Jihad na Danskem

Judith Bergman via The Gatestone Institute

– Danski pravosodni minister Soren Pape upa da bo rešil situacijo s kazenskim pregonom imama. Vendar so danski politiki očitno spregledali kritično dejstvo, da obstaja množica, ki je lačna takih pridig.

– Ta pridiga je klic k nasilju na židi.

– Ker se Korana ne da spremeniti, je ključno, da se obelodani, kaj piše v njem, tako ljudje vsaj vidijo dejstva s katerimi se soočajo, zato da bodo lažje ugotovili kakšne izbire bodo imeli na razpolago za svojo prihodnost in prihodnost svojih otrok.

Leta 2015 je Omar El-Hussein poslušal imama Hajj Saeeda v Al-Faruq mošeji v Copenhagnu, ki je povezana z Hizb-ut-Tahrirom, ki je obsodil medverski dialog kot “maligno” idejo in pojasnjeval da je prava pot, po Mohamedu, biti vojno z židi. Naslednji dan je El-Hussein umoril Dan Uzana, prostovoljnega židovskega stražarja židovske skupnosti, ko je ta stal pred Copenhagensko sinagogo. El-Hussein je prav tako ravno umoril Finn Norgaarda, filmskega režiserja, izven sestanka o svobodi govora.

Dve leti kasneje se ni nič spremenilo. Gostujoči imam iz Lebanona v Al-Faruq mošeji, Mundhir Abdallah, poučuje o ubijanju židov:

“Kmalu bo kalifat, ki bo uzakonil Allahovo šeriatsko pravo in oživel Sunna njegovega preroka, ki bodo bojevali jihad za Alaha, kateri bo združil islamski narod po tem ko je bil razgrajen in kateri bo osvobodil Al-Aqsa mošejo iz umazanije Zionistov, tako da bodo besede preroka Mohameda izpolnjene: “Sodni dan ne bo prišel dokler se muslimani ne bodo bojevali z židi in jih pobili. Židje se bodo skrili za skalami in drevesi, ampak skale in drevesa bodo dejale:”o musliman, o služabnik alaha, za menoj je žid, pridi in ga ubij.”…”

Besede preroka prihajajo iz dobro poznane hadite številka 6985.

Daleč od tega, da bi skrivali to hujskanje, je mošeja objavila to pridigo iz 31.3.2017 na Youtube strani Al-Faruq mošeje 7.5.2017. Neprecenljiva raziskovalna organizacija MEMRI je videopridigo prevedla.

Novinar danske televizije TV2 news, kateri je nedavno preživel dve uri okoli Al-Faruq mošeje ni našel niti enega muslimana, ki bi bil pripravljen obsoditi govorjenje imama. “Mislim da ni mislil nič slabega s tem” je dejala Bayan Hasan, ženska študentka. Drugi danski musliman Mohammed Hussein je nepravilno dejal: “V skladu z islamom, muslimanom ni dovoljeno ubijat.” Verz iz Korana 8:12, da omenimo enega od mnogih primerov, govori drugače: “…Naselil bom grozo v srca tistih, ki niso verniki, torej udarite jih po vratu in udarite po njih z vsakim prstom.”

Danska ministrica za integracijo Inger Stojberg je pozvala mošejo in vse muslimane na Danskem naj obsodijo pridigo. “Če bi se to zgodilo v danski cerkvi, nebi bilo potrebno prositi ljudi, da jo obsodijo. To bi se zgodilo samodejno”, je dejala.

Muslimanske organizacije in imami so o tej zadevi popolnoma utihnili. Eden vodilnih imamov, Naveed Baig, iz danskega islamskega centra je preprosto opustil pridigo: “Islam kot religija ne more biti anti-semitska, saj je islam sam semitska religija”, je dejal.”

Koran in haditi so pravzaprav polni anti-semitske retorike, da nagovarjanj po ubijanju židov in drugih “nevernikov” sploh ne omenjamo, in klicov k jihadu (vojna v imenu islama) – dejstva, katerega se Naveed Baig brez dvoma zaveda.

Sodeč po Koranu so ljudje, ki ne priznavajo Alaha kot enega in edinega boga, neverniki katerim je usojen pekel: “Resnično je Alah preklel nevernike in jim pripravil goreč ogenj” Koran 33:64. Muslimani so zato večvredni kot vsi ostali:

“Vi ste najboljši ljudje, ki ste se razvili iz človeštva…verjamete v Alaha…Če bi le ljudje knjige imeli vero, bi bilo najboljše za njih: med njimi so nekateri, ki imajo vero, ampak večina jih je perverznih prestopnikov.” Koran 3:110.

“Kmalu bomo sejali grozo v srca nevernikov…njihovo bivališče bo ogenj: In zlo je dom prestopnikov.” Koran 3:151

Glede specifičnih delov o židih, deli Korana 5:60 in 7:166 govorijo o židih, katere je preklel Alah in jih spremenil v opice in svinje: “…tisti, nad katerimi je nastalo prekletstvo Alaha in njegove jeze, nekatere med njimi je spremenil v opice in svonje, tiste, ki so slavili zlo…” To je razlog zakaj se žide, v večini muslimanskega sveta, skupno imenuje opice in svinje. Dodatno, “Židi in pogani so med najhujšimi sovražniki vernikov”. Koran 5:82

Žide se opisuje kot hipokrate (Koran 2:14) in “ubijalce njegovih(alahovih) sporočevalcev” Koran 2:61, ki so “zviti” in “sovražijo vaš uspeh in se veselijo če se nad vas zgrne nesreča” Koran 3:120. Ti primeri ponazarjajo samo del nešteto primerov v Koranu in v haditih, da pisanja islamskih učenikov sploh ne omenjamo.

Zato ni nič nenavadnega, da imami kličejo k poboju židov v določenih mošejah, tudi na zahodu. V Kanadi naprimer, leta 2016, v Montrealu v mošeji Dar Al-Arqam, je imam recitiral isti hadit o kamnih in drevesih, ki prosijo muslimane naj pridejo in pobijejo žide, ki se skrivajo za njimi.

Na danskem pa je med politiki novica o pridigi sprožila običajni “šok”. Minister za pravosodje Soren Pape je dejal, da “je noro, da ljudje, kot je imam obstajajo na Danskem“:”je globoko nesimpatično” je dejal. “To so srednjeveške misli in žalosti me da na Danskem v letu 2017 obstajajo ljudje, ki se niso razvili dalje od tega.”

Drugi danski politiki so reagirali s podobnimi stopnjami “šoka” – izgledajo neverjeno presenečeni o osnovnih načelih islama, kateri so javni samo zadnjih 1400 let.

Soren Pape upa, da bo rešil situacijo z kazenskim pregonom imama. Decembra 2016 je Danska predstavila nove člene v kazenskem zakoniku, ki so uperjeni proti verskim voditeljem. Na danskem so poznani kot “imamovi členi”, ker so v praksi največkrat uperjeni proti imamom. Sodeč po členih je govorno odobravanje terorizma, umora, posilstva, nasilja, incesta, pedofilstva, prisile in poligamije, na zasebnih ali javnih dogodkih, prepovedano in kaznjivo z denarno kaznijo ali pa ječo do treh let. “Imamovi členi” obstajajo kot dodatek splošnim odsekom kazenskega zakonika, v skladu s katerim je prepovedano in kaznjivo z denarno kaznijo ali zaporom javno grozenje, žaljenje ali razvrednotenje skupine oseb zaradi njihove rase, barve kože, nacionalne ali etnične pripadnosti, vere ali spolne orientacije.

Vendar, tudi če danska sodišča uspejo obsoditi imama, so danski politiki spregledali kritično dejstvo da obstaja občinstvo, ki je lačno takih pridig.

Danska židovska skupnost je prijavila imama policiji. Vodja židovske skupnosti Dan Rosenberg je za časopis Politiken dejal: “Skrbi nas, da šibki ljudje, ki hitro zapadejo pod vpliv drugega take pridige dojamejo kot jasen klic k nasilju in terorju nad židi.” Ta pridiga pa ni vprašanje “percepcije”: Ta pridiga JE klic k nasilju nad židi.

Danski židi imajo tudi več razlogov, da se počutijo ogrožene. Oktobra 2015 je takrat 15-letna danska deklica, ki se je spreobrnila v islam, takoj pričela z načrtovanji za bombni napad na židovsko šolo na danskem (kot dodaten načrt pa načrt bombandiranja lastne šole). Njena mati, ki je bila močno zaskrbljena nad obnašanjem svoje hčerke, je obupano iskala možnost, kako opozoriti danske oblasti. Danska policijska obveščevalna služba (PET) je materi dejala naj jo ne skrbi in ji dejala, da njena hčerka ne bo storila “ničesar”, kljub temu, da jim je povedala, da njena hčerka obupno želi bojevati jihad. Izjava njene matere:

“Edini nasvet, katerega sem dobila je bil glede hrane. Mislili so, da če moja hčerka zavrača svinjino in jaz sem vztrajala da naj jo uživa, bi jaz bila primorama pripraviti dve ločeni večerji.”

Nekaj mesecev kasneje, po hčerkini spreobrnitvi, januarja 2016, je mati našla vrečko kemikalij v svoji kleti in listek, na katerega je njena hčerka napisala ime židovske šole in delovni čas te šole ter besedi “jihad” in “Alah je velik”. Deklica je očitno za vzornika izbrala Omar El-Husseina, terorista, ki je ubil Dan Uzana in Finn Norgaard in celo prevzela njegovo ime kot svoje. Po tem, ko je našla kemikalije je mati prijavila hčerko policiji. Deklica je tako nevarna, da je preživela del svojega pripora v samici. Njen proces se je pravkar zaključil. Izrek kazni se pričakuje v sredini maja.

Ker se Korana ne da spremeniti, je ključno, da se ljudem obelodani, kaj piše v njem, tako da ljudje vsaj vidijo dejstva s katerimi so soočeni in jim na ta način pomagamo določiti kakšne izbire bodo morda morali sprejeti za svojo prihodnost in prihodnost svojih otrok.

Uncategorized

One thought on “Jihad na Danskem

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.