Angleški The Guardian promovira “globalne lockdowne” vsake 2 leti za boj proti podnebnim spremembam

Bilo je samo vprašanje časa. Londonski The Guardian je namignil, da bodo vsake 2 leti potrebni globalni lockdowni zato, da bomo rešili planet. Medijski outlet je uporabil (sedaj spremenjeno) alarmistično naslovnico “Globalni Lockdown potreben vsako drugo leto zato, da bomo dosegli CO2 cilje pariškega podnebnega akorda – študija”. Prispevek se nanaša na študijo objavljeno v reviji Nature, študijo so objavili raziskovalci na University of East Anglia, ki so prišli do zaključka, da morajo CO2 emisije upasti za isto količino, kot so med nedavnim obdobjem lockdownov “na približno vsake dve leti” zato, da bomo preprečili globalno segrevanje.

Študija, ki so jo objavili ne promovira globalnega lockdowna za dosego tega cilja, kljub popolnoma zavajujočemu naslovu v The Guardianu. Pravzaprav so v študiji pozvali k “popolnoma drugačnim metodam”.

Naslovnico so nato spremenil v malce manj zastrašujočo obliko in sicer “Padci CO2 emisij, kot so se zgodili med Covid, potrebni vsake dve leti – študija” potem, ko se je na medijski outlet sprožil tsunami neodobravanja.

Potem, ko so mnogi podnebni paničarji začeli prodajati okoljevarstvene dobrote lockdownov (oh zrak je tako čist, ptički ponovno pojejo na drevesih, v Benetkah se v vodi v kanalih vidijo ribe, ljudje končno ne uničujejo več narave, trošimo manj fosilnih goriv, ponovno vidim zvezde na nebu…), so nas nekateri začeli opozarjati, da bodo podnebni lockdowni postali realnost:

The Guardian ima za seboj (podobno kot v Sloveniji 24ur, Dnevnik, Delo, Mladina…) zgodovino prenapihnjenih alarmističnih podnebnih opozoril, da bomo do 2020 priča “milijonom” mrtvih, nekatera večja evropska mesta pod vodo in jedrski vojni zaradi globalnega segrevanja.

Guardianov alarmističen poziv k lockdownom je prišel samo nekaj dni potem, ko je World Economic Forum doživel pravi pogrom, ker je hvalil učinke lockdownov na mesta:

WEF (World Economic Forum) je objavil video v katerem hvalisajo “tišino” in čistejši zrak zaradi manjka ljudi a so video kasneje izbrisali, ker so uporabniki socialnih omrežij izpostavili, da mesta niso predvidena za tišino ter da lockdowni povzročajo mnogo ljudem ekstremne finančne težave.

To je bil vedno riziko pri množični implementaciji lockdownov. Ko enkrat Vaši voditelji vsilijo enega pod pretvezo javnega zdravja, te oblasti ne bodo izpustili iz rok. Ampak ne skrbite, oni samo sledijo “stroki in znanosti”. To je ta nova normalnost, ki jo je uspela vzpostaviti vaša pasivna ubogljivost. Bili bi naivni, če bi mislili, da bodo tehnokrati dovolili, da pozabite na novo normalnost.

Pariški sporazum o podnebnih spemembah – kaj Vam je RTVS zamolčala? –>

<– Evropski Green Deal: Ista histerija, isto uničenje

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.