Berite med vrsticami & Globalni voditelji nam natančno sporočajo kaj prihaja

Včasih je krepko-besedno zanikanje najbolj obremenjujoč dokaz, da je nekaj resno narobe.

Storm-Is-Coming

In ko zadeve postanejo resnično nore, je “spin” pogosto točno nasprotje resnice. V zadnjih dneh smo videli veliko zaskrbljujočih novic in veliko kaosa na globalnem finančnem tržišču, a oblasti nadaljujejo z zagotavljanjem, da bo vse čisto vredu.

Seveda smo bili priča popolnoma isti stvari tik pred veliko finančno krizo 2008. Guverner centralne banke FED Ben Bernanke je vstrajal na stališču, da recesija ne prihaja in ZDA so nadaljevale padec v največje gospodarsko ohlajanje od obdobja Velike Depresije. Ali naša družba doživlja podobno stanje zanikanja glede tega, kar nas pričakuje v letu 2018?

Tu je zbranih nekaj primerov nekaj novejših zadev, ki so jih izjavili globalni gospodarski voditelji, in kaj so resnično mislili…

Tesla Motors CEO Elon Musk: “We are definetly not going bankrupt.”

Prevod: “Zagotovo bomo bankrotirali.”

Tesla je podjetje, ki je bojda vredno 51 milijard USD, a realnost je, da gredo proti ničli. V zadnjih letih so izkrvaveli gromozanske količine gotovine in sedaj je dan obračuna končno prišel. Močan likvidnosten krč je prisilil podjetje k zamiku plačil ali pa dobavitelje prosi za gromozanske diskonte, veliko teh dobaviteljev pa je zaskrbljenih, da je Tesla tik pred kolapsom

Specifično, nedavna anketa, ki jo je opravil ugleden dobavitelj avtomobilske industrije med najvišjimi direktorji in je bla videna tudi na WallStretu, je pokazala, da 18 od 22 izpolnjevalcev verjame, da je Tesla sedaj finančno tveganje za njihova podjetja.

Medtem pa so se potrdila poročanja prejšnega meseca, da se Tesla vedno bolj zanaša na neto delujoč kapital (trenutna sredstva – trenutne obveznosti), specifično plačljive konte zato da olepšuje izgled likvidnosti, več dobaviteljev je povedalo, da je Tesla poizkusil podaljšati plačilne roke ali pa prosil za velik popust. V nekaterih primerih, kažejo javni zapisi, pa mali dobavitelji v zadnjih nekaj mesecih trdijo, da niso uspeli prejeti plačila za storitve, ki so jih dobavili Tesli.

Shark Tank miljarder Mark Cuban: “Ob strani imam pripravljene kar veliko gotovine.”

Prevod: “Verjamem da je delniški trg tik pred padcem.”

Mark Cuban ni neumen. Kot Warren Buffet sedi na ogromnih količinah gotovine in čaka, da se vrednotenja delnic vrnejo v okvire dolgoročnih povprečij. In ko se “tisto nekaj zgodi”, Cuban trdi, da je “pripravljen, željan in sposoben” narediti nekaj pogumnih potez…

Miljarder podjetink Mark Cuban je v ponedeljek CNBC povedal, da ima na zalogi veliko več gotovine, kot ponavadi, saj je zaskrbljen zaradi delniških trgov in stopnje zadolženosti ZDA.

“Zmanjšal sem na mogoče štiri delnice, ki dajejo dividende, dve short poziciji in Amazon in Netflix. Imam veliko gotovine ob strani,” je Cuban izjavil v “Fast Money Halftime Report”. “Sem pripravljen, voljan in sposoben investirati, če se kaj zgodi”.

Deutsche Bank: Od naših zaposlenih pričakujemo, da “ob vsaki priložnosti omejujejo ne-prioritetno potovanje” zato, da znižamo lastne stroške.

Prevod: Smo na robu propada in trenutno moramo prihraniti vsak cent, ki ga lahko.

Največja banka v Evropi niha na robu in zadnja poteza je še en dokaz več, da so ji šteti dnevi

Pozabite na dni, ko se je potovalo v prvem razredu na sestanke s strankami: Deutsche Bank, ki je bila deležna večjega reorganiziranja vodstva v zadnjem letu, naroča svojim zaposlenim, naj gredo na avtobus, ko je to mogoče.

Zadnja nepokončnost, ki je padla na pleča zaposlenih v banki, v okrožnici poslani s strani CFO James von Moltke, največja evropska banka – čeprav po tržni kapitalizaciji zagotovo ne – poziva svoje zaposlene, da “uporabijo vsako priložnost za omejevanje ne-prioritetnega potovanja” do konca leta in dodaja, da “z Vašo pomočjo bomo dosegli naša cilje pri stroškovni optimizaciji”.

Podsekretar v italjanskem kabinetu Giancarlo Giorgetti: “Upam, da se bo program kvantitativnega sproščanja nadaljeval”.

Prevod: Če ECB ne bo kupovala naših obveznic, je italjanski finančni sistem pečenka.

Italija bo skoraj zagotovo v središču nove evropske finančne krize in resnica je, da EU ne bo imela dovolj denarja za bail-out Italije, ko se bo zlomila.

Zato italjani obupno potrebujejo ECB, da nadaljuje z odkupom njihovih obveznic in nova italjanska Vlada to očitno zelo dobro razume

Podsekretar italjanskega kabineta Giancarlo Gioretti je izjavil, da upa da se bo program kvantitativnega sproščanja v ECB podaljšal, zato da bo pomagal zaščititi državo pred finančnimi špekulanti.

Italija mora prav tako ravnati kredibilno, da se bo lažje zaščitila, je izjavil Giorgetti v intervjuju za časopis Il Messaggero. Po katastrofi z mostom v Genoi, se bo izredna prošnja za povečanje sredstev pri EU najbrž še povečala, je izjavil.

Znamenja težav se prav tako nadaljujejo tudi v ZDA. Trgovinska vojna terja velik davek od podjetij vseh velikosti in včasih je ameriško podeželjstvo tisto, ki je najbolj prizadeto.

Naprimer, obeti za zaprtje tovarne Element electronics v Winnsboro, South Carolina, so popolnoma uničujoči za to skupnost

Televizije, ki so proizvedene v tej tovarni, so izdelane iz komponent, ki so uvožene iz Kitajske in carine naredijo sestavljanje TVjev tu izgubarski posel, je izjavilo podjetje. Podjetje se bori za odpustek a se tudi pripravlja na zaprtje.

winnsboro je sedež Fairfield County, kjer tretjina prebivalstva živi v revščini. Nezaposlenost med skoraj 23.000 rezidenti je druga najvišja v državi in kljub periodičnim odbojem, je število prebivalstva upadalo enakomerno skozi celotno zadnje stoletje.

“To bo mesto duhov,” je izjavil Herbert Workman domačin Winnbora.

V tem času in prostoru nas učijo, da smo optimistični, in to je lahko dobra stvar.

Ampak pride čas, ko slepi optimizem povzroči, da izgubimo stik z realnostjo in veliko ljudi verjame, da smo to točko že prečkali.

<– V novem “multipolarnem svetu” globalisti še vedno vodijo vse igralce        Nemčija razmišlja o bailoutu Turčije, da bi preprečila “vsesplošno gospodarsko krizo” –>

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.