Paris pripravlja že petintrideseto odstranjevanje migrantskih kampov od leta 2015

Francoska vlada je najavila, da pripravlja “evakuacijo” kampov ob kanalih v Parizu, kjer se je naselilo skoraj 2500 migrantov v šotore in improvizirana zavetišča.

pariz-migrantski-kampi-stmartin

Kanal St.Martin v Parizu 22.5.2018

Tokratna intervencija je že 35 po vrsti, skupaj 28.000 migrantov iz ilegalnih kampov od leta 2015, kriza pa še vedno preokupira prestolnico Francije.

Ilegalni prišleki iz Afganistana, Eritreje, Sudana in še dlje so se hitro nabrali na bregovih kanalov Saint-Martin in Saint-Denis, ter zasedli pešpoti, ki jih tradicionalno parižani uporabljaljo za rekreacijo in prostočasne aktivnosti, sedaj pa so spremenjene v WC pod milim nebom in pralnice.

Županja Pariza Anne Hidalgo je opozorila, da število ilegalcev hitro lahko preseže 3.000, hkrati pa dodala, da morajo francozi degradacijo svojega okolja sprejeti kot neizbežno.

“Francozom lažemo, ko trdimo, da je to začasna kriza in da bomo to popravili z imigracijskim zakonom,” je dejala Hidalgo. “Bodimo praktični: Poiščimo zavetišča za ljudi, ki spijo v kampih, nato pa poglejmo njihove situacije.”

Popularni tekaški dogodek “Grand Paris” je bil nedavno odpovedan zaradi varnostnih problemov, ki jih predstavljajo omenjeni kampi, ki se razprostirajo preko trase proge.

“Neizvedljivo se nam zdi prečkanje teh kampov danes, ker je prehod nemogoč in je težko speljati dirko po sredini begunskega taborišča,” so pojasnili uradni predstavniki. “Šport za nas ostaja velik socialni vektor. Ne sme postati vir izključevanja.”

Ironično so migranti sami šokirani nad kravalom, kriminalom in obupom, ki so ga pomagali pripeljati v “Mesto svetlobe”.

paris-tent-cities

“Učitelji v šoli so nas učili o Franciji in kakšno čudovito mesto je bila” je neka mlada migrantka dejala Local France, “nisem si mislila, da bo takole”.

Za migrante, ki bodo evakuirani ne obstajajo nobeni jasni načrti, kaj bo z njimi po odstranitvi, a po prejšnjih intervencijah sodeč, intervencija številka 36 ni daleč.

Pariz bo gostil poletne olimpijske igre leta 2024, a niz nedavnih terorističnih napadov, pogostih družbenih nemirov in jasna nezmožnost efektivnega spopadanja s problemi povezanimi z migranti lahko ustvari strupeno okolje za mednarodno tekmovanje.

<-Sodobna Francija menja cerkve za mošeje  Sirski konflikt je dimna zavesa skrite vojne->

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.