Mastercard CEO: SWIFT plačilni sistem bi lahko bil zamenjan z CBDC v petih letih

Iz zadnjega sestanka dvoličnežev iz World Economic Forum v Davosu je prišel dolg seznam razkritij a ena zadeva je poniknila pod medijski radar (v Sloveniji je dobesedno medijski blackout glede WEF v Davosu, kar pomeni, da nas je peščica izbrancev že davno prodala v globalistično agendo uničenja narodne države in načrtne eksterminacije ter digitalnega suženjstva). Pod medijski radar so poniknile izjave generalnega direktorja (CEO) Mastercarda Michael Miebacha med pogovorom o prihodnosti čezmejnih plačil med narodi.

Miebach, ki je sodeloval na tribuni o CBDCjih (Central Bank Digital Currencies) v okviru WEF, ki jo je gostil Global Blockchain Business Council, je bil eden redkih sodelujočih, ki je imel voljo spregovoriti o tem, da bo SWIFT sistem, ki je bil dolgo časa dominiran s strani zahodnih interesov, postal odvečen zaradi proliferalicje digitalnih valut med centralnimi bankami. Pred samo nekaj leti so osrednji mediji CBDCje označili za “teorijo zarote” a sedaj so šepetanja o digitalnih valutah centralnih bank prišla v mainstream, blockchain tehnologije pa so prišle na osrednji oder Davosa v 2022. Ameriška FED je cel začela z aktivnimi javnimi razpravami glede ocene možnosti za maloprodajne produkte digitalnih valut.

Samo peščica obiskovalcev je bila pripravljena priznati razplet, ki ga je predlagal CEO Mastercarda, večina je mnenja, da bo SWIFT nadaljeval s svojo dominanco še več desetletij. A vendar skoraj vsaka večja centralna banka na svetu izvaja program digitalne valute, IMF pa je vse bolj glasen glede potrebe po globalnem sistemu digitalnih valut v bližnji prihodnosti zato, da bi s tem zagotovili “stabilnost” v luči dogodkov nacionalnih inflatornih kriz.

Samo v zadnjem letu smo bili priča trendu med vzhodnimi trgovinskimi partnerji glede obvodov NATO sankcij v luči vojne v Ukrajini. Po blokadi dostopa do SWIFT omrežja, ki omogoča vladam in centralnim bankam hitro in natančno izmenjavo podatkov ter prenos velikih vsot kapitala, so Rusija in zavezniki poiskali alternativne opcije (in jih tudi našli v izgradnji svojega sistema, ki zaobide SWIFT, njihov denar pa je vezan na vrednost grama zlata v rubljih, nafto lahko stranke od Rusije vedno lahko kupijo bodisi za fizično zlato bodisi za rublje). Z zavračanjem eurov in dolarjev za trgovinsko menjavo med 75% narodov sveta so tako euru kot ameriškemu dolarju šteti dnevi, še posebej zaradi dejstva, da vkolikor neka država ne soglaša z ameriško globalno politiko, jo to lahko stane zamrznitve vseh svojih sredstev in s tem tehnični bankrot – s pritiskom na en sam gumb. V tem kontekstu je ruski sistem veliko bolj pošten in svoboden. Izgleda, kot da so zahodne sankcije samo pospešile globalni premik stran od dolarja oziroma od dolarsko denominiranih struktur ampak ne smemo pozabiti, da je najbrž točno to, kar globalne inštitucije, kot so WEF in IMF, želijo. Z paleto novih CBDCjev v igri, bodo cenovne fluktuacije najverjetneje enako drastične kot smo jim bili priča pri Bitcoinu in drugih kriptovalutah. To pomeni, da bi bila kupna moč preveč nepredvidljiva za povprečnega potrošnika. To pa pripravi oder za skupine, kot so IMF in WEF, da “rešijo dan” z vzpostavitvijo globalnega sistema košarice, najverjetneje pod okvirom SDR (Special Drawing Rights) košarice, v imenu homogenizacije in stabilizacije različnih CBDC trgov v eno samo centralizirano entiteto.

Preberite tudi: Escobar: Kako bo Rusija udarila nazaj zaradi ZDA/EU deklaracije vojne

Medtem pa samo izbrana peščica globalistov iz Davosa javno naslavlja resnične posledice CBDCjev. Cilj globalne gospodarske centralizacije je bežno omenjen in to zgolj kot posledica v daljni prihodnosti. Mastercardov CEO je morda pomotoma izgovoril resnico – in sicer, da je v načrtu, da CBDCji prevzamejo globalno trgovino veliko hitreje kot večina ljudi pričakuje. Medtem pa je Rusija prenehala sprejemati rothschildovske ameriške dolarje in bruseljske eure za potrebe trgovanja, ker se zavedajo, da so ničvredni pisani papirčki z močno inflatorno/devalvacijsko komponento. Od tu naprej pričakujemo samo efekt snežene kepe, ki se vali po zasneženem pobočju.

Italjanski predsednik se ne more več gibati po Italiji brez, da bi ga jezne množice oblegale in zasipale z izjavami, kot je “assasino”.
Francotova Španija uvaja PCR testiranja za opičje ošpice. Dejansko so tako prizadeti.
New World Order ima nekaj svojih “Death Starov”. Ena od njih je sklad BlackRock (druga je sklad Vanguard, tretja spet WHO…). V tem videoposnetku lahko vidimo kobilnati obraz Nove Zelandije – Jacindo Ardern, kako je med najbolj strogimi lockdowni in prisilnimi cepljenji v Novi Zelandiji, ležerno biskala svoje gospodarje na sedežu BlackRock sklada v New Yorku kjer je dobila svoje nadaljne zadolžitve in napotke, kako izvajati sistematične zločine nad prebivalci Nove Zelandije.

Videposnetek: World Economic Forum 52 – letni sestanek v Davosu, poročilo dan 1. –>

<– “Pandemična pogodba” WHO je “povezana z globalnim digitalnim potnim listom in identifikacijskim sistemom”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.