Escobar: Dve leti po začetku ruske specialne vojaške operacije je Zahod popolnoma paraliziran

24.2.2022 je bil dan, ki je spremenil geopolitiko 21 stoletja za vedno. Natanko pred dvemi leti – 24.2.2022 je Vladimir Putin najavil in opisal cilje posebne vojaške operacije v Ukrajini. To je bilo neizbežno glede na to kar se je zgodilo tri dni poprej 21.2.2022 – natanko 8 let po Maidan dogodkih v Kijevu 2014 – ko je Putin uradno priznal samoustanoveljni republiki Donetsk in Lugansk. V tem kratkem časovnem okviru treh dni so vsi pričakovali vojaško posredovanje Ruskih Oboroženih Sil, ki so preprečile obsežno tri tedne trajajoče bombardiranje in raketiranje vzdolž celotne frontne linije zaradi katerega je bil Kremelj celo prisiljen evakuirati ogroženo prebivalstvo v Rusijo. Ruske obveščevalne službe imajo trdne dokaze, da so s strani NATO podprte kijevske sile bile pripravljene na izvedbo etničnega čiščenja pro-ruskega Donbassa.

Nacistični bataljon Azov z svastiko in NATO zastavo.

24.2.2022 je bil dan, ki je na več kompleksnih načinov za vedno spremenil geopolitiko 21. stoletja. Predvsem ta datum zaznamuje začetek surove in vseobsežne konfrontacije, po besedah rusov sodeč “vojaško-tehnične” konfrontacije, med Imperijem Kaosa, Laži in Kraje in ostalimi naivnimi NATOstan vazalskimi državicami na eni strani in Rusijo z podporo več kot 70% “BRICS” planeta zemlja na drugi strani, Ukrajina pa je bojišče tega konflikta. V tem pogledu je Slovenija absolutno na napačni strani zgodovine in gospodarske in socialne posledice bodo za Slovenski državni sistem zelo verjetno usodne v smislu neobstoječih dobaviteljskih verig za gospodarstvo in v finančnem smislu tehničnega bankrota države zaradi insolventnosti državnih financ.

Nobenih dvomov ni, da so Putin in njegova ekipa že pred temi tremi usodnimi dnevi predvideli, da bodo ruske odločitve povzročile neomejen bes kolektivnega zahoda – skupaj z cunamijem sankcij. O tem, da so rusi pripravljeni na odklop iz SWIFT bančnega sistema, ker imajo svoje lastne bančne sisteme smo na tem blogu pisali že pred nekaj leti.

Pri celotni situaciji z Rusijo se gre za suverenost in neodvisnost države – koncept ureditve, ki je diametralno nasproten globalističnemu kolektivističnemu peklu, ki vlada zahodno usmerjenim državam znotraj SWIFT bančnega sistema in, ki predstavljajo cca.20% planeta zemlja (ZDA, Kanada, EU, Avstralija, Nova Zelandija, Velika Britanija). Resnična suverena velesila preprosto ne more živeti pod stalnimi grožnjami. Mogoče je celo Putin želel, da se Rusijo sankcionira “do smrti”. Konec koncev ima Rusija toliko naravnih bogastev, da brez resnega izziva iz tujine resno skušnjavo predstavlja življenje na račun rent iz naslova izvoza naravnega bogastva in uvoza dobrin katere bi Rusija z lahkoto proizvajala sama. Ta koncept izvoza naravnega bogastva oziroma naravnih virov in uvoz potrošniških izdelkov, katere bi lahko proizvajali sami, je naprimer v Sloveniji povzročil popoln kolaps primarnega in sekundarnega gospodarstva in panog, ki sodijo v te branže – posledično je sedaj povprečen slovenec eksistenčno odvisen od mednarodnih korporativnih dobaviteljskh verig za praktično vse – od hrane pa do motornih vozil od naftnih derivatov pa do oblek – torej razlika med slovencem in rusom leta 2024 je ta, da je rus še vedno rus v svoji suvereni, neodvisni in samostojni državi v kateri proizvajajo vse sami in imajo svoj denar, slovenec pa je talec lopovskih političnih omrežij, ki so zgradile lopovski sistem javne uprave kjer imajo zaposleno volilno bazo in mehanizme za krajo davkoplačevalskega denarja iz proračuna na račun zadolženosti države in visokih davkov za državljane in gospodarstvo in, ker so vsi novodobni komunnisti v bistvu zeleni ali pa so korporativni fašisti je slovenec leta 2024 v svoji državi eksistenčno odvisen od globalističnih dobaviteljskih verig ter hlapec brez prihodnosti. Velika razlika med slovenci in rusi. Morda ideja o uvozu nekaj milijonov subsaharskih afričanov v Slovenijo v tem kontekstu niti ni napačna – problem je le v tem, da niti subsaharski afričani ne želijo niti živeti niti delati kot sužnji v Sloveniji tako, da bo ta vloga potem padla na pleča vas in vaših otrok, ki berete ta blog prispevek. Bodite posebej pozorni na to, da boste svoje otroke spremenili v poslušne hlapce sistema, ki bodo za prgišče milosti klečeplazili po slovenski zemlji za milostljivo preživetje in katerih vrednote bodo v skladu s kolektivističnimi mantrami nove dobe “smo kot eno”…le da so nekateri bolj enaki kot drugi.

Elitisti so vedno trdili, da je Rusija “bencinska postaja z jedrskim orožjem”. To je seveda popoln idiotizem. Nafta in plin predstavljata v Rusiji okoli 15% BDP, 20% vladnega proračuna in 45% izvoza. Nafta in plin dodajata energijo ruskemu gospodarstvu in ne obratno. Putin je iz bencinske črpalke zgradil bencinsko črpalko, ki proizvaja vse kar potrebuje za sebe – tudi najbolj napredna jedrska in hipersonična orožja na planetu zemlja. S čim se potem lahko sploh zahod primerja z Rusijo? Da imamo tepce, ki vozijo električne avtomobile, gradijo velike ventilatorje za proizvodnjo elektrike in izvajajo finančne špekulacije z ničvredno na dolgu ustvarjenem iz zraka temelječo FIAT valuto brez podlage v realnosti in količino tega papirja nato ljubkovalno imenujejo “neto vrednost”. V finančnem sistemu zahoda so price-discovery mehanizmi popolnoma odpovedali – le kako naj bi delovali, če se denar lahko poljubno ustvarja iz zraka in je posledično že samo zato ničvreden ne glede na to, da danes za euro še lahko kupite nafto v Sloveniji. V resnici zahod in tudi Slovenija v primerjavi z Rusijo izgleda kot trop polpismenih, nezrelih in neodraslih infantilnih beta-bebcev, ki jim je glavni cilj v življenju gledanje nogometa po TV in udeležba navideznih volitev vsake 4 leta na katerih ti sistem ponudi nabor sfalirancev in moralnih bankrotirancev, ki so sicer politični strokovnjaki za vse in, ki bodo po nekem čudežnem spletu okoliščin v štirih letih izboljšali splošno situacijo – dejansko moraš imeti lobotomizirane možgane, da lahko živiš v takšnem sistemu in iskreno verjameš takšnim nebulozam in predvsem non-stop enim in istim ljudem. Kako gre že tista Einsteinova o definiciji norosti? Nor je tisti, ki misli, da bo vedno znova počel ene in iste stvari in pričakuje potem drugačen rezultat.

Ukrajina “ni nikoli bila več kot narod”

Xavier Moreau je francoski politično strateški analitik s 24 letnem sedežem v Rusiji. Diplomiral je na prestižni Saint-Cyr vojaški akademiji ter ima tudi diplomo iz Sorbonne in je voditelj dveh oddaj na RT France. Njegova zadnja knjiga, ki jo je pravkar izdal in nosi naslov Ukraine: Pourquoi La Russie a Gagne (Ukrajina: Zakaj je Rusija zmagala) je obvezno branje za evropsko občinstvo o realnosti vojne. Tiste otročje fantazije, ki vam jih servirajo infantilni instant NATOstan “eksperti” preko kupljenih osrednjih medijev raje ne prebirajte saj predstavljajo žalitve zdravega razuma saj imajo ti samooklicani kupljeni NATOstan eksperti vsi skupaj manj kot nič izkušenj iz oboroženih konfliktov. Moreau zelo jasno pove to, kar je vsak nepristranski analitik realist (in ne analitik propagandist) v bistvu vedel od vsega začetka: Uničujoča ruska vojaška superiornost bo pogojevala končni obračun. Težava je še vedno vprašanje kako bo Rusija dosegla te cilje demilitarizacije in denacifikacije Ukrajine, ki si jih je zadala Moskva.

Kar pa je že povsem jasno je, da je “demilitarizacija” Ukrajine in denacifikacija NATO struktur bleščeč uspeh Rusije katerega ne bodo očrnile ali pa spremenile v poraz nobene nove Wunderwaffen kot je naprimer F-16.

Moreau popolnoma razume kako Ukrajina 10 let po Maidanu ni več niti narod in nikoli ni bila nič drugega kot narod. Gre se za področje kjer se je nagnetlo prebivalce, ki so si medsebojno zelo različni. Ukrajina je groteskna propadla luzerska država vse od razglasitve neodvisnosti – vzporednice s Slovenijo so osupljive. Moreau več strani v svoji knjigi nameni zelo zabavnemu opisovanju koruptivno grotesknega režima v Ukrajini, ki svoje ideološke reference dobiva na eni strani preko oboževalcev Stepana Bandere in Lady Gaga – torej dominantna religija Ukrajine je trenutno satanizem. Nič od zgoraj opisanega seveda ne boste nikoli prebrali v evropskih osrednjih medijih, ki vse po vrsti obvladujejo oligarhi in varnostno-obveščevalne agencije, ki omenjene medije uporabljajo za nedelujočo propagando.

Slovenski narod je naplavil veliko izrodkov človeštva – predvsem v političnem prostoru in v javnem sektorju – mali nepomembni luzerji, ki iz svojega obstoja delajo božje poslanstvo
Agentka NATO zveze in ameriške orožarske industrije, ki je sicer zaposlena na MZZ Slovenije ampak dela za agendo Bruslja in NATO ter Washingtona oziroma satanističnih sil. Fizična odvratnost Tanje Fajon je odraz njene notranjosti in njenih anti-slovenskih vrednot. Aparatčik globalistov in po vsej verjetnosti demonsko obsedena z opranimi možgani (če so še prisotni).

Pazite se Deng Xiao Putina

Knjiga francoskega analitika prav tako ponudi zelo uporabno analizo tiste mentalno hendikepirane poljske elite, ki nosi levji delež odgovornosti za strateško katastrofo, ki sedaj čaka Bruselj in Washington v Ukrajini. Poljaki so bili dejansko tako neumni, da so pričakovali sesutje Rusije od znotraj v kombinaciji z barvno revolucijo (katero vam RTV in POPtv NATO propagandni trobili že eno leto prodajata kot neko civilizacijsko pravico zahoda). To razmišljanje se komaj kvalificira kot razmišljanje Zbigniew Brzezinskega ob kajenju droge crack. Moreau v svoji knjigi pokaže kako je bilo leto 2022 tisto, ko so NATOstan države in še posebno zgodovinsko dokazani rasistični rusofobi anglo-saksonci bili prepričani v kapitulacijo Rusije, ker je “revna velesila”. Očitno noben od teh razsvetljencev ni niti razumel, kaj šele dojel, kako je Putin okrepil rusko gospodarstvo podobno kot je Deng Xiaoping okrepil kitajsko gospodarstvo. Ta “samo-toksifikacija”, kot to opredeljuje Moreau, je za Kremelj povzročila čudeže.

Sergey Glazyev in Vladimir Putin, v ozadju Sergey Lavrov

Sedaj je več kot očitno jasno tudi gluhim, neumnim in slepim, da je uničenje evropskega gospodarstva velika taktična zgodovinska zmaga za Hegemona – približno podobno, kot je bil blietzkrieg proti ruskemu gospodarstvu kolosalen neuspeh.

Vse to nas pripelje do G20 srečanja zunanjih ministrov, ki se je ta teden odvilo v Rio, Brazilija. Na srečanju nekih prebojev ni bilo – zanimivo je dejstvo, da o srečanju G20 v Riu v slovenskih medijih ni bilo veliko za prebrati – ali so wannabe novinarski pisuni, ki so na plačilnih seznamih Mi6 in CIA in NATO in so zaposleni pri več različnih “slovenskih” medijih preko katerih vam servirajo globalistično agendo in vse laži in prevare povezane s tem dojeli, kakšna prihodnost jih čaka po kolapsu globalizma. Zanimiv je podatek, da so na Nuremberških procesih med drugim obesili ali pa kako drugače po procesu pospravili tudi določene novinarje in urednike časopisov. Slovenija v bistvu potrebuje etnično čiščenje medijev in novinarsko-pisunskega ceha. Ruski zunanji minister je zelo jasno povedal, da je kolekitivni zahod na G20 sestanku z vsemi sredstvi poizkušal “ukrajinizirati agendo” – neuspešno seveda. G20 države so bile na G20 srečanju številčno prevladane in v bistvu napadene in prevladane z dejstvi s strani BRICS držav in držav takoimenovanega Globalnega Juga. Na tiskovni konferenci po sestanku Lavrov nebi mogel biti bolj oster glede obetov za vojno kolektivnega zahoda proti Rusiji. Tole so glavne alineje njegovih izjav:

  • Zahodne države kategorično ne želijo resnega dialoga v Ukrajini (logično, saj gre za operacijo pranja denarja in operacijo depopulacije slovanov in kasneje, ko se bo razvilo v jedrski konflikt, depopulacijo planeta za vsaj 90%).
  • S strani ZDA ni bilo nobenih resnih predlogov za vzpostavitev stika z Rusko Federacijo glede strateške stabilnosti, zaupanja sedaj ni več mogoče vzpostaviti saj je Rusija razglašena za sovražnika.
  • Nobenih stikov ni bilo ob robu G20 ne z Blinkenom in ne z zunanjim ministrom Britanije.
  • Ruska Federacija bo na nove sankcije Zahoda odgovorila z praktičnimi dejanji, ki so povezana z samo-zadostnim razvojem ruskega gospodarstva.
  • Vkolikor Evropa želi ponovno vzpostaviti povezave z Rusko Federacijo na način in pod svojimi pogoji, potem takšnih stikov Rusija ne potrebuje
Primer praktičnega dejanja povezanega z samozadostnim razvojem ruskega gospodarstva.

Na kratko – diplomatsko: Vi ste nepomembni in ne zanimate nas

To so bile čestitke za intervencijo Lavrova med G-20 sestankom, ki je ponovno začrtala jasno smer multipolarnosti. Spodaj si lahko preberete vrhunce:

  • Izoblikovanje poštenega multipolarnega svetovnega reda brez izrazitega centra in periferije je v zadnjih dveh letih dobilo velik pospešek. Azijske, Afriške in Latinsko-Ameriške države postajajo pomembni deli globalnega gospodarstva. V veliko primerih prav te države izbirajo ton in dinamiko.
  • Mnogo zahodnih gospodarstev – še posebej v Evropi – dejansko stagnirajo zaradi tega ozadja. Statistični podatki so pridobljeni s strani zahoda obvladovanih inštitucij – IMF, World Bank in OECD. Saj veste inflacija cen na letni ravni 20+%, rast BDP +1% , obresti na depozite 3% letno = cca 17 – 19% upad kupne moči v enem letu.
  • Prej omenjene zahodne inštitucije postajajo relikti preteklosti. Zahodna prevlada že vpliva na sposobnost teh inštitucij, da so kos nalogam časa. Hkrati pa je popolnoma jasno postalo dejstvo, da se trenutne težave človeštva lahko rešuje samo z skupnimi napori in z upoštevanjem interesov globalnega juga in v bistvu vse globalne gospodarske realnosti.
  • Inštitucije kot so IMF, World Bank, EBRD in EIB prioritetno sedaj služijo vojaškim in drugim potrebam Kijeva. Zahod je alociral okoli 250 milijard USD za Ukrajino in tako povzročil izpad financiranj na drugih koncih sveta. Ukrajina pokuri večino sredstev, posledično so Afrika in druga področja globalnega juga prisiljena v revščino.
  • Države, ki so se same diskreditirale z uporabo protizakonitih dejanj, ki obsegajo vse od enostranskih sankcij, zaseg državnih sredstev in zasebne lastnine rusov, embargi, diskriminacije ekonomskih subjektov na osnovi narodnosti s katero se želi poravnati račune z geopolitičnimi nasprotniki se ne smatra za garancijo za finančno stabilnost.
  • Brez dvoma so potrebne nove inštitucije, ki se osredotočajo na konsenz in medsebojno korist, s katerimi se bo demokratiziralo governance globalnega ekonomskega sistema. Danes vidimo pozitivne premike v tej smeri z krepitvijo različnih zavezništev kot so BRICS, SCO, ASEAN, African Union, LAS,CELAC,in EAEU.
  • Letos Rusija predseduje BRICS državam, katerim se je pridružilo že več kot 80 držav sveta. BRICS države bodo storile vse, da bi okrepile potencial tega združenja in tudi vezi z G20.
  • Glede na to, da 6 od 15 članic varnostnega sveta Združenih Narodov predstavlja zahodni blok bomo podpirali razširitev tega telesa samo preko priključitve držav iz Azije, Afrike in Latinske Amerike.

Kar ste sedaj prebrali lahko poimenujete z “resnično stanje stvari v geopolitiki” dve leti po začetku posebne vojaške operacije.

Putin: Unipolarnega sveta je konec, Zahod se bo soočil z “menjavo elit”, Rusija je postala še močnejša –>

<– Escobar: Kako bo Rusija udarila nazaj zaradi ZDA/EU deklaracije vojne