Nemčija opozarja, da bi se lahko zaustavile celotne veje industrije zaradi pomanjkanja plina

Zaustavitev bi lahko bila dolgotrajna je sporočil gospodarski minister Robert Habeck. Nemčija bi lahko bila prisiljena v zaustavitev celih sektorjev industrije vkolikor bo prišlo do nacionalnega pomanjkanja zemeljskega plina je za Der Spiegel povedal minister Robert Habeck.

“Vse tovarniške aktivnosti bodo suspendirane. To bo katastrofa za nekatere industrije. In ne govorimo o dveh dneh ali pa dveh tednih ampak o dolgotrajnem zaprtju. Govorimo o ljudeh, ki bodo izgubili službe in govorimo o regijah, ki bodo izgubile celotne industrijske komplekse,” je povedal Habeck. Minister pa je v nemškem slogu “Ein Reich Ein Volk Ein Fuhrer” povedal tudi, da so nemci, ki so sicer strahopetci, dvoličneži in precej “oprani” v glavo (tudi z Covid agendo), enotni v luči teh težav, enotni v anti-ruskih sankcijah, pripravljeni izdržati nekaj neugodja.

Na začetku tega tedna je Habeck povedal, da redukcija ruskih plinskih dobav Nemčiji odraža učinkovitost zahodnih sankcij in trdil, da EU omejitve glede dobrin in storitev, ki se jih prodaja Moskvi, onemogoča Moskvi uporabo denarja, ki se ustvari preko prodaje energije. V praksi sicer teh stvari ni opaziti, ker se je rubelj proti evru okrepil za 50% v nekaj mesecih, vse izvozne bilance Rusije, ki so jih imeli v načrtu popolniti do konca leta 2022, pa so bile popolnjene že v prvh štirih mesecih leta 2022. Edina razlaga, ki jo imamo uredniki tega bloga glede teh izjav nemškega gospodarskega ministra je ta, da pač dvoličneži iz nemške politične elite lažejo svojim državljanom, kar seveda ni edini takšen primer v nemški zgodovini, niti ni to neko pretirano presenečenje saj je laž že od nekdaj del nemške psihe in dokler bo Nemčija še obstajala bo laž vedno del njihove kolektivne psihe.

Prejšnji teden so se količine pretoka plina skozi plinovod Nord Stream iz Rusije v Nemčijo zmanjšale za 60%. Ruski energetski gigant Gazprom je povedal, da je težava tehnične narave zaradi zahodnih sankcij. Po besedah Gazproma nemškemu dobavitelju opreme Siemens Energy ni uspelo pravočasno vrniti enot za črpanje plina na kompresorske postaje. Popravljene turbine za ruski plinovod so trenutno obtičale v vzdrževalnem poslopju v Kanadi od koder jih Kanada ne pusti odpremiti zaradi sankcij Ottawe proti Rusiji. Siemens je povedal, da Nemčija in Kanada iščeta rešitev.

Putin: Unipolarnega sveta je konec, Zahod se bo soočil z “menjavo elit”, Rusija je postala še močnejša –>

<– Čarovnik iz Oza: Temna realnost, ki jo globoka država skriva pred svetom

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.