Bo Deutsche Bank (DB) povzročila naslednjo globalno krizo?

Mednarodni Denarni Sklad oziroma IMF je Deutsche Bank že označil za sistemsko najbolj nevarno banko na svetu.

Profesor ekonomije in prava Dr.William Black, University of Missouri, Kansas City

Profesor ekonomije in prava, William Black, ve zakaj in pojasnjuje:

Deutsche Bank (DB) predstavlja takoimenovano “Nacionalni šampion” banko in je z naskokom največja v Nemčiji, a v resnici je to največja kriminalna organizacija v Nemčiji. To je kar izjava glede na to, kakšna prevara je VW…

Noro je ravnanje, da se dopušča Deutsche Bank prevaro za prevaro za prevaro…

Goljufajo glede vsega, kar si lahko predstavljate in ponavadi se jih pri prevari ujame, kar pa samo po sebi ni dober znak njihove sposobnosti, celo kot tatovi. Celo v ZDA ni volje po preiskavi Deutsche Bank…Ko je regulator v New Yorku poizkušal uvesti preiskavo praks poslovanja Deutsche Bank je vrhovni bančni regulator v ZDA – Office of the Comptroller of the Currency temu oporekal. Diskreditiral je regulatorje iz New Yorka ter trdil, da sploh ne obstajajo takšne težave in podobno, kasneje pa se je izkazalo, da so bile to laži Office of the Comptroller of the Currency.

V Deutsche Bank so se prejšnji teden, pod obtožbami o prevarah in pranju denarja, vsuli nemški regulatorji.

Deutsche Bank in izpostavljenost ostalih bank, Vir: IMF

Preberite tudi: Tisoč milijard EUR močna časovna bomba v bankah znotraj eurocone

Deutsche Bank je definicija “Too Big To Fail.” Ko odprete angleško/nemški slovar, je pod besedno frazo “Too Big To Fail” slika logotipa Deutsche Bank. Zato ji nikoli ne bo dovoljeno propasti in regulatorjem nikoli ne bo dovoljeno, da bi jo pravilno regulirali. Profesor Black trdi: “Kar bi Vas moralo zanimati je, zakaj Deutsche Bank krši veljavne predpise povsod in zato ker samo Bog ve, kaj bo njihova naslednja poteza…

“To se bo nadaljevalo dokler se nekaj dramatično ne spremeni. Na koncu lahko povzročijo naslednjo krizo…V teh okoliščinah bo bail-out, a bo to najverjetneje pomagalo sprožiti še eno gospodarsko krizo. Ko je največja banka v tretjem največjem gospodarstvu na svetu popolnoma disfunkcionalna, je tudi večja verjetnost, da bo nemško gospodarstvo padlo v recesijo. To je eden od potencialnih virov naslednje recesije, vidimo pa že veliko ljudi, ki opozarjajo na znake, da je resna recesija precej verjetno takoj za vogalom. Merjeno v času je to dve leti.”

Profesor Black, ki je bil vrhovni regulator v S&L (Savings&Loans kriza Wiki) krizi trdi:

Celoten sistem se oslabi, ker se ujame na svoji mega laži, ki pravi, da se moramo pretvarjati, da je Deutsche Bank banka in ne kriminalna organizacija.”

Za zaključek profesor Black poda nasvet:

“Dal Vam bom nasvet, ki ga dobite po recesiji, pred recesijo. Odplačajte svoj dolg, vsega, kar ga lahko. Ne izposojajte si, razen v določenih okoliščinah, kot naprimer če si boste kupili dom in gre za inteligentni nakup. Kupite si avto, ko ga lahko kupite z gotovino, ko je le mogoče…in vedno poizkusite biti neto varčevalec.”

Dr.William Black je profesor ekonomije in prava na University of Missouri Kansas City.

<– Je Turčija predglasnik globalne dolžniške krize?

Friedman o inflaciji – Hanke o hiperinflaciji –>

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.