Facebook na poti proti ničli

Povzetek:

 •  Umazani triki Facebooka so bili izpostavljeni, nikoli več ne bodo pridobili popolnega zaupanja uporabnikov.
 • Alternativna socialna omrežja bodo kanibalizirala model socialnega omrežja, katerega je izumil Facebook.
 • Stroški varnostnih možnosti, pregledovanje informacij in izguba oglaševalskega denarja bodo Facebook naredili manj dobičkonosnega.

Končno je bil Facebook izpostavljen zaradi prevare, katera je. Nikoli nismo bili priča tako napihnjeni tržni kapitalizaciji zasnovani na ničesarstvu, samo popularnosti. Steve Jobs je uspešno napihoval Apple, ki za razliko od Facebooka, dejansko proizvaja izdelke in ima ogromno sledilcev. Tu bomo elaborirali več ključnih točk, o katerih je bilo govora leta in leta, sedaj pa očitno posluša celo trg:

 • Facebook ima šibek poslovni model. Uporabniki ne želijo gledati reklam, zato bo menedžment prisiljen v ukrepe, kot so “gray hat” (ali celo “black hat”) metode za pridobivanje podatkov in uporabo podatkov na načine, ki so v konfliktu z drugimi uporabniki.
 • Facebook je v svoji osnovi in bistvu primarno orodje obveščevalnih agencij (primarno vendar ne ekskluzivno CIA) in podaljšuje agendo programa DOD (Department of Defense) “Information Awareness” bolj, kot pa je vroč poslovni model.
 • Obstaja na tisoče socialnih omrežij, pravzaprav Ning ponuja uporabnikom platformo za ustvarjanje svojega socialnega omrežja. Edina unikatna stvar na Facebooku je, da je najbolj uporabljeno socialno omrežje, kateremu ljudje najbolj zaupajo, vendar to vse sedaj visi na tanki nitki zaupanja uporabnikov, ki so sedaj zaupanje popolnoma izgubili.
 • Mark Zuckerberg je neetični zviti voditelj, ki se ne more spremeniti, saj je odklopljen iz realnosti, nima nobene vizije, nobenega razumevanja o željah strank, in kar je najbolj pomembno: ukradel je Facebook Winklevossu.
 • Facebook je postal spamast v 2010, o količini manipulacij z boti se ne poroča. Lažne račune se kupuje in prodaja na črnem trgu, prodaja se programska oprema, ki lahko ustvari na stotine in tisoče lažnih profilov.

Na temelju zgornjih trditev menimo, da je resnična vrednost Facebooka nekje med 10 – 20 USD na delnico. Uporabimo “toplist” način, katerega Facebook sam promovira:

“Top razlogi, zakaj se Facebook hitro potaplja”

 • Uporabniki zapuščajo svoje račune,jih brišejo, postalo je “cool” da si izbrišeš Facebook profil. #DeleteFacebook
 • Mark Zuckerberg je svoje uporabnike poimenoval z “Dumb Fucks (neumni pojebanci)”, ta zapisnik sedaj kroži po svetu.
 • Cambridge Analytica ni edinstvena. To je osnovni model Facebookovega poslovnega modela (če ga lahko splohpoimenujemo poslovni model).
 • Katastrofa pri IPO (Initial Public Offering) je bila napovednik za stvari, ki so se kasneje zgodile.
 • Tožbe so samo začetek, ljudje so jezni.
 • Okrožje Cook County je vložilo tožbo zaradi prevare – to je javna vlada, ki toži Facebook zaradi resnih kršitev. Prevara ni nekaj kar preprosto preboliš. Potrebna so leta za izgradnjo ugleda, ter minute, da se pridobljen ugled izgubi.
 • Sodeč po Edwardu Snowdenu je Facebook družba za nadzorovanje.
 • Ko duh enkrat uide iz steklenice, ga je težkospravit nazaj noter. Najbrž nekateri uporabniki niso pomislili, da se to dogaja,drugi se na to spet niso ozirali oziroma jim ni bilo mar. Sedaj pa imamo gibanje za nadzor nad Facebookovim vohunjenjem za Vami.

Če se bo ta trend nadaljeval – kaj naj storijo investitorji? Prodajte,to je za začetek. Pogovorite se z odvetnikom, ki se spozna na vrednostne papirje, vkolikor ste delničar. To so dobre novice. Končno, razen če ne želite, da vam sledi na vsakem koraku,izbrišite svoj Facebook profil. To je edino pravo sredstvo. Ne morete zablokirat Zucka:

block-zuckerberg

Zapomnite si eno stvar. Facebook uporabniki – Facebook uporabljate s svojim privoljenjem. Avtor tega teksta je svoj FB izbrisal že pred leti, kot je to storilo na milijone drugih. Če Vam je res všeč ideja socialnega omrežja obstaja na stotine drugih. Lahko si postavite svoje socialno omrežje preko katerega boste delili družinske slike z babico. JomSocial lahko spremeni katerokoli Joomla stran v socialno omrežje.

Kaj imajo skupnega FTC (Federal Trade Commission), Nemška Vlada, Cook County Illinois ter še mnogi drugi? Vsi raziskujejo zlorabe Facebooka.

zuck-spying-fb

Tožbe niso nič novega, lahko celo trdimo, da se je Facebook sam rodil iz tožbe (Zuckerberg – Winkelvoss). Bistvo tega za investitorje je, da je to začetek nevihte sranja, ki se je kuhalo leta in leta, vendar metastaz ni bilo opaziti…do sedaj…

Facebook gre proti 0. Vkolikor ste v long poziciji, odprodajte, preden pade še globje. Delnice Facebooka ne podpira nič drugega, kot upanje in vroč zrak.

Še zadnja stvar, FakeNews se je začel na Facebooku, glejte članke tu, tu in tu. Odkar je bil izvoljen Trump, se je začel pogrom nad “Fake News” stranmi, med katerimi je Facebook na prvem mestu. To je platforma za FakeNews.

Novice so obstajale pred Facebookom in bodo obstajale še naprej. Facebook je za internet to, kar je bil laserski disk (zgoščenka) za industrijo hišnih filmov. Je zastarel, je prenapihnjen, je samo prehvaljen – v njem ni ničesar. Pojdite naprej droni. Tu ni ničesar več za videti…razen videoposnetka intervjuja z Markom  Zuckerbergom za BBC leta 2009…

 

<– Študija razkriva znanost izza soja-fantkov

Subliminalna modifikacija vedenja skozi TV, računalnik, opisana v US Patent #6,506,148

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.