Pentagonov izdal opozorilni ukaz: Pripravite se na vojno(do septembra?)

Objavljeno na http://www.infowars.com/pentagon-warning-order-prepare-for-war-by-september/

19.7.2011

Svet je samo še en napačen korak od popolnega finančnega, ekonomskega in geo-političnega zloma. Čeprav mainstream mediji umirjajo poročila o konfliktih na srednjem vzhodu v luči vrha zadolževanja amerike in ostalih ekonomskih dogajanj v ZDA in EU, poročanje o vojaški intervenciji v Iranu ni zgubilo pozornosti.

The Daily Crux poroča po povzemanju Economic Policy Journal-a in Zero Hedge-a:

Robert Baer ima zanimivo kariero, med drugim njegovo delo v Iraku v obdobju okoli 1990, kjer je organiziral opozicijo proti Saddam-u Hussein-u. (Bil je odpoklican po tem, ko je bil obtožen, da je poizkušal organizirati umor Saddam-a.) Po njegovi upokojitvi je prejel čin za visoke zasluge. Baer ni običajen CIA operativec. George Clooney je dobil oskarja, za igranje lika Baer-a v filmu Syriana(Bear je o tem napisal knjigo).  Seveda ne bo navajal mnogo njegovih virov v Izraelu, ZDA in drugod, ampak tistih nekaj, kar jih je poimensko navedel, so vsi v okviru obrambnih ministrstev v Izraelu. Ti viri so vsi javno opozorili da sta Netanyahu in obrambni minister Ehud Barak oba zelo naklonjena vojni. Baer se je pojavil na KPFK Los Angeles in v intervjuju opozoril da bo Izraelski premier Netanyahu “zelo verjetno zanetil vojno z Iranom v zelo bližnji prihodnosti”. Stvari pa postanejo še slabše, ko je Masters v intervjuju vprašal Bear-a, zakaj se ZDA ne mobilizirajo in preprečijo te vojne. Bear je odgovoril da je vojska proti, kot je proti bivši obrambni minister ZDA Robert Gates, ki je uporabil svoj vpliv že v Bush-ovi in Obamini administraciji, da je preprečil Izraelov napad. “Ampak sedaj ga ni več, in v Pentagonu je opozorilni ukaz za pripravo na vojno.” ključna izjava pa je “Obstaja skoraj sigurna informacija, da Netanyahu pripravlja napad na Iran, in to se bo najverjetneje zgodilo v Septembru, pred volitvami o palestinski državi. In upa, da bo potegnil ZDA v ta konflikt”, je v intervjuju pojasnil Baer.

Medtem, ko predsednik ZDA Obama ni v zadnjem času ravno pokazal odobravanja za Izrael(vsaj javno), bi se morebitni napad Izraela na Iran v Iranu dojemal kot napad ob odobravanju ZDA. V tem primeru bi Iran vojaško posredoval proti vsem vojaškim silam ZDA v regiji, posebej proti tem v Iraku ob prvih znakih težav. Poseldično temu bi ZDA vrnile z isto vojaško silo, morda bi celo mobilizirali jedrsko orožje, da bi onemogočili kakršnikoli odgovor Irana z isto vrsto orožja.

Kaj bi v takem primeru storila Kitajska je neznanka, ampak jasno je, da sta ZDA in Kitajska vpleteni v skrivno ekonomsko, finančno in digitalno vojno v virtualnem prostoru. Zadnja misija Združenih narodov se je javnosti prodala kot humanitarna/miroljubna misija, izven luči javnih medijev pa je ostala informacija, da je Kitajska odmaknila okoli 30.000 svojih delavcev iz Libijskih državnih naftnih ploščadi, posledično zaradi konflikta v tej državi. To seveda odpira vprašanje, če niso ravnanja Združenih narodov zgolj čuden poizkus obvladovanja naftnih interesov v Severni Afriki. Kako dolgo bo Kitajska potrebovala, da odloči, da so bili njeni interesi ovirani in se bodo v reševanje vključili z vojsko? Ali bi bil napad na Iran lahko tisti katalizator, ki bi pritegnil Kitajsko v ta miks interesov?

Po našem mnenju je to, kar gledamo na srednjem vzhodu že od leta 2002, vključno z destabilizacijo vlad v tej regiji v zadnjih 12 mesecih, postopno dogajanje, ki bo zanetilo vojno, ki utegne obkrožiti cel svet.

Če bo res kritično v septembru, ali kadarkoli v bližnji prihodnosti je nepomembno. Vojna prihaja v svet, kot je to vedno primer, ko se sesujejo ekonomije in ko trčijo državni interesi o resursih.

One thought on “Pentagonov izdal opozorilni ukaz: Pripravite se na vojno(do septembra?)

  1. All this is real interesting, but here’s the real kicker: Economist Nouriel Roubini has tweeted the link to the ZeroHedge story. As long-term EPJ readers know, I consider Roubini the most connected man in finance. He has a small house warming party and George Soros shows up. To ring in the New Year, he shows up at billionaire Russian oligarch Roman Abramovich’s New Year’s eve party. He gave Larry Summers stock in his company. Within hours of DSK being arrested, he tweeted that Christine Lagarde would take his place–as she has done. He is a consultant to most of the central banks in the world.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.