Paul Craig Roberts sprašuje “Čigava vele-ideja je bila RussiaGate?”

Odgovor na vprašanje v naslovu tega prispevka je, da je Russiagate ustvaril direktor CIA John Brennan.

bennan

CIA je začela z takoimenovanim Russiagate zato da bi preprečila Trumpu normalizacijo odnosov z Rusijo.

putin-trump

CIA in vojaško-industrijski kompleks potrebujeta sovražnika zato da lahko opravičujeta svoje ogromne proračune in moč brez odgovornosti. Rusija je bila določena za to vlogo.

Demokrati so se pridružili temu, kot načinu napada na Trumpa. Upali so da ga bodo oblatili z sodelovanjem z Rusijo z namenom kraje predsedniških volitev Hillary in da bodo lahko na osnovi tega sestavili obtožnico. Mislim pa da demokrati niso razmišljali o posledicah slabšanja odnosov med ZDA in Rusijo. Javno udrihanje po Rusiji je bilo prisotno že pred Trumpom. Dogajalo se je potihoma leta in leta v neokonzervativnih krogih, v javnosti pa se je pojavilo med režimom Obame, ko je rusija blokirala Washingtonove načrte za invazijo v Sirijo in bombardiranje Irana.

Udrihanje po Rusiji je postalo bolj intenzivno ko je Washingtonov udar spodletel glede Krimejskega polotoka. Washington je imel namen, za ukrajinski režim, da vrže ruse ven iz njihovega pomorskega oporišča v Črnem morju. Cilj se je zafrustriral, ko je Krimea glasovala za pridružitev Rusiji.

Neokonzervativna ideologija hegemonije ZDA zahteva, kot osnovni cilj zunanje politke, da preprečuje vzpone drugih držav, ki lahko služijo kot omejevalec ameriškega unilateralizma. To je glavna osnova za sovražnost ameriške zunanje politike napram Rusiji in seveda so tu tudi materialni interesi vojaško/varnostnega kompleksa.

Udrihanje po Rusiji je veliko večje kot russiagate.

Nevarnost tiči v prepričevanju Washingtona da načrtuje Washington nenaden napad na Rusijo. Z ameriškimi in NATO bazami ob ruskih mejah in prizadevanjih za oboroževanje Ukrajine ter vključitev Ukrajine in Gruzije v NATO dobivamo več dokazov da Washington obkroža Rusijo za napad. Ne obstaja nič bolj nepremišljenega in neodgovornega kot prepričevanje jedrske velesile da jo boš napadel.

Washington se popolnoma zaveda da ni bilo nobenega ruskega vmešavanja v predsedniške volitve in državne volitve.

Vojaško/varnostni kompleks, neokonzervativci in demokratska stranka obtožbe zlorabljajo za to, da služijo njihovim lastnim agendam.

Te sebične agende so velika grožnja življenju na zemlji.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.