveniki. Na žalost pa je študija prav tako pokazala, da je katerakoli od oblik zaščite časovno omejena. Zaščita zaradi naravne imunosti sčasoma zbledi kot zbledi tudi zaščita, ki jo nudijo cepiva: Riziko, da se cepljeni okužite z delto je 13x višji, kot pa riziko razvoja druge okužbe, če se je originalna bolezen zgodila med januarjem in februarjem 2021. To je bistveno višja stopnja zaščite, kot pa pri ljudeh, ki so zboleli bolj proti začetku izbruha.

Dodatno so v študiji ugotovili, da enojni odmerek cepiva tistim, ki so bili predhodno že okuženi, pozitivno pripomore k močnejši zaščiti. Kljub vsemu pa nam podatki ne povedo ničesar o dolgoročnih koristih, ki naj bi jih imeli zaradi poživitvenih odmerkov. Zadnji podatki nakazujejo, da cepiva ne nudijo niti blizu 90% zaščite, ki jo je promovirala ameriška FDA (in slovenski NIJZ) po krizni avtorizaciji uporabe. Druge študije ugotavljajo precej škodljivih stranskih učinkov, ki jih povzroča mRNA injekcija in so tudi precej bolj pogosti, kot se je domnevalo.

Celotno študijo si lahko preberete na tej povezavi.

“To me precej skrbi” : izumitelj mRNA cepiv je delil viralni pogovor, ki dokazuje povišanje COVID okužb v najbolj precepljenih državah –>

<– Gibraltar in Islandija doživljata OGROMEN porast Covid primerov kljub več kot 90% precepljenosti

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.